Ліпосакція

Ліпосакція - корекція тіла, за допомогою видалення надлишкових жирових тканин. Така операція застосовується в будь-яких ділянках тіла, де спостерігаються локальні відкладення підшкірного жиру. Особливо в таких ділянках тіла, які практично не піддаються швидкої корекції (дієти, фітнес і т.д.), наприклад, підборіддя, шия, щоки, область живота, груди, сідниці.

Ліпосакція - пластична операція під час якої жирові відкладення видаляються з проблемних ділянок тіла за допомогою невеликих розрізів на шкірі. Спочатку під шкіру вводяться фізіологічний розчин і адреналін для розчинення жиру, після чого, жирові тканини відокремлюються і обробляються, що залишилися, розрізи.

Є декілька різновидів ліпосакції: вакуумна, ультразвукова та лазерна ліпосакція. Також існують поняття "безопераційне ліпосакція" або "Ліпосакція без операції", але це швидше маркетинг, ніж правда - в основному пропонують різні пристрої з "понад ефективною" ціною.

Вакуумна ліпосакція - жирові відкладення руйнуються локально і відсмоктуються через маленькі розрізи за допомогою канюлею або системи трубок.

Ультразвукова ліпосакція - під впливом ультразвуку жирові відкладення перетворюються на емульсію, яка виводиться за допомогою канюлею або системи трубок.

Вибір методу ліпосакції визначається лікарем в залежності від ваших індивідуальних особливостей, структури і розташування жирової тканини. Ну і розмір гаманця, теж грає не маловажну роль.

Втручання в організм за допомогою ліпосакції досить серйозно. Тому подібні операції слід проводити виключно в стаціонарних умовах, у медичних центрах та клініках, оснащених спеціальним обладнанням і підготовленими фахівцями.

Під час ліпосакції використовується як "місцева", так і "загальна" анестезія в залежності від обсягу видалення жирових відкладень і кількості проблемних ділянок. Операція може тривати від півгодини до чотирьох годин. При великих обсягах призначають кілька поетапних операцій.

Пацієнти, як правило, знаходяться на стаціонарі до трьох днів. Після протягом трьох-чотирьох тижнів йде період реабілітації: забороняється займатися активним спортом, відвідувати лазні і сауни, тощо. Також потрібно носити спеціальну білизну, що б проблемні ділянки шкіри не стикалися з рештою одягом. Також лікування супроводжується антибіотиками. Зняття швів після ліпосакції зазвичай проводиться протягом 7-ми днів. Ефект від ліпосакції ви зможете оцінити тільки через два-чотири місяці після операції.

Протипоказання до ліпосакції: артеріальна гіпертензія; атеросклероз; виражені порушення роботи нирок і печінки; в'яла та нееластична шкіра.

Можливі ускладнення при ліпосакції: порушення чутливості шкіри; гематоми; гіперпігментація; інфекції і некроз шкіри; тромбоемболія; анемія, гостра ниркова недостатність. Також недоліком ліпосакції можна вважати, хвилястість шкіри через нерівномірний видалення жиру. Але це відбувається вкрай рідко і усувається повторної операцією.

Тепер поговоримо про лазерну ліпосакції.

Чим відрізняється лазерна ліпосакція від звичайної? Лазерна ліпосакція - це більш сучасна технологія, при якій відбувається виборче вплив лазера на жирові клітини, в результаті, чого жирові клітини руйнуються і зникають, тому при проведенні операції на невеликих "ділянках" відсмоктування жиру не потрібно. При великій кількості жиру розпалися жирові клітини можуть бути вилучені шляхом відсмоктування під низьким тиском.

Лазерна ліпосакція практично безпечна - вона дозволяє змінювати контури тіла без значних крововтрат та травмування тканин. Вона безболісна, не залишає на тілі горбів і шрамів, тому що вплив лазером відбувається через прокол шкіри голкою, а не через довгий розріз. Також лазерна ліпосакція стимулює вироблення еластину і колагену, забезпечуючи, таким чином, природне натяг (ліфтинг) шкіри.

Лазерна ліпосакція проводиться під місцевою анестезією і при проведенні операції на невеликих ділянках - амбулаторно. Як правило, для однієї невеликої області тіла проводиться операція тривалістю 45-60 хвилин. Після лазерної ліпосакції протягом тижня проводять перев'язки. Повне відновлення шкіри після лазерної ліпосакції таке ж, як і після звичайної (2-4 місяці).

Потрібно засвоїти, що ліпосакція, будь-то лазерна або будь-яка інша - це не лікування ожиріння, а всього-лише косметичний засіб усунення його наслідків. Тому тривалий ефект від такої процедури можливий тільки в разі дотримання правильного харчування або призначеної дієти. У будь-якому разі без усунення причин ожиріння і безконтрольного відкладення жирових тканин, вам доведеться вдаватися до ліпосакції кожні пів року.

Коментарі