ЧИ МОЖНА СХУДНУТИ в певній частині тіла?


Міф 1: Ви не можете схуднути в певних частинах тіла.
Вважається, що схуднути у якоїсь певної частини тіла (будь то живіт, спина, особа або ноги) дуже важко, якщо не неможливо. Багато інструкторів з фітнесу впевнені, що, щоб, наприклад, ваша талія була стрункішою, ви повинні спочатку скинути загальну вагу. А дієтологи скаржаться, що не існує дієт, націлених на схуднення в потрібному місці. Це не зовсім так, і багато недавні дослідження спростовують думку, що склалася.

Чи можна схуднути тільки на обличчі?

На що ми звертаємо першочергову увагу, знайомлячись з новою людиною, стикаючись зі старим другом або дивлячись на зірку на телеекрані? Зрозуміло, на обличчя. І тенденція така, що якщо ваші обличчя і шия є худі, то в цілому ви здаєтеся худішою, ніж є насправді. На жаль, схуднути на обличчі, не скидаючи вагу взагалі, практично неможливо. Але можна зробити так, що, приступаючи до схуднення і сідаючи на дієту, ви схуднете раніше, ніж помітите зміни в обсязі всього іншого. Для цього існує спеціальна програма з семи пунктів. Приступаючи до неї, погляньте останній раз в дзеркало на віддзеркалення свого пухкого особи - наступного разу ви побачите його не скоро!

1. Пийте, принаймні, 7 склянок рідини в день, краще всього простий або мінеральної води. Це першочергове правило, тому що недостатнє споживання води скорочує обмін речовин до режиму підтримки, при якому організм починає думати, що його посадили на останній пайок, і намагатися в зв'язку з цим утримувати всю рідину, яка в нього надходить. У результаті ви отримаєте опухле обличчя і ноги і мішки під очима.

2. Їжте, принаймні, 3 порції фруктів і 3 порції овочів у день. Загалом, це та ж вода, адже фрукти й овочі на 60-90% складаються з води. Плюс велика кількість вітамінів і клітковини, що сприяє насиченню і поліпшує травлення. До того ж, клітковина здатна поглинати зайві жири. Забудьте про те, що у фруктах багато цукру - ще нікому не вдалося погладшати від яблук, груш чи винограду.

3. Повністю відмовтеся від алкоголю. Будь-який вид спиртних напоїв занадто зневоднює організм. Не кажучи вже про їх високої калорійності: у келиху вина міститься 200-250 калорій. Придушуючи центральну нервову систему, алкоголь значно уповільнює метаболізм.

4. Їжте продукти, багаті кальцієм. Продукти, багаті кальцієм, спонукають організм спалювати зайвий жир швидше. Щодня слід споживати 1200 мг кальцію. Тим не менше, просто приймати кальцій у таблетках практично марно. Найкращий результат дає споживання молочних продуктів, а також апельсинів.

5. Кожен день споживайте на 250 калорій менше і спалюйте на 250 калорій більше від своєї звичайної норми. Ви зменшите загальне споживання калорій на 500 калорій, що рівноцінно втрати 500 грам ваги в тиждень. Щоб спалити 250 калорій, можна зробити 20-ти-хвилинний комплекс вправ або півгодини ходити швидким кроком. 250 калорій у вигляді продуктів - це пів шоколадки, одне тістечко або плюшка або 70 грамів сиру або ковбаси.

6. Зменшіть споживання солі. Простіше простого - сіль утримує воду в організмі. У першу чергу це позначається на обличчі - воно стає одутлим. Такі ж властивості має і калій, який міститься в більшості консервованих продуктів, а також чіпсах та соєвому соусі.

7. Робіть силові вправи. Вони тонізують шкіру і не дадуть їй обвиснути. Для обличчя і шиї особливо корисні вправи для верхньої половини тіла, наприклад, вправи з невеликими гантелями. Найпростіші «гантелі» - пластикові пляшки з водою.

