Основні правила прийому їжі

1) Не треба є відразу після більших фізичних навантажень. Справа в тому, що після занять спортом, важкої роботи або нервової перенапруги організму потрібен час, щоб почати виділяти травні соки.
2) Не треба відразу після прийому їжі починати важку роботу або лягати спати. Краще, що ви можете зробити, це відпочити або неквапливо погуляти.
3) Не рекомендується пити до, після й під час їжі. Це стосується будь-яких напоїв: води, молока, кава, сподіваючись, соку й газованої води. Вони розбавляють шлунковий сік, заважаючи нормальному засвоєнню їжі. Так що почекаєте хоча б на годину з пообіднім чаюванням і не вживайте багато рідини до їжі. Якщо ж ви категорично відмовляєтеся їсти всухомятку, по можливості пийте воду, і бажано невеликими ковтками.
як похудати
4) Не рекомендується закінчувати трапезу поїданням фруктів. Справа в тому, що фрукти досить швидко переварюються, а, потрапляючи в шлунок, повної іншої їжі й не маючи можливості вийти, починають гнити, викликаючи шумування.
похудати в ногах
5) Ретельно пережовуйте їжу. Оброблена слиною й добре здрібнена їжа краще засвоюється. «Хто їсть швидко, той їсть багато!» - говорить китайське прислів'я. І правда, проковтнута шматками їжа не веде до насичення.

Коментарі