Дієта матері, що годує


Вважається, що дітки жахливі ласуни. Але в перші роки життя для них немає нічого смачнішого маминого молока. Воно завжди тепле, стерильне, свіже. Мамине молочко допомагає малюкові рости і отримувати всі необхідні поживні речовини. Але, щоб природне харчування дитини в перший час життя було дійсно таким, мамі необхідно стежити за дієтою.

Підбираємо харчування

Звичайно, за порадою щодо необхідного харчування можна звернутися до лікаря, але реально читати дієту і по реакції дитини. Якщо у малюка з'являється часте газоутворення, змінюється колір стільця, значить якийсь з продуктів, який вживає мама йому не підходить. Так само побачити сигнал можна на шкірі дитини. Найчастіше червоні плями або алергічна реакція з'являється за вухами, на волосистій частині голови, на щічках, в області сідниць, на ліктьових згинах.

Якщо мама вирішила ввести в свій раціон новий продукт, то потрібно робити це правильно. У першу чергу завести щоденник харчування, а потім вносити в меню новий продукт. Причому є його треба в малій кількості, а після цього чекати реакцію дитини. Почервоніння на шкіри можуть з'явитися, як через три дні, так і через добу. Якщо сталося саме так, то цей продукт слід виключити з раціону.

Не варто забувати і про саму матері, у неї теж може бути індивідуальна непереносимість будь - то продуктів. Тому дієта повинна підходити, як дитині, так і його мамі. Тут немає точного меню, тому що організм кожної людини має свої особливості.

Загальні рекомендації

Добовий раціон

Білок 150 р.
Жир 100г.
Вуглеводи 500 р.
Вода 2л.
Кальцій (картопля, капуста, сир, сир)
Фосфор (риба, зелений горошок, горіхи, цільні зерна пшениці, селера, м'ясо, гриби)
Вітаміни (овочі, фрукти в сирому вигляді)
Всього 2700 ккал

*** Не можна вживати більше 0,5 літра молока в день! ***

Деякі лікарі вважають, що мама-годувальниця повинна регулювати кількість випитої рідини на день. Якщо в організм надходить дуже багато води, то молоко розбавляється, а разом з ним розріджується і живильні речовини, що знаходяться в ньому. З іншого боку, якщо молока не вистачає, то кількість рідини варто збільшити. Краще робити зелений чай з молоком, компоти із сухофруктів, пити соки. Сприяють збільшенню лактації та приготування напоїв за наступними рецептами.

Квас з кмину

Житній хліб (1 кг.) Треба нарізати на скибочки, просушити і злегка обсмажити. Після цього до них додають воду (10 л) і залишають на 4 години. Коли, час виходить треба доповісти в настій дріжджі (25 р.), цукор (0,5 кг.), Кмин (1940) і поставити його в тепле місце на півдня.

Напій з кульбаб

Листя щойно зірваного кульбаби треба пропустити через м'ясорубку, віджати сік з отриманої маси, посолити і наполягати протягом півгодини. Щоб було приємніше його пити можна додати в напій лимон, мед або цукор. Приймати настій рекомендується по пів склянки двічі на день.

Шкідливі продукти:

М'ясо (жирні сорти, смажене і запечене, сосиски, копченості, курячі бульйони)
Риба (консерви, рибні бульйони, ікра)
Кондитерські вироби (дріжджова випічка, тістечка з жирним кремом, печиво, свіжий хліб)
Овочі (капуста, цибуля, часник, хрін, огірки, помідори, гарбуз, морква)
Гострі приправи
Кетчуп, майонез
Каші (манна каша)
Фрукти (полуниця, апельсини, виноград, ківі, банани)
Шоколад
Морозиво
Алкоголь
Газовані солодкі напої

Приймати їжу, годує мама може перед годуванням дитини, як мінімум 6 разів на день. Але це не означає, що за раз має з'їсти тазик салату. У всьому треба знати міру. Тому краще їсти маленькими порціями і часто, ніж багато і рідко. Це допоможе зберегти не тільки здоров'я дитини, але й фігуру годуючої матусі!

Коментарі