Американські дієтологи розробили стратегію боротьби із зайвою вагою


У перших числах січня багато хто з нас традиційно намагаються «почати нове життя», кинути палити, ретельніше стежити за здоров'ям, схуднути на певну кількість кілограмів та інше. На думку астрологів, місячне затемнення, яке скоро відбудеться - самий підходящий період, щоб зав'язати з шкідливими звичками. Зате спеціально для тих, хто бореться із зайвою вагою, американські вчені склали список основних рекомендацій, які допоможуть підтримувати себе в тонусі.

На думку фахівців, багато людей зосереджують увагу на чомусь одному: або на посилених тренуваннях, або на суворому обмеження раціону. Замість цього лікарі радять поєднувати фізичні навантаження з правильним харчуванням. Американські дослідники запевняють, що оптимальне співвідношення споживаних вуглеводів, жирів, білків і цукру після занять у спортзалі дозволить досягти відмінних результатів.

Дієтологи в першу чергу рекомендують відмовитися від принципу виключення тих чи інших продуктів, оскільки даний метод ефективний тільки в дуже короткий проміжок часу. Для довгострокової підтримки нормальної ваги потрібно збалансоване харчування, повідомляє АМІ-ТАСС.

Також фахівці радять відмовитися від продуктів з нульовою калорійністю і штучними підсолоджувачами, які негативно впливають на метаболізм і масу тіла. Замість цього вчені рекомендують вибирати натуральну їжу.

Переходячи до тренувань, вчені відзначають, що не можна займатися спортом на порожній шлунок, тому за кілька годин до походу у фітнес-зал бажано перекусити.

Для підвищення ефективності фізкультури експерти закликають вибирати вправи, які приносять радість і одночасно покращують гнучкість, збільшують силу, зміцнюють серце та суглоби.

Крім цього вчені радять не нехтувати тривалим сном, оскільки він допомагає зберігати активність протягом всього дня.

Коментарі