Чи можна схуднути в області живота і талії?

На зайві відкладення жиру в області живота скаржаться багато жінок, навіть ті, які задоволені своєю фігурою в цілому. Мати невеликий животик можуть навіть худі жінки, особливо з статурою типу «Яблуко», тобто коли надлишки жиру відкладаються в першу чергу на животі, а не на стегнах і сідницях. У цьому випадку прибрати жирок з живота досить важко, але, тим не менш, можливо.

Цікаво, що якщо у вас є зайва вага в цілому, то схуднути в області живота і талії вам буде набагато легше, ніж худим жінкам. Але шанс є і у худих. Якщо не допомагають звичайні вправи на прес, то, щоб зробити живіт плоским, необхідно робити додаткові вправи на зміцнення спини і постави. Робіть комплекс вправ на прес і поставу по 10-15 хвилин 3-4 рази на тиждень, і вже через пару тижнів тонус живота і об'єм талії значно покращаться, навіть якщо за цей час ви і не скинете вагу.

Крім того, як показують дослідження, необхідно відмовитися і від деяких харчових звичок:

• Зменшіть споживання насичених жирів. Саме цей вид жирів, який знаходиться в тваринних жирах і гідрованих оліях, відкладається в першу чергу на животі.
• Їжте і пийте більше молочних продуктів. Як вже було сказано, кальцій допомагає спалювати жири, і майже 80% жиру спалюється саме з області живота.
• Споживайте більше клітковини. Згідно з дослідженнями, проведеними Гарвардським університетом, щоденне вживання додаткових 12 грамів клітковини (що приблизно дорівнює одній порції зернових пластівців або мюслі) за інших рівних умовах зменшує обсяг талії на 1-2 см на тиждень.

Чи можна «розгладити» складки на спині?

Чомусь відкладення жиру на спині хвилюють не дуже багатьох жінок. Може бути, через те, що ми рідко бачимо свою спину в дзеркалі. Тим не менше, ці жирові складки виглядають непривабливо, часто випирають з-під бюстгальтера і видно під одягом. Одні вправи без схуднення не можуть прибрати зі спини зайвий жир, але можуть додати м'язам спини тонус і пружність, а значить, складки злегка розгладяться і загальний вигляд буде більш струнким.

«Розгладити» ці складки можна за допомогою різних силових вправ. Розвинені м'язи спини нададуть й інші переваги: вони зменшують ризик отримання різних травм спини, покращують і підтримують поставу всього тіла, в тому числі і живота. Крім силових вправ у боротьбі з відкладеннями на спині допоможуть і віджимання від підлоги, а також, наприклад, такі вправи:

Вправа для схуднення 1
Встаньте на карачки, спираючись на передпліччя і коліна. Витягніть вперед одночасно праву руку і ліву ногу. Затримайтеся в цій позі, вважаючи до п'яти, потім поверніться у вихідне положення. Зробіть 10 повторень. Повторіть вправу 10 разів для іншої руки і ноги.

Вправа для схуднення 2
Ляжте на підлогу на живіт, витягнувши руки і ноги. Підніміть руки і ноги на 15-20 см від підлоги. Затримайтеся в такому положенні, рахуючи до десяти. Поверніться у вихідне положення. Повторіть 10 разів.

Для кращих результатів сполучайте у своїх тренуваннях аеробіку з силовими вправами. Робіть комплекс вправ для спини, включаючи силові вправи (наприклад, з гантелями), щодня по 10 хвилин або тричі на тиждень по 20 хвилин, і результат буде видно вже через 3-6 тижнів.

Коментарі

  1. Анонім16:40

    я думаю шо можна схуднути в певній частині тіла. для цього треба зосередити енергію ци на цій частині тіла і дотримуватись рекомендацій дієтологів чи в крайньому випадку дієти, яку ви обрали для схуднення і вважаєте шо вона вам допоможе скинути зайву вагу. але не забувайте про енергію ци.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар