Ефективна дієта

Для більшості охочих скинути зайву вагу проблема схуднення є складною не тільки тому, що досить важким представляється сам процес дотримання дієти, але і питання "як схуднути?". Адже при тому величезному виборі всіляких засобів для схуднення зовсім не просто зупинити свій вибір саме на найефективнішій дієті, яка найкращим чином буде підходити індивідуальним особливостям вашого організму.

Спробуємо розібратися: які з широко рекламованих нині дієт є ефективними, а які ні. З приводу самого поняття дієта тлумачні словники повідомляють наступну інформацію: "Дієта - спеціально підібраний по кількості, хімічним складом (енергетичної цінності) і кулінарній обробці харчовий раціон, а також режим харчування". Однак перша заковика полягає в тому, що буває два види дієт: лікувальні дієти і дієти для схуднення. У цій статті лікувальні дієти розглядатися не будуть, так як вони призначаються лікарем не для схуднення, а у зв'язку з якими-небудь захворюваннями і до зниження ваги взагалі можуть не вести.

Дієти для схуднення сьогодні представлені у величезній кількості, проте не всі їх можна розділити на кілька груп, у кожній з яких є свої ефективні дієти:

Низькокалорійні дієти - складаються на основі низькокалорійних продуктів. Це найчисленніша група дієт для схуднення.

Маложирні дієти - подразумевают харчування маложирних і низькокалорійними продуктами, при цьому обмежень на прийом будь-якої їжі, крім жирної, не передбачається.


Монодієти - дієти цієї групи можна назвати жорсткими, тому що вони полягають у регулярному вживанні тільки одного продукту харчування (наприклад, рисова дієта, яблучна дієта, кефір дієта). Проте саме через свою "жорсткості", монодієти є досить ефективними: схуднення на 2-3 кг досягається за дуже невеликий період часу.


Білкові дієти - живильний раціон заснований на продуктах, що містять тваринні білки (м'ясо та риба), при цьому в обмежених кількостях допускається також вживання фруктів і овочів. Білкові дієти також можна назвати "жорсткими", але ефективними, тому що їх результат - схуднення організму - досягається нешвидко, але зберігається на достатньо довгий термін.

Жирова дієта - спосіб схуднення, розроблений польським лікарем Яном Кваснєвським, парадоксальний з точки зору правил дієтичного харчування: дієти засновані на вживанні жирних продуктів (м'ясо, сало), так як тваринні білки і жири дають організм достатню кількість енергії, яка заповнює недолік вуглеводів. Як не дивно, жирові дієти нерідко виявляються ефективними навіть при лікуванні ожиріння та цукрового діабету.


Вегетаріанство - відмінний приклад здорового харчування, проте мало застосовується в умовах українського клімату і не дуже ефективний як дієта для схуднення.
Також існує кілька видів дієт для схуднення, які, скоріше, можна назвати принципами харчування, розробленими не так давно, проте в деяких випадках зарекомендували себе як ефективні способи зниження ваги. До таких дієт відносяться:

Харчування за гемокодом - досить ефективний, але дорога дієта для схуднення, заснована на підборі продуктів за індивідуальним гемокод (аналіз травних ферментів в організмі, що розщеплюють продукти харчування).

Метод Монтіньяка - спосіб зниження ваги за рахунок харчування "хорошими" вуглеводами (житній і висівковий хлів, фрукти, овочі, боби, сир) і ретельно відібраними жирами. Схуднення досягається досить повільно, але, тим не менш, дієту можна назвати ефективною через стійкого результату.

Роздільне харчування - цей метод схуднення дозволяє вживати в їжу будь-які продукти, але в певному поєднанні. Несумісні продукти дозволяється їсти тільки з інтервалом не менше двох годин.

Дієти по групі крові - ці дієти для схуднення викликають різну реакцію дієтологів. На думку американського лікаря Пітера Д'Адамо, який розробив дієту по групі крові, харчування у відповідності з типом крові забезпечує очищення організму від токсичних речовин, покращує травлення та роботу внутрішніх органів і, тим самим, робить дієту ефективною для схуднення. Позитивні сторони дієти за групою крові полягають у тому, що вона, фактично, не означає відмову від будь-яких продуктів харчування, а має на увазі їх перерозподіл в раціоні у відповідності з принципом корисності для організму - тобто складання меню з максимально "корисних" продуктів, невеликої кількості "нейтральних" і вже зовсім зрідка "шкідливих". Ця дієта особливо ефективна для тих, хто погано вміє обмежувати себе в обсязі та розмаїтті їжі.
Ще одним секретом правильного харчування, що веде до схуднення, є вживання в їжу тих продуктів, які допомагають спалювати зайві калорії, отримані організмом в результаті харчування всілякими "шкідливими" ласощами. До таких спалювачів жирів відносяться соки, настої для придушення апетиту, відвари, чаї для схуднення - вони прості у приготуванні в домашніх умовах і діють не гірше інших ефективних дієт.

Один з подібних спалювачів- відвар петрушки під назвою "Наречена на виданні", який в старі часи давали нареченим перед весіллям для поліпшення кольору обличчя, зняття набряклості і видалення зайвої вологи з жирових клітин.

Рецепт чудодійного відвару: дві чайні ложки дрібно нарізаної петрушки заварити однією склянкою окропу, настоювати 10 хв. Пити вранці натщесерце протягом двох тижнів, потім зробити місячну перерву.

Тим же, хто шукає не просто ефективну, а особливо витончену дієту, радимо скористатися способом схуднення, розробленим спеціально для зірки французького кінематографа Катрін Деньов:

Вранці перед сніданком випийте півлітра води.
На сніданок приготуйте напій, що складається зі склянки молока, чайної ложки меду і чайної ложки какао. За 15 хвилин до або після какао з'їжте апельсин або грейпфрут.
До 12 години дня випийте літр мінеральної води без газу.
На обід з'їжте 200 грамів нежирної риби або курячого м'яса, як гарнір використовуючи тільки овочі. Через дві години після обіду випийте склянку кефіру з ложкою меду.
О 16 годині випийте спеціальний напій для зниження апетиту "гідромель", що складається з соку одного лимона, 0,25 літра води і чайної ложки меду.
На вечерю (не пізніше 19 годин) приготуйте спеціальний бульйон для очищення організму.
Рецепт бульйону: 1,5 літра води, кілограм цибулі-порею, 500 грамів моркви, 500 г помідорів, декілька зерен кмину. Варити 20 хвилин. Процідити, не солити. Спочатку слід випити бульйон: у три етапи з десятихвилинним інтервалом. Потім треба з'їсти овочі, для смаку можна приправити їх оливковою олією і гірчицею.
Перед сном з'їжте склянку йогурту з чайною ложкою меду.
Навіть через кілька днів дотримання дієти французької актриси ви помітите, наскільки вона ефективна. За десять днів загальний стан ваше організму помітно покращиться, а схуднути вам вдасться на цілих п'ять кілограмів.

Ефективною ця дієта є тому, що переслідує відразу дві мети: спалювання жиру і очищення організму. Її можна застосовувати з будь-якою частотою: раз на тиждень або рідше в залежності від бажаного результату

Коментарі

  1. Дієти це ефективно, але без фізичних навантажень - даремна трата часу і здоров'я!

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім21:23

    я дуже люблю солодке і не можу відвикнути від нього що робити

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар