10 золотих правил для схуднення або як схуднути назавжди!

     Схуднення, це не тільки коли зникає зайва вага. Правильне схуднення тягне за собою, як результат, здоровий спосіб життя. А, здоровий спосіб життя, у свою чергу, - це щоденні фізичні вправи, правильне харчування, міцне здоров'я і нормальну вагу. 
       Втратити зайву вагу можна і за тиждень, але тільки ціною свого здоров'я. Фахівці вважають нормою таке схуднення, в результаті якого зайвий вага йде повільно (до 5 кг в місяць). Тому терпіння, старання і контроль - ключові поняття для тих, хто хоче схуднути і вести здоровий спосіб життя. 

1. Калорійність їжі

 Причин, через які з'являється зайва вага, дуже багато. До них відносяться малорухливість, висока калорійність їжі, шкідлива їжа, стреси і фактори, які не залежать від людини (спадковість, захворювання). Але в будь-якому випадку, схуднення можливо лише тоді, коли калорійність надходить їжі менше витрачаються організмом калорій. При цьому починає зникати зайву вагу, оскільки витрачаються жирові запаси організму. Є два способи схуднути - зменшити калорійність їжі або збільшити фізичні навантаження. У будь-якому випадку, калорійність їжі потрібно підраховувати. Для цього створені спеціальні таблиці вмісту калорій в різних стравах, і навіть автоматичні лічильники, які в достатку можна знайти в інтернеті. Крім підрахунку калорій, важливо контролювати об'єм їжі. Дослідження показали, що люди часто з'їдають набагато більше їжі, ніж їм здається. Самий просто спосіб контролювати розміри порцій, а значить і їх калорійність - це ретельно стежити за тим, скільки ви накладаєте на тарілку. Для початку, можна навіть використовувати вагу. Одна порція їжі не повинна бути більше 300-350 грамів.

2. Вода. 

  Вживання необхідної кількості води - це неодмінна умова, що супроводжує правильне схуднення і здоровий спосіб життя. Також без води неможливо прискорення обміну речовин. Тільки уявіть собі, випиваючи склянку води, ви не отримуєте калорій. Зате на те, щоб засвоїти і вивести цей стакан води, організм витрачає сили, а заодно й енергію зайвої ваги.

3. Фізичні навантаження

 Як би ви не намагалися, але обійти фізичні навантаження при схудненні не вдасться ніяк. Без спортивних вправ м'язи не прийдуть в тонус, а шкіра буде обвислий. Крім того, здоровий спосіб життя також неможливий без регулярних вправ. Підбирати фізичні навантаження на початковому етапі потрібно обережно, і бажано за допомогою професіонала, який також зможе простежити за правильністю виконання вправ.

4. Білки, жири і вуглеводи. 

 Крім обліку калорійності страв, важливо враховувати баланс поживних речовин. Фахівці стверджують, що жири, білки і вуглеводи повинні надходити в організм у співвідношенні 1:1,2:4,6. Допоможуть вам у підрахунках ті ж таблиці калорійності, в яких поряд вказується вміст поживних речовин. Багато людей, намагаючись схуднути, часто перестають вживати жири, білки чи вуглеводи. Це в корені невірно, оскільки будь-який з цих компонентів життєво необхідний людині. Жири відповідають за оновлення клітин, збереження енергії в організмі, ефективність засвоєння білків і вуглеводів; білки - за відновлення організму, вироблення гормонів, контроль кислотно-лужного балансу; вуглеводи - за «харчування» мозку, мікрофлору кишечника і засвоєння жирів. Як бачите, білки, жири і вуглеводи настільки міцно пов'язані між собою і зі здоров'ям, що ігнорувати цей фактор було б неправильним.

5. Прискорення обміну речовин. 

 Уповільнений обмін речовин часто зводить нанівець всі спроби скинути зайву вагу. Прискорити його можна, використовуючи наступні методи:

- Дробове правильне харчування 4-5 разів на день;
- Регулярні фізичні навантаження;
- Контрастний душ;
- Здоровий сон;
- Масаж акупунктурних точок тіла;
- Вживання достатньої кількості йоду.

