Незвичайні способи схуднення


Якщо не допомагають популярні дієти і заняття спортом, чому б і не спробувати не зовсім стандартні способи схуднення? Дивно, чого тільки не дізналися вчені під час своїх досліджень з питань, пов'язаних з проблемами зайвої ваги.

Тут зібрані самі нові і самі незвичайні ідеї дієтологів з усього світу:

Наприклад, для схуднення дієтологи пропонують нам пити холодну воду, а краще всього крижану, оскільки організму потрібно одна калорія, щоб підняти температуру одного грама води на один градус. Підняти її, як відомо, нам потрібно до 36, 6. Плюс, правда, від цього нововведення, так само як і мінус у калоріях, сумнівний, бо щоб худнути, не обмежуючи себе в їжі, треба випивати як мінімум відра три холодної води на день. Та й ангіну після крижаної водиці підхопити недовго.

На підставі численних досліджень, вчені прийшли до висновку, що в мозку кожної людини є певний центр, який контролює масу тіла. Ось чому, якщо ви різко худнете, що незадоволений цим організм повертає вага в колишній, «еталонний» для нього, стан.

Для того, щоб схуднути, стверджують вчені, необхідно збільшити свою вагу штучно (наприклад, носити весь час з собою рюкзак з цеглою), а в міру реального схуднення поступово позбуватися і від цегли, змінюючи таким чином свідчення внутрішнього лічильника маси тіла. Метод цікавий, пояснює те, чому так важко схуднути після пологів, але тягати весь час за собою рюкзак з цеглою - це для відважних і сильних духом дівчат.

Для того, щоб схуднути в результаті відмови від їжі, але при цьому не відчувати голод, ароматерапія рекомендує вдихати запах яблук, зелених бананів, м'яти або ваніліну. Ароматерапевт впевнені в тому, що саме ці запахи пригнічують апетит.

Американські дієтологи радять вважати не калорії, а те, скільки разів ви піднесли вилку до рота. Для того, щоб схуднути необхідно обмежитися 60-70 «заходами», щоправда, ніде не згадується яку саме їжу можна їсти.

Французький лікар-терапевт пропонує худнути за циклами місяця (адже давно відомо, що місяць впливає на організм), в повний місяць потрібно пити якомога більше рідини, а в молодика вживати в їжу тільки овочі.

Якщо вже всі ці способи не вселили вам особливої довіри, подивимося, що ж ви скажете про цих:

- Знавці стверджують, що стрибнувши з парашутом можна відразу схуднути на три кілограми.

- 57-річна жителька Литви Станіслава Монствіліене рекомендує щодня з'їдати до 2 кг піску - він корисний для здоров'я і допомагає позбутися зайвих кілограмів. Пісок, до речі, зовсім не цукровий, а звичайний річковий, сама Станіслава вже п'ять років його вживає і дуже задоволена результатом дієти. Ми в свою чергу попереджаємо читачів, що метод цей ще не запатентований, а також не пройшов відповідні клінічні випробування, тому застосовувати його краще не варто.

- Домогосподарка з Вологди, щоб схуднути, рекомендує викинути холодильник (і всі продукти теж), газову плиту і зайнятися капітальним ремонтом у квартирі. Під час ремонту буде багато енерговитрат, а є без холодильника та плити вам буде нічого - схуднете, заодно і ремонт зробите.

- У наступного методу схуднення немає конкретного автора, але він дуже ефективний: витратьте абсолютно всі свої гроші на дорогі речі, але виберіть одяг на кілька розмірів менше, ніж у вас зараз, а туфлі на самому високому підборі. Грошей на їжу не буде, зате стимулів швидко схуднути хоч греблю гати.

- Невідомий дієтолог з Росії пропонує покласти на стілець листок з написом: «ДІЄТА», сісти на цей аркуш і сидіти на ньому, не встаючи ні з якого приводу, рівно стільки годин на день, на скільки кілограм ви хочете схуднути. При цьому не можна читати або користуватися комп'ютером, потрібно просто сидіти на «дієту» і худнути. Якщо через тиждень звичайна «ДІЄТА» не допоможе, автор нововведення радить замінити напис словами: «ЕФЕКТИВНА ДІЄТА» і продовжувати на ній сидіти.

Коментарі