В літо з дієтою!

Найкращий час для схуднення - літо. Саме влітку майже ідеальні умови для скидання зайвої ваги і тривалого утримання результату: і погода сприяє фізичним вправам на повітрі, і вибір дієтичних страв більший. 


Поради для більш ефективного схуднення цього літа: 
1. Намагайтеся вживати якомога менше «порожніх» калорій, що містяться в алкогольних напоях і газованій воді. Пийте більше мінеральної води без газу, соків, розведених тієї ж мінералкою і молока з низьким вмістом жиру. 
2. Якщо ви - ласунка, порадуйте себе свіжими і низькокалорійними фруктами та ягодами замість печива, цукерок і морозива. 
3. Якщо вам належить відвідати будь-яке торжество, за тиждень до нього обмежте себе в калорійною їжі, щоб на святі дозволити собі злегка ослабити дієту: навряд чи ви зможете відмовитися від шашликів та печеної картоплі. 

Пропонуємо вашій увазі три найбільш актуальні для цього сезону дієти: літню (нескладна семиденна дієта), пляжну (екстрена дієта), зелену (дієта на любителя).

Літня дієта 
Дуже смачна семиденна дієта, якої зовсім неважко дотримуватися кілька разів на місяць. Отже, виберіть для себе ті овочі і фрукти, які ви любите найбільше, і поглинає їх цілий день - на сніданок, обід і вечерю.

Понеділок
Овочевий день. Припустимо, ви вибрали огірки. Ви можете їсти їх у будь-яких кількостях: хоч 10, хоч 20 кг протягом дня, але, якими б соковитими не були огірки, вони не поповнять в достатній кількості рідина у вашому організмі, так що радимо вам цього дня пити побільше мінеральної води.

Вівторок
Якщо попередній день був овочевим, то, значить, за ним повинен слідувати фруктовий. Наприклад, яблучний, апельсиновий або грушевий. Розподіліть фрукти на чотири-п'ять прийомів і основну частину поглинають в обід. Якщо при цьому ви відчуєте нестерпний голод, то випийте склянку кефіру або нежирного йогурту.

Середа
Сьогодні можна їсти ягоди. Це може бути ароматна свіжа полуниця, слива або агрус. Їжте ягоди протягом всього дня і пийте в необмежених кількостях мінеральну або кип'ячену воду.

Четвер
У цей день ви повинні віддати перевагу кисломолочним продуктам. Виберіть що-небудь молочне - кефір, йогурт або ряжанку - і пийте маленькими ковточками протягом дня. Якщо ваш порожній шлунок постійно нагадує про себе, то з'їжте трохи нежирного сиру з невеликою кількістю цукру без сметани. Закінчити цей день найкраще склянкою кефіру.

П'ятниця
Знову овочі. Виберіть їх на свій розсуд - це може бути капуста, гарбуз, картопля (але не смажений, а відварний) або соковиті помідори. Їжте тільки овочі протягом всього дня і запивайте мінеральною водою.

Субота
Цей день присвятіть який-небудь ягоді: черешні, абрикосів або персиків. Протягом дня їжте вибрані вами ягоди, а на ніч не забудьте випити повний стакан кефіру.

Неділя
Самий, мабуть, важкий і важкий день. Протягом його ви повинні будете пити який-небудь фруктовий сік - яблучний, виноградний або апельсиновий.

Після цієї дієти ви можете повертатися до звичайного харчування, але не накидайтесь на їжу відразу ж, а робіть це поступово, інакше не пройде і тижня, як ваша струнка фігура знов запливе жиром. А використовувати тижневу дієту досить 2-3 рази на місяць, щоб підтримувати бажану форму.

Пляжна дієта 
Чим «швидша» дієта, тим хисткіші результат і вище вірогідність можливих негативних наслідків. Але що робити, якщо треба терміново схуднути на кілограм-другий, щоб стати королевою пляжу, а часу немає?

Одна з найбільш швидкісних дієт - «пляжна дієта». Її енергетична ємність - 1300 калорій на день. Але ви не будете відчувати почуття голоду, тому що при цій дієті треба харчуватися крупноволокнистими продуктами.

