Дієта Мадлен Жестан



Серед зірок французького шоу-бізнесу та кіно для підтримки здорової форми і збереження фігури величезною популярністю користується дієта, яку розробив відомий французький психотерапевт і дієтолог Мадлен Жестан. Крім того, дана дієта благотворно впливає на очищення організму.


Тривалість дієти Мадлен Жестан: на місяць - 2 дні, але її можна проводити і раз на півроку, а можна і щотижня - все залежить від бажаних цілей і від стану вашого здоров'я.

Мадлен Жестан вважає, що дієта не повинна бути "жорсткою": на її думку, які тривалий час відчувати голод вкрай шкідливо. Діеолог дозволяє в режимі підтримки оптимальної ваги періодично вживати мед, шоколад, сухофрукти, варення, горіхи в розумних кількостях. При цьому мед неодмінно повинен бути справжнім, шоколад - гірким, варення - приготованим виключно з добірних і стиглих фруктів і ягід. Припустимо з'їдати 125 гр. чорного шоколаду в тиждень. Те ж стосується і сухофруктів - кураги і чорносливу (до 2-х штук на тиждень). Пережовувати їх треба якомога повільніше - це дозволяє притупити почуття голоду і поліпшити засвоєння корисних цукрів.

Під час дієти Мадлен Жестан потрібно якомога більше лежати, тому що організм робить важку роботу і не можна відволікати його додатковим навантаженням. Крім того, горизонтальна позиція сприяє виведенню токсинів і природного дренажу тканин, а також покращує циркуляцію крові та знижує тиск на стінки шлунка. Вертикальна ж, на думку автора, ускладнює обмінні процеси.

Продукти рекоммендуемие до вживання: нежирне куряче м'ясо чи риба, нежирне молоко, кефір, йогурт, овочі та зелень (морква, помідори, цибуля), фрукти (апельсин, грейпфрут), мед, какао, сухофрукти, лимонний сік, мінеральна вода без газу; приправи - оливкова олія, гірчиця.

Дієта Мадлен Жестан - меню на один день таке:

Вранці, перш ніж встати з ліжка, випити 1 / 2 літра води.

Сніданок. Приготувати і випити напій: склянка молока, чайна ложка меду і чайна ложка порошку какао. За 15 хвилин до або після вживання напою з'їсти один апельсин або грейпфрут.

До полудня.

Випити літр мінеральної води, бажано - без газу.

Обід. 200 гр. нежирної риби або курячого м'яса з овочами.

Через дві години після обіду. Випити склянку кефіру з чайною ложкою меду.

О 16:00.

Випити так званий гідромель - напій, що знижує апетит: сік одного лимона, 1 / 4 літри води і чайна ложка меду. Пити його потрібно маленькими ковтками.

Вечеря. Випити очисний бульйон: 1,5 літра води, 1 кг цибулі-порею, 500 гр. моркви, 500 гр. помідорів, декілька зерен кмину. Варити 20 хвилин. Процідити, не солити. Спочатку випити 3 чашки бульйону з інтервалом 10 хвилин. Потім з'їсти овочі з бульйону. Можна приправити їх оливковою олією і гірчицею.

На ніч. З'їсти склянку йогурту з чайною ложкою меду.

Коментарі