Схуднути на 5 кг

Жінкам у більшою мірою, ніж чоловікам, властиве прагнення до вдосконалення своєї зовнішності. Дуже часто у відповідь на комплімент на адресу прекрасної фігури представниці слабкої статі зніяковіло відповідають: «Мені ще схуднути на 5 кг потрібно до ідеальної ваги». При цьому більшість жінок заздалегідь знає, яка саме частина тіла потребує схуднути: когось не влаштовує широка талія, а комусь неабияк докучають пишні стегна. 
 
Для прицільної атаки по цих горезвісних п'яти кілограмах жінки використовують найрізноманітніші способи: від спортивних занять на певну групу м'язів до особливих дієт з хитромудрими назвами. (До речі, рідкісний чоловік не здивується, дізнавшись, що, виявляється, існує дієта для сідниць і дієта для талії).

Які способи виявляються найбільш ефективними і затребуваними серед тих, хто хоче схуднути на 5 кг?

Крім самих популярних дієт (таких як гречана дієта, японська, англійська, кефірна і т.д.), існують, як говорилося вище, спеціальні дієти для тіла. Подібні дієти розробляються з урахуванням особливостей організму накопичувати жирові запаси в тій чи іншій області тіла - животі, сідницях, стегнах і ін

Тим, хто всерйоз намірився схуднути на 5 кг, слід прислухатися до поради медичних фахівців, які стверджують, що екстреним схудненням заповітного результату майже неможливо добитися. У разі різкого схуднення стрілочка ваг дійсно покаже втрату п'яти кілограмів, але через пару тижнів показник ваги може змінитися не в кращу сторону. За надзвичайно короткий термін жорстких обмежень в їжі організм втрачає в основному запаси води і м'язову масу. У той же час жирові клітини, зменшуючись в розмірі за рахунок втрати води, не зникають. Тут спрацьовує певний природний механізм: організм, потрапивши в екстрену ситуацію, починає витрачати жирові запаси у вкрай обмеженому режимі.

Розумний комплексний підхід, у свою чергу, дозволить не тільки схуднути на 5 кг саме за рахунок втрати жирових відкладень, а й утримати досягнутий результат. Це передбачає продуманий дієтичний раціон і обов'язкові заняття спортом. Зробити боротьбу із зайвими п'ятьма кілограмами більш цілеспрямованої дозволить як проста гімнастика, так і спеціальні вправи для схуднення, дозволяють скоротити обсяг в тій чи іншій частині тіла. Не буде зайвою і нормалізація обміну речовин, виведення зайвої рідини з організму, тому в якості додаткової міри боротьби можна залучати спеціальні трав'яні збори та чаї.

На закінчення необхідно додати, що слідуючи по дорозі до своєї заповітної мети - схуднути на 5 кг, варто прислухатися до свого організму і розуміти, що раптове збільшення у вазі на 1,5 (а то і 3) кілограма може бути пов'язано з безліччю факторів. Бурхливий застілля з великою кількістю солоних страв, що наближаються «критичні дні», велике споживання рідини протягом дня - всього лише частина причин, за якими показник ваги може збільшитися, але через деякий час - знову повернутися до колишніх цифр.

Коментарі