Сумісність продуктів

Можливо, шкідливо не те, що ви їсте, а те, як ви це їсте. Різні продукти, будь вони самими корисними, часто не сполучаються між собою, і отут варто сказати пари слів про сумісність продуктів.

Уживайте окремо:

диню й кавун - вони дуже швидко розкладаються в шлунку;
молоко - воно заважає впливу шлункового соку на іншу їжу;
насолоди й цукор.

Сполучайте:

зелень із м'ясом, квасолею й горохом;
жири (масло, вершки, сметана, сало) з овочами й крохмалистою їжею (каша з маслом, наприклад)

По можливості не сполучайте:

фрукти з високим змістом цукру схуднення (банани, виноград, манго) і жирну їжу. Цукор сприяє розкладанню й засвоєнню жирів;
кислі фрукти (апельсин, помідор, вишня, яблука) з білковою їжею (м'ясо, птах, риба, яйця, молочні продукти й горіхи);
крохмальну їжу (картопля, борошняні вироби й каші) з білкової дієти для схуднення.

Крім того, білкова їжа погано сполучається сама із собою. Тобто м'ясні й рибні блюда краще є не із сиром й яйцями, а з овочами.

Коментарі