Хліб і схуднення

 Експерти в дієтології вважають хліб одним з найважливіших компонентів здорового харчування. У ньому містяться необхідні для людини вуглеводи - джерело потрібної для всіх клітин енергії.

Крім того, у хлібі є вітаміни групи В і мінеральні речовини - фосфор, кальцій (вони потрібні для міцності кісток і правильної роботи м'язів), селен і цинк, зміцнюють імунітет, залізо, магній і калій.

Хліб, особливо з житнього борошна, є одним з основних джерел клітковини. У разі її недостатнього надходження в організм виникають запори, серцево-судинні та пухлинні захворювання.

Близько 50-60% необхідних енергетичних ресурсів людини повинно забезпечуватися саме надходженням вуглеводів з їжі. Дієтологи рекомендують з'їдати в день близько 200-250 грам хліба.

Уявлення про те, що хліб причина зайвої ваги, або про те, що його м'якоть повнить більше, ніж кірка не мають під собою ніякої наукової основи. Повнить не хліб, а переїдання. У 100 г хліба міститься чимало калорій - від 200 до 300. А скільки таких грамів на день з'їдаєте ви?

Щоб схуднути, зовсім не обов'язково відмовлятися від цього звичного продукту, але в цьому випадку багатьом доведеться обмежити його кількість.

Коментарі