Полунична дієта - схуднути на 2 кг за 4 дні

Полуниця - це не тільки яскравий смак і велика кількість вітамінів. Полуницю використовують навіть в медицині для лікування запальних захворювань носоглотки.


До складу полуниці входять різні дубильні компоненти, які дуже добре зміцнюють ясна. Полунична дієта допомагає худнути швидко і безпечно для організму. Для схуднення на 2 кг на день вам потрібно щодня харчуватися тільки полуницею.

Полуниця з ранку до вечора. Плюс - мінеральна вода. Кількість суниці не обмежена, з'їдаєте стільки, скільки зможете з'їсти.

Але є у суниці одне протипоказання: якщо у вас псоріаз, тоді краще полуницю взагалі не їсти, щоб не викликати рецидиви хвороби. Як аналог Полуничної дієти, можу рекомендувати вам кавунову дієту. Ефект від Кавунової дієти буде ще більш яскраво вираженим.

Альтернативне меню полуничною дієти:


1-й день

Сніданок - фруктовий салат (320 ккал)

250 г полуниці промити, розрізати. Половину яблука помити, видалити насіння, нарізати кубиками. Половину банана очистити і нарізати шматочками. Фрукти змішати з 50 г натурального йогурту (1,5%-ної жирності) і 1 ч. ложкою меду.

Перекус - полуничне молоко (100 ккал)

З 100 г полуниці приготувати пюре, додати 100 мл нежирного молока і 1 / 2 ч. ложки меду. Влити в склянку, додати 50 мл мінеральної води (без газу), все перемішати.

Обід - салат з полуниці і спаржі (270 ккал)

300 г білої спаржі, сіль, 150 г полуниці, 100 г огірка, 1 скибочку грудки індички, 1 / 2 ч. л. бульйону в кубиках, 1 ст. л. лимонного соку, 1 ч. л. оливкової олії, 10 г рубаною петрушки, 20 г кедрових горішків.

Спаржу промити, очистити, грубі кінці видалити. Нарізати шматочками і варити 5-8 хвилин в підсоленій воді. Злити воду. Полуницю промити, нарізати кружальцями. Огірок очистити і розрізати уздовж на тонкі скибочки. Грудку індички нарізати смужками. Спаржу, полуницю, огірок і м'ясо розкласти на тарілці. Для соусу: 6 ст. ложок води змішати з бульйоном, лимонним соком і оливковою олією. Додати петрушку. Салат полити соусом і посипати кедровими горішками.


Перекус - полуничний йогурт (130 ккал)

150 г полуниці промити, почистити, залежно від величини ягід розрізати навпіл або на чверті. 75 г натурального йогурту (1,5%-ної жирності) розмішати з 1 / 2 ч. ложкою меду до однорідної маси і полити фрукти, додавши 2 ст. л. кукурудзяних пластівців.

Вечеря - пікантний салат з полуницею (330 ккал)

300 г картоплі, 1 / 2 цибулини, 1 / 2 пучка листового селери, 100 г полуниці, 50 г нежирного сиру, 50 г натурального йогурту (1,5%-ної жирності), 5 г рубаною петрушки, 1 ч. л. лимонного соку, сіль, перець.

Картоплю помити і відварити в мундирі. Цибулю очистити і дрібно посікти. Листовий селера ретельно промити, дрібно нарізати. Полуницю промити, очистити і нарізати дрібними кубиками. Нежирний сир змішати з натуральним йогуртом, петрушкою і лимонним соком. Отриману масу приправити невеликою кількістю солі і перцю. Потім додати цибулю, селеру і полуницю. Злити воду з-під картоплі і подати його разом з сирно-полуничним кремом.

2-й день

Сніданок - хліб з полуницею (200 ккал)

150 г полуниці промити, очистити, розрізати навпіл. На 2 скибочки хліба з борошна грубого помелу з насінням соняшнику намазати 50 г сиру (20%-ної жирності), зверху покласти полуницю.

Перекус - екзотичний коктейль (130 ккал)

150 г полуниці промити, очистити і приготувати пюре. Змішати з 50 г йогурту (1,5%-ної жирності) і 100 мл ананасового соку.

Обід - млинці з полуницею (450 ккал)

100 мл молока (1,5%-ної жирності), 1 ч. л. меду, 1 яйце, 50 г борошна, щіпка солі, 200 г полуниці, 1 / 2 ст. л. лимонного соку, 1 ст. л. концентрованого яблучного соку, 50 г яблучного пюре, 10 мл яблучного соку

Молоко, мед і яйце перемішати. Поступово додавати борошно, перемішану з сіллю. Тесту дати постояти протягом 30 хвилин. Полуницю промити і скропити лимонним соком. З тіста спекти на сковороді з антипригарним покриттям без додавання жиру 2 тонких ВМЙОЮЙЛБ. Яблучне пюре злегка розігріти в маленькій посуді, додати яблучний сік. Перемішати з полуницею. Розкласти на млинчики і акуратно скласти їх у формі кульків.

Перекус - полунична пахта (120 ккал)

150 г полуниці промити і очистити. Приготувати з ягід пюре з додаванням 150 мл сколотин і 1 ч. ложки меду.

Вечеря - качанний салат з полуницею (260 ккал)

200 г кочанного салату, 1 / 2 стручки жовтого солодкого перцю, помідорів, 100 г полуниці, 30 г натурального йогурту (1,5%-ної жирності), 2 ст. ложки нежирного сиру, 15 г лимонного соку, сіль, 4 хрустких хлібця.