6. Нетрадиційні методи схуднення. 

 Досить багато людей приділяють достатню увагу нетрадиційним методам схуднення. Ми не говоримо про радикальні методи на кшталт операції зі зменшення шлунку. Більшість нетрадиційних методів схуднення родом зі Сходу. До них відносяться: голковколювання, масаж, лікування травами.
Голковколювання - це процес впливу на активні точки організму, пов'язані з діяльністю внутрішніх органів. Голковколювання дозволяє не тільки знизити зайву вагу, але і позбавитися від проблем зі здоров'ям.
Лікування травами - ще один популярний метод схуднення. Трави можна приймати як всередину, так і зовнішнім способом, у вигляді пластирів для схуднення. Екстракти трав, що містяться в пластирах, глибоко проникають крізь шкіру і, потрапляючи в акупунктурні точки - впливають на весь організм. Крім того, трави покращують загальний стан організму, прискорюють обмін речовин, нормалізують роботу внутрішніх органів. Масаж покращує кровообіг, метаболізм і сприяє швидкому схудненню. Однак не варто забувати, що нетрадиційні методи схуднення не позбавлять вас від проблеми. Це всього лише ефективне доповнення до правильного способу життя. 

7. Здоровий сон. 

 Здоровий сон, на думку експертів, має тривати 7-8 годин, не більше і не менше. Метаболізм влаштований таким чином, що якщо людина відчуває нестачу сну, то він сповільнюється, а, отже, сповільнюється і схуднення організму. Крім того, недолік сну погано відбивається на психічному і фізичному стані, на пам'яті та уважності, концентрації уваги. Відрегулюйте режим дня таким чином, щоб у ньому був час на сон, а значить і на здоровий спосіб життя.

8. Перекушування. 

 У багатьох людей, які звикли не снідати, обідати на ходу і щільно вечеряти, перекушування займають звірячу частину денної норми калорій. Найчастіше, калорійність перекусів перевищує калорійність основного прийому їжі. Але буває й так, що без перекусів складно обходитися. Тоді носите завжди з собою (або залиште в ящику столу) жменю горіхів, цільнозернові хлібці, сухофрукти. Цими продуктами завжди можна швидко і корисно насититися, а їх калорійність буде набагато менше бутерброда або тістечка. Можна також перекушувати свіжими фруктами і овочами.

9. Здорова їжа. 

 З усією впевненістю можна заявити, що 96% населення Землі веде нездоровий спосіб життя, навіть якщо деякі думають навпаки. Вживання продуктів з величезною кількістю хімічних добавок (найчастіше, патологічно шкідливих для організму) і барвників, генномодифікованих овочів і фруктів, смаженого і копченого зводить нанівець всі спроби вести здоровий спосіб життя. Організму, який напханий хімічними і канцерогенними речовинами, набагато складніше позбутися від зайвої ваги. Ця проблема стосується практично всіх. Тому, якщо ви хочете не тільки схуднути, але і вести здоровий спосіб життя, відмовтеся від усіх продуктів, які містять шкідливі Е-компоненти. Приділяйте більше уваги власноруч вирощеним овочам і фруктам, домашнім солодощам, домашньої птиці і молока, купленим на ринку і так далі.

10. Не забороняти. 

 Заборони будь-якого роду погано діють на стан людини, тим більше, якщо забороненого дуже сильно хочеться. Не потрібно забороняти собі шматочок тістечка або шашлику, якщо хочеться. По-перше, такі заборони закінчитися в кінцевому підсумку переїданням і поганим психо - емоційним станом. А по-друге, позбавлятися від зайвих 100-200 з'їдених калорій легше через день, ніж від 1000, але відразу.


Заохочуйте себе за найменші досягнення, правильно худніть і ведіть здоровий спосіб життя! 

Коментарі

  1. Анонім13:46

    нормально побробую дотриматись диети :)))

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім22:29

    дуже слушні поради,спасибі!!!

    ВідповістиВидалити
  3. Завжди варто спробувати! Дякую за цей запис.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар