Як похудати, якщо не можна голодувати?

Майже всі ми, жінки, вважаємо себе занадто повними або недостатньо стрункими. При цьому мало хто з нас веде здоровий спосіб життя, займається спортом і раціонально харчується. Якщо нам запропонують поставити кому у фразі, винесеної в заголовок, то розділовий знак швидше за все з'явиться після перших двох слів: як похудати. Нам здається, що тільки дієта, найсуворіша і низькокалорійнніша, підвищить наші шанси на успіх. Чи не так це?



Невиправдані надії про похудання

Дієти, що обіцяють створити чудеса з нашими фігурами, у світі вигадане незліченна кількість, але не всі вони ефективні, кожна має свої плюси й мінуси. Ми найчастіше не інформовані, яких дієт варто дотримуватися, а яких уникати, нерідко й у цьому питанні ми під впливом моди. Однак корисні й безпечні дієти - не завжди модні. Підбір типу харчування так само індивідуальний, як вибір фармакологічних засобів при лікуванні певного захворювання. А швидке схуднення викликає в організмі стрес, що спонукує накопичувати резерви з першою ж нагодою. Ми міняємо дієти, метаємося зі сторони у сторону. Однак досвідчені дієтологи й генетики рекомендують: ніколи не сідаєте на дієту, якої не зможете дотримуватися все життя.

Напевно, не кожна людина зможе успішно виконати всі умови жорсткої дієти, в якій всі кількість вживаної їжі суворо обмежується. Тому для цієї категорії осіб фахівцями-дієтологами розробляються дієти, які дозволяють скидати зайву вагу і при цьому не відчувати болісних нападів голоду. Найбарвистішим прикладом того, є існування дієти без голодування для самих слабовільних людей. Звичайно, отримати бажаний результат від використання такого роду дієт, за такий короткий проміжок часу відразу не вийти, але, все ж, дієти без голодування також мають динаміку позитивних показників, як і всі інші.

Існує два варіанти дієти без голодування.



Зразкове меню раціону харчування першого варіанту дієти без голодування

Після пробудження, перед ранковим сніданком Ви повинні випити 200-300 грамів теплої кип'яченої води.

Перший сніданок:

  • порція вівсяної каші, звареної на воді без додавання олії та цукру;
  • невеликий шматок житнього або висівкового хліба, намазаний тонким шаром вершкового масла;
  • один стакан знежиреного кефіру або молока;
  • будь-які фрукти в необмеженій кількості.


Другий сніданок:

  • один стакан несолодкого зеленого чаю з десертною ложкою натурального меду;

два крекеру.

Обід:

  • велика порція овочевого бульйону;
  • 150 грамів відвареної яловичини або нежирної морської риби;
  • 100 грамів висівкового хліба;
  • один великий апельсин або два наслідках яблука.


Полудень:

  • чашка натуральної несолодкого йогурту або знежиреного кефіру.


Вечеря:

  • 150 грамів нежирного сиру;
  • чотири відварних перепелиних яйця;
  • порція свіжого салату з будь-яких овочів;
  • один великий апельсин або грейпфрут.


Протягом всього часу дієти без голодування в обов'язковому порядку слід приймати вітамінно-мінеральний комплекс і намагатися випивати не менше 4-5 склянок рідини. Пропонована дієта без голодування зазвичай переноситися набагато легше, ніж будь-які інші дієти.
Саме такий метод схуднення, який веде Вас до стрункості, красивому зовнішньому вигляду і привабливості останнім часом став займати перші позиції в рейтингу популярності. Це пов'язано, насамперед, з тим, що сучасні жінки, які ведуть активний спосіб життя, не можуть встигати, навіть думати про голодування, а тим більше про неприємні його наслідки, таких як головний біль, напади дратівливості, нервові зриви, поганий настрій, докучливий підрахунок вживаних калорій. На відвідування тренажерних і плавальних басейнів і фітнес-залів також не вистачає вільного від роботи і сім'ї, часу. Але все це не говорить про те, що вже пора махнути на себе рукою і нічого не робити.

Тому саме в такі моменти на виручку приходить другий варіант дієти без голодування. Основою такої системи схуднення є те, що за рахунок повільного зниження усієї кількості їжі, що вживається, малої калорійності і змін у звичному для Вас раціоні харчування, Ви вже будете позбавлятися від зайвої ваги, який не зможе повернутися до Вас вже ніколи. Адже поступовість є першим основною запорукою довгоочікуваного успіху.

