Ееко-дієта




Еко-дієта заснована на здоровому екологічної їжі, вирощеної неподалік від того місця, де ви живете.  





Повний цикл приготування цільної їжі може зайняти багато часу. Тому раз чи два на тиждень розділяйте зернові за порцій, заморожуйте, а потім додайте білки та овочі. 




Меню еко-дієти 



Сніданок: 



- 1 ст. ягідного соку, один зерновий хлібець з перцем, тістечко з заварним кремом 



Обід: 



- тайська тофу на грилі, цвітна капуста з каррі 



Вечеря: 



- низькокалорійний пиріжок з висівками і начинкою з ананасів, 1 яблоко 



перекус: 



- рукола з тофу, обсмаженими зернами конопель 



- крокети з проса 



- італійські брокколі з кедровими горішками  



Зоряні шанувальники еко-дієти 



Мадонна, Алісія Сільверстоун 





Що таке еко-дієта 



Заснована на натуральних інгредієнтів, вона не є дієтою в строгому сенсі цього слова. Це, скоріше, філософія харчування з безліччю варіацій. Акцент дієти зроблений на свіжій і здорову їжу, що пройшла мінімальну обробку, вирощеної неподалік від того місця, де ви живете, і екологічною, наскільки це можливо. 



Основні складові меню: багато фруктів і овочів, цільнозернові злаки, бобові, соя, оливкова олія і чорний шоколад. Прихильники цієї дієти не їдять те, що містить штучні добавки та підсолоджувачі, а також трансжири. 



І відмовилися від овочів і фруктів, вирощених з використанням пестицидів, гормонів росту, антибіотиків, а також від борошна вищого сорту, білого цукру, генетично модифікованих елементів і морських організмів, що перебувають на межі вимирання. Правила досить гнучкі: одні послідовники є строгими вегетаріанцями, інші допускають молочні продукти, рибу, морепродукти і навіть м'ясо і птицю. 



Алісія Сільверстоун, яка дотримується рослинної дієти протягом уже восьми років, - сувора вегетаріанка, у той час як Мадонна і Гвінет Пелтроу слідують макробіотичної плану харчування, згідно з яким можна вживати рибу поряд із зерновими й овочами. 






Чому знаменитості сидять на еко-дієті? 



Страви виходять дуже смачними і корисними, і ви втрачаєте кілограми, не відчуваючи обмежень. Оскільки основу складають продукти, багаті на клітковину (фрукти, овочі, злаки) ви схочу, поглинаючи менше калорій. 



Розумні порції - це найпростіших спосіб скинути вагу. Ті, хто довірилися цій дієті, клянуться, що утримання від їжі, що пройшла обробку, покращує їх самопочуття. 



У більшості випадків ми стаємо тільки здоровіше, харчуючись цільнозернових злаковими, бобовими, довго засвоюваними білками і, звичайно, фруктами і овочами. Ці продукти містять поживні мікроелементи: йод, селен та хром. 





Як працює еко-дієта? 



Хоча дієта складається зі суперкорисних інгредієнтів, це не дає вам права є стільки, скільки влізе. Якщо ви уникаєте їжі тваринного походження, потрібно подбати про те, щоб раціон містив достатню кількість білків, заліза, кальцію, вітамінів. 



Ще одна складність полягає в тому , що ця дієта прив'язана до органічних продуктів, які істотно дорожче неорганічних, екологічних. Якщо справа в грошах, не варто хвилюватися. Краще їсти неекологічних капусту, ніж взагалі її не є. 






Коментарі