Схуднути до літа


Готуючись до літа, ви вирішили приміряти улюблений купальник і охнули, побачивши, як зрадницьки він обтягує розповнілу за зиму фігуру, а лямки несимпатично врізаються у плечі.

Найбільш прикро, що на раціон з дієтичними стравами, які вимагають ретельного готування, немає ні часу, ні сил. Тому сідаємо на цю швидку дієту що відноситься до розділу "дієти для швидко схуднення" . Саме для такої ситуації розробила свої рекомендації французький дієтолог Катрін Гурсак. Доктор Гурсак переконана: дотримуючись її швидкої дієту, ви зможете носити одяг на розмір менше вже через тиждень, скинувши близько 3-4 кг. І, що найважливіше, зайвий жирок зникне саме з тих частин тіла, де він більш за все не до речі: з живота, стегон, талії, передпліч.

Інший плюс - щоб готувати всі необхідні страви, вам не доведеться годинами стояти біля плити. А отже, дієта ідеальна для ділових жінок, що ведуть активний спосіб життя. Вона низькокалорійна (не більше 1200 ккал на добу), але в ній багато спокусливих страв, які не позбавлять вас задоволення від їжі. Головний принцип дієти доктора Гурсак - роздільне харчування : за один раз ви повинні їсти тільки рослинну або рослинного походження. Перша забезпечить ваш організм фруктозою, клітковиною, вітамінами та мінералами, другий забезпечить повноцінними білками, необхідними для кровоутворення і правильного обміну речовин.


А ше білкова їжа швидше вгамовує голод, попереджає запаморочення і ослаблення організму під час дієти. До того ж завдяки роздільному харчуванню ваш організм зможе краще і швидше засвоювати живильні речовини. Коли ми їмо, приміром, м'ясо з картоплею та овоши, вуглеводи і органічні кислоти, що містяться в овочах, гальмують травлення і засвоєння білків, дотримуючись роздільного харчування, ви уникнете цього небажаного ефекту. А тепер приступимо до складання меню, яке допоможе вам вже через тиждень виглядати в купальнику як картинка.

Сніданки

Понеділок Яйце круто (або скибочку пісної шинки), фруктовий йогурт, чай (кава) з цукрозамінником.

Вівторок Апельсин, 2 шматочки хліба з висівками, чай.

Середа Скибочка пісної шинки, півпачки знежиреного сиру, чай (кава) з цукрозамінником.

Четвер 25 г мюслі з томатним соком, банан, кава з цукрозамінником.

П'ятниця Йогурт без наповнювача, яйце в "мішечок", чай з цукрозамінником.

Субота 25 г кукурудзяних пластівців з молоком, йогурт без наповнювача, кава з цукрозамінником.

Неділя Яйце круто, шматочок сиру (100 г), чай (кава) з цукрозамінником.

Обіди

Понеділок Овочевий салат (помідор, огірок, листя салату, зелена цибуля, петрушка), заправлений олією і соком лимона, тушкована буряк з морквою і чорносливом, яблучний сік.

Вівторок Салат з відварних креветок (100 г), заправлений майонезом і посипаний кропом, відварна телятина (80-100 г) або яловичина; йогурт без наповнювача.
Середа Салат з відварних печериць (100 г), заправлений оливковою олією, соком лимона і посипаний зеленою цибулею, отварчая картоплина з тушкованою капустою; 2 ківі.

Четвер Яйце круто; обсмажене з цибулею філе окуня (100 г).

П'ятниця Відварна буряк (100 г), заправлена оливковою олією, відварний рис (100 г) з соєвим coyсом або кетчупом, томатний сік.

Субота Яйце круто; тушкована яловича печінка (150 г); йогурт без наповнювача.

Неділя
Салат із свіжої капусти та моркви, заправлений олією і соком лимона, смажені печериці (100 г) з відварним рисом (100 г), апельсиновий сік.

Полудень
Щоб вгамувати відчуття голоду і уникнути рясних перекусів, випивайте склянку будь-якого соку, теплого трав'яного чаю, курячого, м'ясного, рибного або овочевого бульйону.

Вечері
Понеділок Відварене куряче м'ясо (100 г), шматок сиру (50 г), склянка знежиреного кефіру.
Вівторок Відварна цвітна капуста (150 г) з соєвим соусом; картоплина в мундирі, шматок хліба з висівками, чай з цукрозамінником.

Середа Тушкована риба (100 г); йогурт без наповнювача, стакан знежиреного кефіру.
ЧетвергСалат зі свіжих овочів, заправлений олією, тушкована квасоля з петрушкою, відварна картоплина, шматок хліба з висівками; чай з цукрозамінником.

П'ятниця знежиреного сиру (100 г), шматок сиру (50 г), йогурт без наповнювача; склянку теплого молока.
Субота Салат з "червоної" капусти, заправлений оливковою олією і посипаний зеленню петрушки, шматок хліба з висівками, 2 ківі; чай з цукрозамінником.

Неділя Крабові палички (50 г), политі лимонним соком; тушкована яловича печінка (150 г); склянку теплого молока.

Коментарі