Головні правила 
- Кожного разу, коли сідаєте за стіл, прагніть з'їдати велику порцію салату (селера, салат, огірки, перець, яблуко, стручки бобів, кукурудза, помідори - комбінуйте інгредієнти по своєму смаку, заправку приготуйте з однієї столової ложки йогурту, лимонного соку, оцту і спецій).
- Пийте скільки завгодно простої і мінеральної води без газу.
- Намагайтеся пити якомога менше молока (тільки знежирене і не більше 250 мл на день).

Зразкове меню 
Сніданок
Варіант 1: одна скибочка хліба з висівками, намазаний маргарином, один банан, одне яблуко, декілька виноградин.
Варіант 2: одне яйце некруто або «в мішечок», одна скибочка хліба з висівками, один стаканчик натурального йогурту.
Варіант 3: дві скибочки хліба з борошна грубого помелу, один невеликий банан, одна чайна ложка меду.
Варіант 4: дві сухі пшеничні коржики, стакан молока або непідсолоджені апельсинового соку, одне яблуко.

Обід
200 г картоплі в мундирі. Як гарнір виберіть один з наступних варіантів:
- Невелика порція шінкованной капусти;
- 100 г домашнього сиру;
- 50 г нежирної дрібно нарізаною шинки або курки;
- Дві столові ложки вареної квасолі.

Вечеря
Варіант 1: 100 г макаронних виробів з пшеничного борошна з однією з наступних добавок:
- 100 г креветок з помідорами і часником;
- 50 г нежирної вареної курки під грибним соусом з лимонним соком;
- 50 г дрібно нарізаної шинки з помідорами і часником.
Варіант 2: 200 г приготованою на пару або на грилі будь-якої риби (без соусу), 125 г картоплі, звареної в мундирі, і велика порція салату із зелених овочів. На десерт один банан або два невеликі яблука.
Чим ви можете себе побалувати протягом дня (чергуйте):
- Великий келих сухого вина і маленький бісквіт;
- Один банан і одна невелика груша;
- Дві скибочки хліба з висівками і салат.

Але пам'ятайте: якщо відступите від дієти, доведеться віддавати «штраф»:
- Пострибати десять хвилин через скакалку (за 100 зайвих ккал);
- Протирати протягом 30 хвилин підлоги і вікна (за 90 зайвих ккал);
- Зробити двадцять присідань, витягнувши вперед руки на рівні плечей (за 50 зайвих ккал).

Зелена дієта 
Американські дієтологи запропонували ефективний спосіб схуднення і очищення організму, заснований на вживанні тільки зелених овочів і фруктів, тому що саме цей колір їжі сприяє схудненню.

Овочі та фрукти, як правило, низькокалорійні і тому сприяють схудненню. А ось овочі і фрукти зеленого кольору, як стверджують американські дієтологи, взагалі володіють негативними калоріями, тобто на їх переробку організм витрачає більше енергії, ніж отримує.

Зелена дієта розрахована на 3-5 днів, протягом яких треба вживати в їжу продукти тільки зеленого кольору. Раціон повинен бути досить різноманітним, намагайтеся не віддавати перевагу якомусь одному продукту. Це можуть бути зелені яблука, огірки, солодкий перець, зелений горошок, а також листовий салат, капуста, зелений виноград, ківі, кабачки. Крім того, дозволена вся зелень і пряні трави. Вживання солі слід мінімізувати.

З напоїв показані тільки зелений чай без цукру, вода і відвари з трав. Зелена дієта може зробити деякий розслаблюючу дію на травний тракт, тому добре, якщо ви будете приймати відвар з ромашки, який зміцнить шлунок і, крім того, підвищить опірність організму простудним захворюванням.

Крім харчової цінності зелені продукти, за твердженням психологів, з-за свого кольору несуть в собі потужний заряд позитивної енергії, оскільки зелений колір надає заспокійливо дію на людину, налаштовує його на оптимістичний лад і, крім того, завжди асоціюється зі здоров'ям.

Важко з упевненістю стверджувати, мають рацію американські дієтологи чи ні, але те, що зелена дієта не заподіє шкоди, абсолютно точно. Адже зелені яблука, ківі, огірки, перець, кабачки дуже корисні для здоров'я. Протипоказана ця дієта, як і більшість інших методів схуднення, тільки дітям, вагітним і годуючим.

Коментарі