Дієта при цукровому діабеті

Дієта при цукровому діабеті  
Зазвичай, коли вам ставлять діагноз цукровий діабет, ви починаєте думати, що тепер помрете від голоду, тому що при цій хворобі є-то нічого не можна! Звичайно, це перебільшення. І замість того, що б жаліти себе треба підійти творчо до приготування нового меню. Зате тепер у вас є можливість харчуватися правильно з допомогою спеціальної корисної дієти.

Цукровий діабет

Людей, які страждають на цукровий діабет, на жаль, дуже багато. Ця хвороба невиліковна. Цукровий діабет характеризується браком інсуліну в організмі, і як наслідок, порушенням обміну вуглеводів та інших речовин. Інсулін це гормон, який необхідний для засвоєння вуглеводів. Якщо його дуже мало, то цукор в крові підвищується. Тому хворим призначають спеціальні таблетки, які знижують рівень цукру та спеціальну дієту.



Хлібна одиниця ХО

Хлібна одиниця ХО становить 12 грам вуглеводів, які надходять разом з їжею в організм. За кількістю вуглеводів розраховують порцію інсуліну. Хлібні одиниці можна вимірювати різної посудом. За один прийом їжі людина повинна споживати не більше 7 хлібних одиниць. Щоб хворий не помилився і не переборщив з обсягами їжі, була складена таблиця вмісту вуглеводів в найпоширеніших продуктах харчування.

Борошняні продукти. Каші. Бобові.

Хліб (1 шматочок) 1ХО

Мука (1 ст. Ложка) 1ХО

Макарони (3 ст. Ложки) 2ХО

Варена крупа (2 ст. Ложки) 1ХО

Бобові (7 ст. Ложок) 1ХО

Молочні продукти. Солодке.

Молоко (1 склянка) 1ХО

Цукровий пісок (1 ст. Ложка) 1ХО

Цукор-рафінад (2,5 шматочка) 1ХО

Овочі

Картопля (1 шт.) 1ХО

Морква (3шт.) 1ХО

Буряк (1шт.) 1ХО

Ягоди. Фрукти.

Виноград (3 ягідки) 1ХО

Грейпфрут (0,5 шт) 1ХО

Банан (0,5 шт.) 1ХО

Кукурудза (0, 5 шт) 1ХО

Яблука

Груша (1шт.) 1ХО

Персик (1шт.) 1ХО

Апельсин (1шт.) 1ХО

Хурма (1шт.) 1ХО

Кавун (1шт.) 1ХО

Диня (1шт.) 1ХО

Мандарини (3 шт.) 1ХО

Абрикоси (3 шт.) 1ХО

Сливи (3 шт.) 1ХО

Черешня (жменю) 1ХО

Вишня (жменю) 1ХО

Полуниця (жменю) 1ХО

Малина (жменю) 1ХО

Смородина (жменю) 1ХО

Соки. Напої.

Виноградний сік (1 / 3 ст.) 1ХО

Яблучний сік (1 / 3 ст.) 1ХО

Квас (1ст.) 1ХО

Пиво (1 ст.) 1ХО

*** М'ясо та рибу можна їсти в необмежених кількостях .***

Поради тибетських цілителів

На думку тибетських знахарів, існує три типи людей - жовч, слиз і вітер. Люди-вітри енергійні, активні, схильні до артистизму. Голодними вони майже не бувають, тому що почуття голоду для них болісно. Зовні «вітри» це дуже худі люди із сухою шкірою.

Слиз-тип людини спокійного, доброго, пухкенькою, який енергійному способу життя віддасть перевагу ліниве просідання за робочим столом. «Білошкірий добряк» дуже любить поїсти, особливо почуття ненажерливості загострюється до вечора.

Людина-жовч володіє підвищеною емоційністю. Він часто буває, дратівливий і в поганому настрої. Це людина щільної статури, з шкірою жовтяничного кольору. Жага для нього смерті подібна.

Вітер

Щоб утекти від цукрового діабету цим людям не варто сильно напружуватися. Тому що більшість з них не хворіє цією хворобою. Але якщо все-таки трапилася така неприємність, то варто в їжі налягати на їжу з гострими, солоними і кислими приправами. При цьому їжа повинна бути трохи теплою. Їжу можна приправляти сіллю, перцем, оцтом або медом.

Слиз

Їжа обов'язково для такого типу повинна бути в міру солоної і гострішою, ніж для інших типів. Різними спеціями корисно приправляти м'ясо, рибу, горіхи і каші. Молочні продукти теж корисні, все крім молока. Жирне страждає на цукровий діабет вживати заборонено, так само як солодке і борошняний. Їжу необхідно готувати лише на пару.

Жовч

Такому типу допоможуть продукти в'яжучого дії. Наприклад, айва або хурма. Корисні ягоди: брусниця, горобина, журавлина. Не виключаються з раціону м'ясо, риба, всілякі каші. Кращі приправи для страв це хрін і гірчиця.

Який би дієти не дотримувався хворий на цукровий діабет необхідно пам'ятати, що їсти можна все, але в малих кількостях. І вам буде смачно й організму корисно!

Коментарі