Білково-вітамінні суміші

При низькокалорійній дієті особливо важко забезпечити організм необхідною кількістю необхідних живильних речовин, вітамінів, мінералів й інших незамінних компонентів їжі. У підсумку, вага знижується, багато в чому, за рахунок втрати м'язової маси, втрати білків з м'язів і шкіри.

 У цьому випадку іноді прибігають до використання приготовлених промисловим способом харчових концентратів і консервованих сумішей. Вони низькокалорійні, але містять всі необхідні речовини в концентрованому виді. Таким чином, вдається, як би, обдурити організм. Домогтися того, щоб при гипокалорийных дієтах ішла в першу чергу жирова, а не м'язова тканина.

До білково-вітамінних сумішей відносять такі продукти як Виталь Формель німецького виробництва, знамените Кембриджське харчування, американський Диетфаст, Оптифаст швейцарської фірми Сандос , Ульра Дієт Трим, наш російський продукт Доктор Слим й інших.

 Прийомом цих продуктів заміняють прийом звичайної їжі. Кембриджське харчування можна використати не тільки для зниження ваги, але і як додаткове джерело білків і вітамінів при недостатньо збалансованому харчуванні, наприклад, тим, хто відмовляється їсти м'ясо.

Важливо пам'ятати, що живильні суміші не можуть замінити натуральну їжу. Будь-які види штучних живильних сумішей, як і фармакологічні препарати, як і Бади варто приймати тільки по призначенню й під спостереженням фахівця.

Коментарі