Перетяжка шлунка

Діагноз "ожиріння", який зараз як ніколи, актуальне, без сумніву, не радує пацієнтів і вони починають шукати будь-який спосіб позбутися від зайвих кілограмів, часто не замислюючись про те, яким чином це вплине на загальний стан їхнього здоров'я. Звичайно, можна годинами потіти у фітнес-салоні або виснажувати себе жорсткими дієтами, але багатьом ці шляхи здаються досить важкими, і вибір робиться на користь більш простого способу - проведення хірургічної операції, відомої як "перетяжка шлунку".
У ході даної операції на шлунок надаватися бандаж, який просто перетягує шлунок, і по суті, розділяє його на 2 частини. Мета перетяжки шлунка - скоротити кількість їжі, що потрапляє в організм. Ніякого ушивання при цьому не відбувається.
Однак, як і будь-яке хірургічне втручання, перетяжка шлунка має як свої плюси, так і мінуси. Позитив, звичайно, активно рекламується як "інноваційний медичний метод", що допоможе всім і кожному, що страждають ожирінням. У той же час про негатив перетяжки шлунка часто вважають за краще мовчати, хоча авторитетні клініки і надають досить вичерпну інформацію.
Для початку розглянемо, в яких випадках бандаж застосовувати доцільно. Він в першу чергу показаний людям, причиною зайвого, ваги яких є цукровий діабет, варикозне розширення вен, підвищений артеріальний тиск, хвороби суглобів та інше. У той же час діапазон дії бандажа обмежений певними рамками індексу ваги тіла людини - від 35 до 50, у випадку ж більш високого показника перетяжка шлунка буде абсолютно неефективна.
У наш час системи перетяжки шлунка вже досить популярні, а оскільки попит породжує пропозицію, то і їх випуском займається кілька десятків фірм, в основному європейських, але є й американські виробники, і природно китайські. Чи є різниця між їхньою продукцією? Зовні системи практично ідентичні, ось тільки китайські бандажі значно дешевше. Причина дешевизни - використання менш дорогих матеріалів, а, значить це, що вони будуть настільки ж надійні, як і дорожчі аналоги? Не факт ... Мало того, практика показує, що наші співвітчизники часто звикли заощаджувати на власному здоров'ї, а значить, швидше за все, вважатимуть за краще вибрати саме китайський бандаж. Чи виправданий такий ризик, вирішувати вам.
Що ж до європейських та американських виробів, то за статистикою, вони характеризуються дуже високою надійністю і особливих скарг у їхній бік ще не було.
Після проведення операції, як правило, близько місяця у пацієнтів спостерігається відраза до їжі. Але ж людина не може жити, не харчуючись! У цій ситуації головне - правильно підібрати і приготувати продукти, бо в шлунку місця залишається відносно мало, і деякі види їжі, особливо важка (м'ясо, риба, борошняні вироби, окремі овочі) погано перетравлюються. Тому в перших днів 15-20 днів вкрай необхідно приймати переважно рідку їжу і при цьому є повільно, не поспішаючи. Кожний прийом їжі - не менше півгодини, обов'язково ретельно пережовувати її. З 3-го тижня можна вводити в раціон тверду їжу, але при цьому подрібнену.
У будь-якому випадку, потрібно дотримуватись важливого правила - уникати одночасного прийому твердої та рідкої їжі, інакше неминуче гальмування процесу схуднення.
Загалом, більше, ніж місяць людина, яка зробила перетяжку шлунка, змушений зазнавати різні досить неприємні процедури, необхідні для налагодження стабільного травлення.
Слід пам'ятати, що перетяжка шлунку робиться не на час, а на все життя. При цьому ви повинні усвідомити, що морозиво, шоколад, торти, жирна їжа - для вас більше недозволенна розкіш. Якщо ви не готові піти на подібні, жертви, не робіть бандажірованія, подумайте, чи потрібні вам такі недешеві експерименти, які до того ж не гарантують 100% гарантії.
Не, простіше спробувати вести більш рухливий спосіб життя і харчуватися більш збалансовано?

Коментарі