Вправи для схуднення в домашніх умовах

Далеко не всі з охочих схуднути мають можливість відвідувати спортзал. Хто-то занадто багато працює і не може витрачати час на поїздки до фітнес-центри, хтось виховує маленьку дитину, якого немає з ким залишати, когось відлякує дорожнеча занять.

Для багатьох жінок ідеальним є заняття фітнесом та силовими вправами в домашніх умовах, але далеко не всі знають, з чого слід починати, і які навантаження найбільш ефективні.

Скористаємося радами професіоналів, щоб досягти вражаючих результатів.

З чого почати схуднення вдома? 

Будь-яке нове справа повинна починатися з великого бажання. Якщо тренування будуть короткочасними, нерегулярними, якщо ви будете займати через силу, то позитивної динаміки ви не побачите, а так і залишитеся з тією ж вагою і в тій же фізичній формі, з якої починали. Тому, слід твердо поставити цілі, зібрати всю волю в кулак і приступити до занять.

Що придбати для занять вдома 

Інструктори фітнес-центрів радять для занять вдома мати: розбірні гантелі з регулюється вагою від 3-х до 16-ти кг, вузька лава з пружною оббивкою, спеціальні підлогові килимки для занять.

Також потрібна спеціальна форма з тканин, які пропускають повітря і добре всмоктують вологу, зручне взуття і рукавички під ізмежаніе появи мозолів на руках.

Як часто займатися, щоб схуднути в домашніх умовах? 

Заняття повинні бути щотижневими. Краще займатися 3 рази на тиждень, з проміжком в один день між кожним заняттям.

Оптимальний час для тренувань - 11 - 13 годин або 17 - 19 годин. 

Кожен комплекс вправ, який ви будете використовувати, ефективний 3 - 4 тижні, після чого організм адаптується до навантажень і їх потрібно або збільшити, або змінити сам комплекс.

Розминка 

Тренування починаємо не раніше, ніж через дві години після прийому їжі і закінчуємо мінімум за 2 години до сну.

Для розминки та підготовки організму до вправ краще всього підходить біг на місці з високим підніманням колін, достатньо буде 2 - 3 хвилини.

Потім 3 - 5 хвилин відводимо на нахили торсу в різні боки, вперед і назад, обертальні і махательние рухи руками для розігріву плечових суглобів.

Зрозуміти, що ви готові до подальших вправ, можна з легкої піт і по відчуттю наповненості м'язів.

Основні вправи для схуднення дома


Присідання 

Ноги ширше плечей, руки на талії або за головою, ступні притиснуті до підлоги. Присідати потрібно так низько, як тільки можете. Присідання - вдих, повернення в вихідне положення - видих. Спина повинна бути прямою, нахилятися вперед можна.

Ця вправа змушує худнути м'язи сідниць і внутрішню сторону стегон.

Примітка: починати треба з 1 підходу по 20 вправ, пізніше мінімум 3 підходи по 20 вправ з паузою не більше 1 хвилини; через кілька тижнів можна робити цю вправу з гантелями в руках, поступово збільшуючи їх масу.

Випади на одній нозі 

Зробіть довгий крок на одній нозі, руки на талії. Роблячи вдих, опускайте коліно задньої ноги до підлоги, на видиху повертайтеся у вихідне положення. Ноги потрібно чергувати.

Ця вправа робить стегна стрункішими і зменшує їх обсяг.

Примітка: починайте з 1 підходу по 15 вправ і доведіть до 3-х підходів по 30 вправ.

Вправи для грудей 

1. Для цієї вправи потрібна або лава, або 3 табурета, накриті пледом, + гантелі.
Ляжте на лаву спиною, взявши в руки гантелі. Піднімайте руки над головою, на вдиху розводячи їх в сторони як можна нижче, на видиху повертаючи на місце.

Ця вправа поліпшує форму грудей, змушуючи худнути м'язи, що знаходяться під грудними залозами.

Примітка: починайте з 1 підходи по 12 вправ, доведіть до 3-х підходів по 12 вправ, збільшуючи масу гантелей.

2. Ляжте на лаву. Обома руками візьміть гантель, підніміть випрямлені руки над грудьми. Плавно відводите прямі руки назад на вдиху, на видиху повертайте у вихідне положення.

Ця вправа допомагає зробити груди більш високою і пружною.

Примітка: починайте з 1 підходи по 12 вправ, доведіть до 3-х підходів по 15 разів.

Вправа для талії 

Візьміть у руки довгу палицю (1,5 м). Покладіть палицю на плечі, візьміться за краї руками і Нагніться вперед, зберігаючи ноги на ширині плечей. Торс треба повертати так, щоб скручувати його як можна сильніше.

Ця вправа робить талію тоншою - і ви худнете! 

Примітка: починайте з 1 підходу по 25 повторень, доведіть до 3-х підходів по 30 разів.

Вправа для схуднення в області живота 

1. Ляжте на килимок так, щоб руками можна було вхопитися за нерухомий предмет (наприклад, диван). Зігніть ноги в колінах і на видиху підніміть їх над головою. Опускаючи ноги, робіть вдих.

Ця вправа підтягує нижні м'язи живота, усуває жирові тканини.

2. Сядьте так, щоб ступні опинилися під диваном. Зігніть ноги в колінах, голову опустіть на груди, руки на животі. Зберігайте це положення на видиху, торкаючись підлоги і на вдиху, піднімаючись вперед.

Ця вправа зміцнює верхні м'язи живота.

Примітка: починати обидва вправи треба з 1 підходу, здійснюючи максимально можливу кількість вправ за раз. Довести необхідно до трьох підходів.

Для ефективності вправ для схуднення слід здійснювати тривалі прогулянки на свіжому повітрі не рідше, ніж 2 рази на тиждень, виключити з раціону всі борошняні вироби, жирну їжу та солодощі, а також практикувати розвантажувальні дні.

Вечеряти слід легко, і хоча б раз на тиждень харчуватися тільки сирими овочами та фруктами. При стресах замість солодощів краще вживати вітаміни.

Вся програма повинна тривати не менше 4-х - 6-ти тижнів і регулярно, тоді ефект буде видимим, і ви придбаєте бажані обсяги.

Коментарі