Англійська дієта

Англійська дієта має одну незаперечну перевагу. Якщо більшість модних дієт приносить лише тимчасове позбавлення від зайвих кілограмів, то вона гарантує тривалу, «стійку» стрункість. Хіба не про це ви мрієте?


Усім відомо, на чому заснований принцип будь-якої жорсткої дієти - на обмеження калорійності їжі. Погоджуюсь, це дає результат, але тільки на половину терміну відновлення після дієти, яке зазвичай триває від 2 до 5 місяців. Перший місяць ви насолоджуєтеся власної стрункістю, але потім ... починаєте набирати вагу, а до нього часто і доповнення. До того ж під час дієти ваш організм, позбавлений необхідної дози енергії, знижує свої потреби, відмовляє собі у всьому, при цьому намагаючись зберегти запаси, передчуваючи суворі часи. Людина, що сидить на дієті, впадає в депресію голодну: адже організм «поїдає» м'язову тканину, обмежує надходження цукру в мозок, погіршує роботу шлунково-кишкового тракту, лише б зберегти свій «недоторканний запас».



На жаль, страждання бідолах на практиці себе не виправдовують.
Модні сьогодні монодієти, засновані на вживанні одного продукту протягом першого дня, другого - наступного дня, третій - на третю добу дієти і т. д., призводять до дефіциту поживних речовин і авітамінозу, не особливо знижуючи вагу. Те ж відбувається при голлівудській дієті з її незвичним для українського шлунка раціоном: два ківі на сніданок, один плід папайї і фруктове суфле на обід, два манго на вечерю.

Лікувальне голодування очищує організм, але втрати ваги при ньому порівняно невеликі. До того ж всі ці варіанти передбачають істотне зниження фізичної активності: щоб сидіти на такій дієті, краще взяти відпустку і поїхати подалі не тільки від товаришів по службі, а й від родини і домашніх турбот. Для тих, у кого немає такої можливості, існують «м'які» дієти, на яких можна спокійно «функціонувати», - і це найкращий вихід.

Подібний сценарій схуднення триватиме довше, ніж жорсткі дієти: монодієта зазвичай розрахована на 2-3 тижні, а «м'яка» - на 3-6 місяців, залежно від надлишку ваги. Але вона не вибиває вас зі звичного ритму життя: ви зможете ходити на роботу, бігати по магазинах, відвідувати театри і вечірні клуби, лише злегка обмежуючи себе при відвідуванні буфету.

Отже, вхід в дієту - це 2 розвантажувальних дні для зменшення об'єму шлунку: у день випивайте 1,5 л знежиреного молока і з'їдайте 100 г чорного хліба. Якщо буде болісно голодно, прийміть спіруліну пла-тенсіс (харчова добавка з морської мікроводорості, продається в аптеках) - це хороше джерело білка, який покращує обмін речовин і кровообіг, зменшує почуття голоду.

Голодні дні не повторюйте, а білкові та овочеві слід чергувати (2 через 2). Намагайтеся повністю виключити міцні алкогольні напої (хоча сухе вино допускаються). Особливо погано впливають на фігуру пиво, борошняне, солодкий лимонад, смажена картопля і білий хліб. Їжте як можна менше солі: вона затримує воду в організмі. В овочеві дні дозволяється з'їсти порцію макаронів з твердих сортів пшениці, але без масла і м'яса; можете також дозволити собі картоплю «в мундирі», причому краще зі шкіркою - вона багата на клітковину. А ось горіхами, родзинками, сухофруктами, виноградом солодких сортів і динею не захоплюйтеся: ці продукти дуже калорійні.

Ймовірно, втрата першого кілограмів пройде швидко -  найважче скидаються останні 5-10 зайвих кг, коли організм починає відкрито бунтувати проти сучасних уявлень про ідеальну фігуру. Тому не обмежуйтеся одній тільки дієтою - займайтеся аеробікою, гімнастикою або вправами на тренажерах. Під час дієти добре також приймати харчові добавки, що містять хром. Цей «метал життя» зміцнює стінки м'язів і допомагає уникнути обвисанням шкіри при великі втрати ваги. А головне - постарайтеся тримати себе в рамках і після того, як схуднете!