У Вашого організму буде достатня кількість часу для того, щоб звикнути до нового режиму харчування і способу життя. Це його ніяк не потривожить і не змусить включати режим економії енергетичних запасів. У такий стан впадає організм людини при дотриманні дієт, в правилах яких є обов'язкова умова обмежень в вживаної їжі. Другий варіант дієти без голодування є правильною здоровою дієтою, за умови, що вона займе більшу кількість часу, але очікувані результати порадують, і Ви вже ніколи не повернетеся до своєї колишньої високої вагової категорії.

Основні правила і принципи дієти без голодування:



  • Розмір Вашої порції повинен приблизно дорівнювати обсягу їжі, яка помістилася б у двох Ваших долонях. Зрозуміло, це є приблизною нормою, але в тому випадку, якщо вставши з-за столу, Ви відчуєте напади запаморочення і голод, то трохи збільште вживаються порції. У кожному разі дотримуйтеся правила «Краще їсти мало, але часто!».
  • Повноцінний нічний відпочинок і сон також допомагають у боротьбі із зайвими кілограмами, так як під час нічного сну Ваш організм здатний заповнити всю витрачену за день енергію. Тому не варто позбавляти його цього, нехтуючи сном.
  • Включайте в раціон харчування велика кількість свіжих овочів і фруктів, вони стануть повноцінною заміною всім висококалорійним страв і продуктів. У меню повинні бути присутніми страви, багаті вмістом білка і волокон клітковини, так як вони дуже повільно перетравлюються, вони, своєю дією будуть відтягувати час до наступної трапези.
  • Ретельно проаналізуйте весь процес прийому їжі, приділіть велику увагу красивою сервіровці столу, нарізці продуктів, уникайте будь поспіху, намагайтеся залишати обідній стіл з легким відчуттям голоду, яке пройде буквально через 20 хвилин.
  • Проводьте більше часу на свіжому повітрі, прогулюючись у парках і скверах, повністю відмовтеся від ліфта. Хороший заряд бадьорості та оптимізму подарує Вам ранкова зарядка, при цьому вона не забере у Вас великої кількості часу.


Зразкове меню раціону харчування другого варіанту дієти без голодування

Перед ранковим сніданком необхідно випити одну склянку теплої кип'яченої води і здійснити короткострокову прогулянку або пробіжку на свіжому повітрі. Цим Ви допоможете своєму організму, як слід прокинутися і насититися киснем. Далі займіться 15-хвилинним комплексом ранкової гімнастики і на закінчення процедур прийміть контрастний душ.

Сніданок:

  • будь-які свіжі соковиті фрукти в необмеженій кількості - це можуть бути цитрусові, яблука, абрикоси, персики, ананас.


Обід:

  • шматок морської нежирної риби, запеченої в духовій шафі;
  • чашка відвареного бурого рису;
  • порція свіжого салату з будь-яких овочів з великою кількістю дрібно нарізаної зелені кропу, петрушки, базиліка, листя селери.


Вечеря:

  • велика порція свіжого салату з будь-яких овочів з додаванням в нього зелені, жмені будь-яких дрібно нарізаних горіхів і жменьки пророщеного зерна.



Успіхів вам у схудненні!

Коментарі

  1. Анонім18:15

    Ці правила не для мене. кожний день жеру солодке і жирне, але й багато працюю, тому проблем зі схудненням не маю. Раджу і вам більше фізичного навантаження - і не потрібно жодних дієт!

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім17:45

    привіт..я футболіст скажіть як мені похудати на 5 кг але при цьому несідати на дієту

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім19:07

      Шановний футболісте...=)раджу ранкову пробіжку обовязково!!!ну,а дієту потрібно хоча маленьку дотримуватись Наприклад неїсти після 18(години), та в раціоні негайно викреслити жирну та солодку їжу!Можна котлетки на парі,салатики без олії та без масла чи сметани,а про майонез я взагалі не кажу...неможна))) Ну наприклад я, снідаю знежиреним кефіром,йогуртом,чи кашею на воді, обід салатик з пар. котлетками, а вечеря ... та іноді зовсім не вечеряю!!!) скажу по секрету мені 13)))

      Видалити
  3. Анонім09:02

    привіт... я студентка хочу похудати на 6 кг за 2 тижні підкажіть як це зробити

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Привіт і вам! Мені здається, що студентам набагато легше схуднути, ніж звичайним людям.Приміром мій брат трохи двинутий на гітарах,тому постійно відкладає гроші на "гітарні потреби".Внаслідок цього бюджет на життя скоротився, обсяг і асортимент відповідно-теж.Тому раджу вам просто уявити себе бідним,голодним студентом і ви схуднете))А щодо продуктів,то тут однозначно: каші, овочі та страви з них без жирових добавок та заправок!

