Ефективна лікувальна дієта


Слід звернути увагу, що не всім можна сідати на дієту. Ця заборона відноситься до вагітних жінок, які годують мамам, підліткам в період статевого дозрівання (до 17 років). Ми даємо рекомендації стосовно найбільш типовим харчування, який вже став традиційним в нашій країні, іноді його дотримання може вам швидко схуднути. Цей так званий європейський тип харчування і відповідні кефірів або білкові дієти поступово витісняють, як найбільш раціональний, інші види харчування в багатьох країнах. І ми сподіваємося, що таке правильне харчування і його популяризація принесе користь і зміцнить здоров'я місцевого населення.

Характер харчування людей залежить не тільки від дотримувалися дієти, віку, статі, трудової діяльності, кліматичних умов і стану здоров'я. Дуже велике значення мають традиції, рівень розвитку науки і культури, ступінь забезпеченості та доступності продуктів харчування. Режим харчування тісно пов'язаний з еволюцією людського суспільства. Від найпростішої рослинної їжі в рецепті дієти до різноманітного науково обгрунтованого харчування людиною пройдений шлях, що обчислюється тисячоліттями.



Добре відомо, що з колосального різноманіття видів рослин людство протягом сторіч методом проб і помилок відібрало у культуру всього 1-2% рослин для складання дієт. Однією з основних причин того, що багато рослин не увійшли до переліку промислових культур, хоча з них можуть вийти гарні дієтичні страви, вітаміни та продукти в яких можуть принести користь, є наявність у них в помітних кількостях фізіологічно активних речовин, які часто використовуються в лікувальних дієтах. Всі знають, що лікарські речовини, повинні застосовуватися строго за призначенням і тільки в дозах, наприклад японської або гречаної дієти, але обов'язково рекомендованих лікарем. Здавалося б, саме ця обставина має застерігати від рекомендацій використовувати дикорослі рослини в харчуванні.

Режим харчування, страви та продукти 

Однак у пресі іноді з'являються поради "фахівців" з використання в харчуванні рослин, або новоспечені швидкі дієти, не дозволених Міністерством охорони здоров'я. Адже нікому з нас не прийде в голову купити всі наявні в аптеці ліки та випробувати їх на собі. Але знаходяться ж люди, які, потрапивши до лісової "аптеку", готові збирати всі рослини, які мають хоч яких-небудь фізіологічним дією щодо ефективної дієти, щоб дотримуватися власний режим харчування і рекомендувати їх своїм знайомим як кошти від тих чи інших хвороб. 

Фахівці, що займаються раціоналізацією харчування здорової людини, використовують у своїх рекомендаціях дієти для швидкого схуднення, що покладаються на велику наукову літературу, підручники, за обсягом у кілька разів перевершують наш сайт, призначений для людей, мало знайомих з основами, що включає в себе правильне харчування. Ми спробували викласти наукові відомості більш простою мовою, зрозумілим неспеціалістам, не уникаючи, проте, вживання основних медичних термінів і понять, що стосуються як дієтичних страв, продуктів, вітамінів, так і фізіології, біохімії дієт і гігієни харчування. 


У тому числі, викладений тут матеріал може бути цікавий студентам, які навчаються в медичних інститутах, а також практичних лікарів, в чиї обов'язки входять призначення і продумування раціону, котрий містить ефективні дієти. Всі критичні зауваження, побажання та пропозиції про співпрацю будуть прийняті з вдячністю.

Коментарі