Засоби для похудання

Швидке схуднення


Усе, що прийнято називати сьогодні засобами для схуднення, можна умовно розділити на три групи. Це, по-перше, фармакологічні препарати, властиво ліки для схуднення. По-друге, харчові добавки - концентрати природних біологічно активних речовин, трав. І, белково-минеральные суміші - низькокалорійні харчові концентрати. 

Все перераховане в надлишку представлено зараз у будь-якій аптеці. І хоча більшість препаратів продається без рецепта, приймати їх бездумно було б великою помилкою. І справа навіть не побічних ефектах, які ці препарати можуть спровокувати, а елементарно в недосягненні бажаного результату, викинутих грошах і розчаруванні. І не в швидкому схудненні

Можливість з'їсти що-небудь, щоб схуднути, звичайно, дуже приваблива. Але вилікувати ожиріння (надлишкове нагромадження жирової маси тіла) за допомогою таблеток нереально. Лікарські препарати й добавки є лише доповненням до інших методів зниження ваги - корекції харчового поводження й фізичних навантажень. У противному випадку, навіть якщо на тлі препарату буде спостерігатися істотна втрата кілограмів, після закінчення прийому таблеток може відбутися швидке й істотне збільшення маси тіла. А це набагато серйозніше, ніж просто відсутність результату. Правильно, щоб засобу для схуднення призначалися дієтологом, і лікування не проходило бездумно, наосліп.

Вправи для схуднення


З фармакології дієтологи призначають зараз два препарати - Ксеникал і Меридиа. Ксеникал - популярний швейцарський препарат, що блокує фермент ліпазу, у результаті чого жири, що надходять із їжею, на 30 відсотків не засвоюються, виходять зі стільцем. На тлі прийому Ксеникала (як взагалі ж і без нього) не можна є дуже жирну їжу. Механізм дії Ксеникала такий, що в результаті можна одержати дуже жирний стілець, що може вийти в будь-який момент (Т.е. буквально неконтрольоване виділення). Стілець буде настільки жирним, що по кишечнику він буде просто стікати. З іншого боку, це трохи організує що худнуть. Як відомо, для багатьох прийом подібних препаратів - можливість нарешті-те дозволити собі саму шкідливу їжу. 

Другий препарат - Меридиа. Він діє зовсім по іншому принципі, ставиться до групи анорексигенных засобів, що придушують апетит. Меридиа гальмує зворотне захоплення серотонина й норадреналина в центральній нервовій системі, що в результаті сприяє більше швидкому почуттю насичення, а також більше швидкій витраті енергії. Меридию призначають людям з порушеннями харчового поводження, які постійно їдять і не можуть зупинитися. Меридиа зараз продається тільки по рецепті, тільки із призначення лікаря. При його прийомі може підвищуватися кров'яний тиск, і пацієнтам з порушення ритму серця, приймати його коштує обережно. 


Усе, що коштує на полках аптек у яскравих пластикових баночках - це Бады - біологічно активні добавки, концентрати природних (або ідентичних природним) біологічно активних речовин, які доповнюють їжу її дефіцитними компонентами. Найчастіше вони використаються у вигляді таблеток, порошків, масляних розчинів, чаїв, капсул, бальзамів, сиропів, льодяників і навіть батончиков. 

Бады - велика підмога в програмі зниження зайвої ваги. Це, фактично, фітотерапія нового покоління. Зараз важко когось змусити щодня заварювати цілющі травички, а Бады можуть містити до 50 корисних речовин в одній капсулі.
На жаль, репутація біологічних активних добавок сприятливому схудненню була значною мірою підмочена на початку 90- років, коли дистриб'ютори зі значками «Хочеш схуднути, запитай мене як» активно пропагували Гербалайф та інші продукти, як панацею від зайвої ваги. Виробники й зараз продовжують спекулювати на деяких властивостях активних речовин («Турбослим ніч - активне схуднення вночі»), що тільки вносить плутанину у свідомість людей і заважає об'єктивно оцінити роль Бадов у процесі зниження ваги. 

Вправи для схуднення


Дія Бадов, насамперед, обумовлюється їхнім складом. Бады можуть містити вітаміни, мінеральні речовини, харчові волокна (пектини, відрубай, рослинну клітковину, мікрокристалічну целюлозу), суміші висушених лікарських рослин, речовини, отримані на основі переробки тваринної сировини, морських продуктів. Можуть містити бактеріальні препарати. 

На кожну біологічно активну добавку Інститут харчування РАМН видає сертифікат, що гарантує її безпека, - це означає, що людина при її вживанні не занедужає інфекційним захворюванням і не отруїться. Цей сертифікат не гарантує відсутність побічних ефектів, не підтверджує, що вона дійсно ефективна.
Так, багато препаратів роблять дія, що попускає, що в цілому при зниженні ваги правильно, але якщо постійно приймати що попускають, може бути подразнення кишечнику й інші побічні ефекти, які негативно позначаться в цілому на здоров'я. 

Скинути зайві кілограми


Ще один приклад - біологічно активні добавки, що рекомендують широко, з хітином, що знижують усмоктування жиру в кишечнику. Вони, як з'ясувалося, знижують засвоєння не тільки жиру, але й будь-яких жирорастворимых компонентів, у результаті формується дефіцит вітамінів A, D, E, K, що може привести, зокрема, до розвитку остеопороза й інших захворювань.
Якщо ж Бады містять вітаміни, це теж привід задуматися про дозування. Передозування таких вітамінів як A й D так само можуть привести до різних аномалій. 

Остерігайтеся купувати БАД у так званих дистриб'юторів, у жодному разі не користуйтеся «контрабандними» харчовими добавками, до яких ставляться, зокрема, «тайські таблетки». Є відомості, що деякі люди на них не тільки схудли, але й заробили трофічні зміни нігтів, розлад сну й нестійкість артеріального тиску. 

Активні речовини на те й активні речовини, щоб робити досить сильна дія. Тому безконтрольний прийом цих препаратів небажаний.

Коментарі