Фінська дієта

Ця дієта розроблена фінськими дієтологами для людей, які страждають надмірною вагою.


Виключення з раціону висококалорійних страв, які містять цукор і тваринні жири - це основа дієти. Повністю ліквідуються з меню наступне продукти: тваринні жири, хліб, макарони, рис, солодощі, копчені продукти, консерви. Також обмежується вживання кухонної солі - тільки природно що міститься в продуктах харчування.

Основу раціону фінської дієти становить суп, а наголос робиться на морепродукти і рибу. Також вирішуються: овочі, крупи (перлова, гречана, вівсяна), нежирне м'ясо, риба, нежирне молоко, кисломолочні продукти, знежирений сир, фрукти. Рідини (чай, кава, фруктові соки, мінеральна вода) ж слід випивати не менше 2-х літрів.

Рекомендований режим харчування - 4-5 разів на день.

Фінська дієта -
зразкове меню на один день таке:

1-й сніданок. Суп, каша з молоком, фруктовий сік;
2-й сніданок. Суп, свіжі фрукти;
Обід. Суп, шматочок відвареної курки, салат із зелені або тертої моркви, фруктовий сік;
Вечеря. Суп, печеня з нежирного м'яса, гречана каша, фруктовий салат з йогуртом;
На ніч. Склянка молока.

Рецепт супу для фінської дієти:

Цибуля (500 гр.), Селера (300 гр.), Моркву (250 гр.), Капуста (250 гр.), Петрушка (250 гр.), Цибулю-порей (200 гр.), Цвітна капуста (200 гр. ), часник (головка), томатний сік (стакан), чорний перець, базилік.

Овочі промити і дрібно нарізати, залити водою і варити до готовності. Потім зробити з них пюре, додати в нього томатний сік і спеції. І проварити ще протягом 10-ти хвилин.

Притримуватись фінської дієти можна скільки завгодно, вона досить сбаласірована. Мінімальний термін - 2 тижні.

Коментарі