      Видалити
  4. Анонім18:46

    привіт... я школярка , хочу скинути 20 кг підкажіть будь-ласка як це зробити.Буду дуже вдячна.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім22:47

      Я теж школярка і хочу скинути 20-25кг

      Видалити
  5. Анонім17:47

    я теж хочу похудати,мій ріст 170см чи 171см , точно незнаю,вага 56кг, хочу важити 50.як швидко похудати,але на дієті не сидіти.??MeNi 16.

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім10:30

    привіт!Я після родів набрала вагу яка мене дуже непокоїть,до родів важила 57 а зараз 66 і ще до придачі боки і живіт як мені похудати?Коли я сиджу вдома і весь час щось їм неможу себе контролювати,порадьте щось...Дякую!!!!

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім21:31

    мені 15,вага-68,ріст-160см.я дуже хочу схуднути!що мені робити?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім17:20

      привіт! недавно я теж важила 68 кг а зараз моя вага 53 кг. все що я робила це не їла після 15 години а до 15 год. жерла повністю все! я скинула 15 кг тільки за 4 місяці

      Видалити
  8. Анонім23:38

    я поправилася після родів дитині вже 3 рочки а я ніяк неможу схуднути рост маю 175 а вага то 72 то 75 що робити підскажіть

    ВідповістиВидалити
  9. Анонім20:54

    Хочу схуднути на 10 кг Як це зробити без дієти !

    ВідповістиВидалити
  10. Анонім19:14

    Привит, Я студентка и хочу схуднути на 15-20 кг.пидкажить будьласка як мени досягти цього результату!

    ВідповістиВидалити
  11. Анонім17:18

    привіт мені 15,я хочу схуднути на 15-20 кг підскажіть будьласка як мені це зробити буду вдячна........

    ВідповістиВидалити
  12. Анонім20:30

    Привіт мені 16, я хочу похудати у ногах ....Підкажіть як це зробити?

    ВідповістиВидалити
  13. Анонім19:41

    Привітик,мене звати юля!Мій ріст 164 см,а вага 55 кг,хочу посудати на 7 кг,підкажіть як це зробити і чи потрібно мені сідати на дієту? Чекаю відповіді =)
    Юляха)

    ВідповістиВидалити
  14. Анонім18:48

    привіт я школярка хочу скинути 10 кг будь-ласка підкажіть

    ВідповістиВидалити
  15. Анонім19:10

    Привіт мені 27 як мені скинути 8 кг

    ВідповістиВидалити
  16. Анонім20:39

    Привіт, мені 18 і у мене виникла негайна потреба похудати! Мені зробили операцію на серці по заміні аортального клапану і після неї я набрав 30 зайвих кг. Клапан розрахуваний на 70 кг, а я при зрості 168 уже важу 105 кг! Як мені швидко та безпечно похудати ббез фіз навантажень! Зайва вага мені грозить смертельним ісходом! Я в паніці як похудати? Ів тільки пластівці на воді іто набираю вагу! Допоможіть терміново!!!!!! Буду дуже вдячний!

    ВідповістиВидалити
  17. Анонім19:55

    Давно мрію схуднути! але нічого не допомагає!

    ВідповістиВидалити
  18. Спробуйте не лише мріяти, але й діяти. Почніть із вправ: http://shudnuty.blogspot.com/2012/02/blog-post_03.html

    а також і з дієти на ваш смак (пам'ятайте, що самолікування шкодить і потрібно консультуватись з лікарем): http://shudnuty.blogspot.com/p/blog-page_11.html

    ВідповістиВидалити
  19. Анонім00:36

    Як похудати ,але справа в тим що я люблю поісти та деколи встаю вночі.я після двух родів

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спробуйте не їсти в ночі, а лише попити води. В день так само: пийте більше простої води коли додатково хочеться їсти, окрім необхідних прийомів їжі.

      Видалити
  20. Анонім22:35

    привіт,мені здається стакан теплої води зранку допоможе вам)а ще дуже корисно і бажано робити фізичні вправи!старайтся під вечір не їсти,а якшо ну дуже хочеться-пийте багато води!

    ВідповістиВидалити
  21. Анонім16:50

    Також можна попробувати Зелену каву для схуднення, яку можна купити тут за низькою ціною - http://zelena-kava.org.ua

    ВідповістиВидалити
  22. Анонім14:40

    Привіт
    Мені 13 років
    Хочу схуднути на 2кг
    Підкажіть як це зробити
    Дякую)

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар