Як швидко і правильно схуднути?

Розберемося, чому дієти і голодування не працюють, чому схуднути і контролювати вагу так складно, як схуднути і більше не набирати вагу. Основна проблема - це наше харчування, змінивши яке ми зможемо схуднути і контролювати свою вагу. Все зводиться до нашого щоденного харчування.
Наш організм - це складна біосистеми, яка повинна одержувати з їжею близько 600 різних життєво важливих поживних речовин. Але все це має до нас надходити в збалансованому вигляді! А насправді все відбувається навпаки: ми щодня споживаємо надлишки жирів, вуглеводів, солі, цукру, канцерогенів, консервантів, хімії (харчові барвники, ліки ...), що призводить до накопичення шлаків і набору ваги.А для схуднення нам треба все це вивести з організму. А не вистачає нам постійно життєво важливих вітамінів, мінералів, білків, рослинної клітковини і чистої води
Найсерйозніша, і одна з основних проблем в тому, що ми не вживаємо в достатній кількості білок.
У нашому харчуванні немає балансу і ми рідко замислюємося над цим. Якщо взяти аналогію з автомобілем: спробуйте в нього пару раз залити олії з пісочком і побачите, до чого це призведе. Але у нас в порівнянні з технікою організм з величезним запасом, а наше харчування поступово розбудовує наше здоров'я і скорочує наше життя тобто ми не поспішаючи себе знищуємо. А починаючи яку-небудь дієту ще більше наносимо собі шкоду.

Схуднути з задоволенням без дієт і фізичних навантажень

Багато хто прагне схуднути і індустрія пропонує масу способів схуднути. Багато людей роблять спроби схуднути, одна з ходових дієт: "Треба менше жерти"! Що ж таке дієта? Практично будь-яка дієта - це зменшення кількості їжі або виключення з раціону певних продуктів. Ми їмо менше, звичайно при такому схудненні зменшується кількість  калорій і ми дійсно потихеньку скидаємо кілограми!

Але одночасно з цим у нашому організмі збільшується дефіцит дуже багатьох корисних речовин, головним чином білка. При такому схудненні ми худнемо не тільки за рахунок жирової маси тіла, але і за рахунок білкової, м'язової маси тіла. У результаті такого схуднення з'являються втома, дратівливість, синці під очима, провисає шкіра, накопичується почуття голоду ... і схуднення швидко закінчується через зрив.

А потім легко набирається вага. Але втративши білкову масу (білок бере участь у всіх процесах нашого організму) під час схуднення, ми через нераціональність харчування набираємо в подальшому вага основному тільки жиром! З вами таке траплялося? Але це ще не все. У процесі такого схуднення в тонкому кишечнику пригнічені процеси всмоктування їжі. На це впливають багато факторів, а саме: хвороби шлунково-кишкового тракту, використання ліків, стреси, куріння алкоголь, погане харчування, незадовільна якість їжі і т.д. Не дивно, що наші клітини починають давати збій.

Виходить ефект замкнутого кола

Схуднути, вирвавшись із замкнутого кола

Тому через нестачу життєво важливих поживних речовин в нашому раціоні (особливо білка), проста дієта або голодування не можуть нам допомогти ефективно схуднути. У результаті численних схуднення і голодувань люди потрапляють у замкнуте коло, вибратися з якого неможливо звичайними способами.

Схуднути швидко без шкоди для здоров'я

З роками і дієтами вага тільки збільшується! У результаті декількох дієт через дефіцит білка в добовому раціоні змінюється структура вашого тіла: з кожною дієтою зменшується м'язова маса тіла і збільшується жирова. Так як зайві калорії спалюються саме в м'язах, тому стримувати набір ваги стає все важче і важче. Зростаючий зайву вагу веде до серйозних проблем зі здоров'ям, таких як хвороби серця, судин, діабет і багатьом іншим. Зростаючий зайву вагу скорочує ваше життя. Який висновок?

Висновок 1: потрібно вирішувати проблему вже зараз, поки не настали серйозні наслідки.

Висновок 2: худнути потрібно правильно, щоб схуднення не завдало шкоди організму!

Навіщо нам потрібен білок (протеїн)?

    * Білок основний будівельний матеріал для клітин нашого організму
    * Всі наші гормони, що регулюють усі в нашому організмі - білки
    * Ферменти, які перетравлюють їжу і прискорюють, регулюють обмін речовин - білки
    * Основа імунітету, захисту організму - білки
    * У крові за перенесення кисню відповідає гемоглобін, теж білок
    * Саме обсяг м'язової маси визначає кількість калорій, яку організм спалює в стані спокою
    * Якщо ви отримуєте недостатня кількість білків, це призводить порушення всіх функцій організму
    * Їжа з підвищеним вмістом білка допомагає нам тривалий час не відчувати голод

Схуднути правильно, позбувшись від жиру

Правильне схуднення це схуднення, при якому:

    * Схуднення відбувається саме за рахунок зменшення жирової маси тіла.

    * Коли відбувається схуднення, зміцнюється м'язова маса.

 Якою повинна бути Ваша оптимальна вага?

Визначте ваше співвідношення зросту і ваги, користуючись нижче наведеною таблицею. Для цього по вертикалі відзначте ваша вага, по горизонталі - ваш зріст. Колір сегмента, на якому розташована точка перетину, буде відображати ступінь відповідності вашої ваги нормі, і ви дізнаєтесь чи потрібно вам схуднути.

Коментарі