Салат очистити, помити, подрібнити. Стручковий солодкий перець промити, видалити зернятка і нарізати смужками. Помідор помити, нарізати часточками. Полуницю промити, очистити і нарізати кружечками. Йогурт, сир, лимонний сік і 1 ст. ложку води перемішати. Соус приправити сіллю і перцем. Все ретельно перемішати і полити соусом. До страви подати хрусткі хлібці.

3-й день

Сніданок - мюслі з полуницею (310 ккал)

150 г полуниці промити і розрізати. З половини ягід, 50 мл солодкого молочної сироватки та 1 ст. ложки концентрованого яблучного соку приготувати пюре і ретельно перемішати з 100 г нежирного сиру. Половину банана очистити, нарізати кружальцями, перемішати з полунично-сирною масою і 2 ст. ложками вівсяних пластівців.

Перекус - полуничний кефір (140 ккал)

Приготувати пюре з 150 г полуниці, 150 мл нежирного кефіру й 1 ч. ложки меду.

Обід - солодка диня з полуницею (240 ккал)

250 г цукрової або медової дині, 150 г полуниці, 1 дуже тонкий скибочку шинки, 1 гілочка м'яти.

Насіння дині вискобліть ложкою. Потім розрізати на невеликі шматки і очистити від шкірки. Полуницю промити, нарізати на половинки. Всі розкласти на тарілці. Скибочка стегенця розрізати уздовж на дві половини і покласти поверх дині та полуниці. Гілочку м'яти промити, струсити воду. Крупно нарізати і посипати готову страву.

Перекус - апельсиновий-полуничне пюре (140 ккал)

Приготувати пюре з 150 г полуниці, 150 мл апельсинового соку і 1 ч. ложки меду.

Вечеря - овочеве асорті з гострим полуничним соусом (360 ккал)

150 г картоплі, 100 г моркви, 100 г цвітної капусти, 10 г борошна, 30 г вершкового масла, 100 г полуниці, 80 мл молока (1,5%-ної жирності), сіль, перець, 2 скибочку хліба для тосту.

Картопля очистити і нарізати дрібними кубиками. Цвітну капусту промити, розділити на суцвіття. Моркву почистити і нарізати дрібними кубиками. Картоплю і моркву покласти на розігріту сковороду, змащену вершковим маслом, долити трохи води. Тушкувати під кришкою приблизно 10 хвилин, не распарівая. Цвітну капусту покласти в сковороду і готувати під кришкою протягом 3-5 хвилин. Полуницю помити, очистити і розрізати на тонкі кружечки. 1 / 2 ч. ложки вершкового масла розігріти в маленькій посуді, пасерувати борошно. Влити молоко, посолити і поперчити. Додати до соусу полуницю. Овочі з'єднати з полуничним соусом. До страви можна подати зерновий хліб.

4-й день

Сніданок - сир з полуницею (290 ккал)

На 2 скибочки хліба грубого помелу намазати нежирного сиру. 30 г камамбера (30%-ної жирності) нарізати смужками. 70 г полуниці промити. Половину ягід розрізати на кружальця, разом з сиром покласти на хліб.

Перекус - вітамінна суміш (210 ккал)

100 г полуниці промити. Половину яблука очистити, нарізати шматочками. Половину апельсина очистити, розділити на часточки. З усіх названих продуктів, 1 ч. ложки меду і 150 мл солодкої молочної сироватки приготувати пюре.

Обід - тріска на полуниці (250 ккал)

100 г салату, 150 г полуниці, 1 / 2 цибулини, 100 г філе тріски, 20 мл лимонного соку, сіль, перець, 20 мл оливкової олії, гірчиця на кінчику ножа, 1 ч. ложка яблучного соку.

Салат перебрати, помити і подрібнити. Полуницю промити й нарізати кружечками. Лук очистити і нарізати тонкими півкільцями. Рибу промити, полити невеликою кількістю лимонного соку, посолити і поперчити. З 1 ч. ложкою рослинної олії злегка обсмажити з кожного боку. , Що залишився, лимонний сік змішати з 1 ст. ложкою води, гірчицею, сіллю, перцем, яблучним соком і 10 мл рослинного масла. Салат, полуницю і цибулю покласти на тарілку, полити соусом. Тріску покласти зверху.

Перекус - маринована полуниця (140 ккал)

300 г полуниці промити, 1 1 / 2 мл ложки води змішати з 1 ст. ложкою лимонного соку і 1 ч. ложкою меду. Перемішати з фруктами, маринувати близько 30 хвилин. Подати разом з 50 г йогурту.

Вечеря - салат з овочів з соусом (300 ккал)

100 г полуниці, 50 г натурального йогурту (1,5%-ної жирності), 50 г нежирного сиру, 5 мл лимонного соку, 100 г моркви, 5 мл яблучного соку, сіль і перець, 100 г листового селери, 100 г стручкового солодкого перцю.

Полуницю промити, приготувати пюре з йогуртом і сиром. Поєднати з лимонним і яблучним соком, посолити і поперчити. Овочі промити і очистити. Видалити зернятка з стручки солодкого перцю і нарізати на тонкі часточки, моркву очистити і нарізати соломкою. Селера порубати. Перед подачею на стіл овочі з'єднати з соусом.

Ось і все. Ви худі і прекрасні!:)

Коментарі