Весняна дієта: 5 помилок схуднення


У березні всі жінки сідають на дієту. Але ж ранньою весною самопочуття кожної другої пані і без того залишає бажати кращого ... Як же схуднути і виглядати навесні надзвичайно, при цьому залишаючись здоровою і щасливою? shudnuty.blogspot.com/ розповідає про найпоширеніші помилки тих, що худнуть.

За статистикою, 55% тих, що худнуть воліють експрес-дієти: скинути вагу за 2-3 дні - дуже приваблива ідея. Однак навесні, в період загострення хронічних захворювань, мало хто наважуються так ризикувати. Тим більше, що найчастіше кілограми, скинуті в терміновому порядку, так само швидко повертаються.

У чому ще небезпека весняної манії схуднення? У тому, що у нас занадто мало часу (зовсім скоро доведеться знімати верхній одяг); мало сил (авітаміноз, ослаблений імунітет), і головне - дуже мало знань! Покладаючись на поради подруг, пам'ятайте: їх досвід може виявитися для вас зовсім невідповідним!

Розробіть свою власну систему харчування, з огляду на найпоширеніші помилки похудання:

Помилка №1: Мінімум калорий!


Навесні більшість з нас не можуть похвалитися активністю і гарним настроєм. У прохолодну дощову погоду хочеться більше часу проводити в теплі і дуже тягне є що-небудь солодке. Поступово ми приходимо до висновку - треба худнути! А це означає - геть калорії!

А от американські дієтологи прийшли до висновку про те, що низькокалорійні дієти гарні тільки в тих випадках, коли надмірна вага дійсно значна. Якщо ж ваша проблема - зайві 1,5 см на талії, а ритм життя досить високий, переклад організму на голодний пайок малокалорійний принесе немало бід, серед яких втрата м'язової маси, зниження працездатності і передчасне старіння.

Краще за все розрахувати свою особисту норму за допомогою спеціальної формули. У 2005 році вона була визнана Американською дієтичною асоціацією як універсальна схема підрахунку необхідних калорій для кожної людини. Виглядає вона так:

(Вага (кг) х 10) + (6,25 х Зріст (см)) - (5 х Вік (г)) - 161 = Кількість калорій, необхідне особисто вам

Відповідно до цієї формули, ви можете дізнатися вашу і лише вашу особисту добову потребу в калорії. Не можна забувати і про прийнятну фізичного навантаження: як би правильно ви не харчувалися, отримані калорії потрібно витратити!

Помилка №2: Відмова від жирів

Прихильники вегетаріанства вважають правильним відмову від м'ясної їжі, не дивлячись на те, що вчені вже не сумніваються - вегетаріанство веде до проблем з м'язовою масою, а це, в першу чергу, небезпечно для серця. Чи варто кидатися в крайнощі?

Дотримуйтеся золотої середини і не створюйте собі додаткових проблем зі здоров'ям: адже навіть жир, не кажучи вже про білках тваринного походження, життєво необхідний людині. Дієтологи визнають нормальним вживання хоча б двічі на тиждень м'ясних страв.

Як гарнір не рекомендується картопля, капуста і морква - таке поєднання, вважають дієтологи, заважає правильному травленню їжі.

Ще краще і корисніше ввести у свій раціон рибу і морепродукти: у них немає шкідливих насичених жирів, зате є вельми корисні для судин, шкіри і волосся жирні кислоти Омега-3.

Фахівці довели, що регулярне вживання в їжу риби сприятливо діє ще і на функції мозку, що теж важливо для нас навесні, коли ми часто відчуваємо втому і розбитість.

Головне - вибирати «правильну» рибу: не дуже жирну: судак, минтай, тріска, річковий короп. Вміст жиру в них в 2 рази менше, ніж в скумбрії або лососеві.

Збалансований раціон працюючої жінки повинен складатися з 50% вуглеводів, 30% жирів і 20% білків.

Помилка № 3: Вся справа в «чарівній їжі»

Органічна їжа, спеціальне меню, фітнес-харчування, продукти з чарівним словом «біо» обіцяють нам правильне, здорове харчування і ідеальну фігуру. На жаль, несумлінність виробників і наша непоінформованість частенько зводить нанівець усі зусилля, а іноді і шкодить. Наприклад, багато хто вважає популярні фітнес-батончики чудовим способом харчуватися правильно. Але вони складаються із спеціально підібраного кількості білків і вуглеводів, так що один такий батончик замінює цілий обід. Це означає, що з'ївши батонічк, вам доведеться обмежити себе в їжі на весь день, а це навряд чи можливо і вже точно не корисно.

Друга проблема - ми, як споживачі, дуже мало знаємо про те, які інгредієнти і продукти насправді важливі і корисні. Наприклад:

Хлібці дуже популярні серед тих, що худнуть, але не всі знають, які саме вибирати. Шукати на етикетках дієтологи радять слова «з цільного зерна» і «з борошна грубого помелу».

«Зерновий» хліб ще не означає, що він зроблений з цільнозерновий борошна - на етикетці повинно бути написано слово «цілісний» перед кожним видом борошна.

«Живі» йогурти не можуть зберігатися більше тижня і містити шматочки свіжих фруктів - вони несумісні з кисломолочної середовищем. На етикетці шукайте інформацію про біфідобактерії - їх повинно бути не менше 10млнКОЕ / м.

Коментарі