А тепер - безпосередньо дієта.

2 білкових дня:

Сніданок:
чашка кави (можна з молоком) або чаю,
1-2 шматочки житнього хліба (можна намазати його вершковим маслом, але не більше 1 чайної ложки) і 1-2 чайні ложки меду (тільки в цьому випадку кави пийте без цукру).
Другий сніданок:
Обезжирене молоко або 2 стакани кефіру,
або чашка кави (чаю) з шматочком цукру або ложечкою меду,
шматочок чорного хліба з маслом.
Обід:
чашка м'ясного або овочевого бульйону, 200-300 г вареного пісного м'яса (риби),
як гарнір-зелений горошок або квасоля стручкова (4 столові ложки),
або 100-150 г салату зі свіжих, овочів (моркви, капусти і т. д.), шпинат (листову зелень можна їсти без обмежень),
1-2 шматочки житнього хліба. На десерт можна випити один із запропонованих напоїв: келих сухого вина, чашку чаю (краще без цукру та меду),
трав'яний відвар,
газовану воду без цукру.
Вечеря:
на вибір - 50 г сиру,
або стакан молока,
або кефіру,
 або 2 варених яйця,
або 200 г пісного м'яса (риби).
Вечеряти слід не пізніше 19.00, бажано без хліба.

2 овочевих дня:

Сніданок:
750 г фруктів і сік.
Другий сніданок:
фрукти і сік.
Обід:
овочевий суп,
далі на вибір - варені або свіжі овочі, або овочеве рагу,
або овочевий салат, який можна заправити 2 столовими ложками майонезу або рослинного масла.
На десерт - фруктовий салат або мус з мінімальною кількістю цукру. Можна використовувати замінник цукру або мед.
Вечеря:
750 г фруктів і сік.
І теж не пізніше 19.00.

Коментарі

  1. Анонім19:50

    а це нормально коли мені 16 і я комплексую з приводу ваги ??????????????????7

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім10:40

    нормально якщо мені 15 і я вважаю що до літа слід трішки схуднути

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім18:06

    а скільки днів вживати цю дієту?

    ВідповістиВидалити
  4. нормально коли люди турбуються про свою вагу, фігуру і вигляд взагалі. гірше коли власне тіло не має достатньої уваги і потрібно йти на крайні методи аби схуднути і влізти в одяг.
    http://shudnuty.blogspot.com/p/blog-page_28.html
    за цією адресою є калькулятор оптимальної ваги. звісно, його не потрібно сприймати як абсолютно істинну річ - він дає вам лише орієнтир.
    якщо у вас геть забагато жирку і ви ніяк не можете схуднути, навіть докладаючи гігантські зусилля та витрачаючи всю силу волі, то варто звернутись до професіоналів.
    15-16 років - це вік становлення молодого тіла, тому тут швидше психологічні проблеми та вплив однолітків наштовхує на думку про схуднення. попробуйте зосередитись на чомусь іншому (навчанні, наприклад), то й проблеми вітром здує.
    успіхів :)

    ВідповістиВидалити
  5. щодо тривалості дієти, то ви можете "сидіти" на ній доти, доки не досягнете бажаної ваги і форм.
    головне прислуховуватись до власного організму - якщо реально вам важкувато, то сміло переривайте дієту. дієта не дуже сувора, добре збалансована - вашому тілу має сподобатись :)
    зрештою, завжди варто звернутись до дієтолога і узгодити всі тонкощі вашого організму з вимогами дієти.
    успіхів :)

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім22:17

    Ні в якому разі не можна сідати на дієту у віці до 20 років. Тому що нервова система не витримає таких навантажень.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар