Дієта за темпераментом

Виходячи з індивідуальних особливостей характеру та темпераменту, людей ділять на флегматиків, холериків, меланхоліків і сангвініків. Само собою зрозуміло, що кожен з цих типів має свої відмінні риси, що безпосередньо впливають на їхнє життя. У зв'язку з цим і розроблена дієта за темпераментом - вона дозволяє будувати ефективну систему схуднення, спираючись на певні психологічні моменти. 

Дієта для схуднення сангвініків 

Сангвініки - дуже живі, рухливі люди, які швидко адаптуються до оточуючих їх подіям і досить легко переживають будь-які неприємності. Їх також відрізняє висока імпульсивність і досить слабка вразливість.

Сангвінікам підходять дієти, що щадять, призначені скоріше для підтримки форми, а не для схуднення. Люди, які відносяться до даного типу, легко розлучаються із зайвими кілограмами і практично не потребують додаткових фізичних вправах, оскільки тепер ведуть рухливий спосіб життя. Найчастіше сангвінікам досить обмежити споживання кондитерських і борошняних виробів, а також не їсти після 18.00. Крім того їм варто проводити розвантажувальні дні, які передбачають вживання якого-небудь одного продукту - це можуть бути яблука, кефір або що-небудь з овочів (1 вид - наприклад, огірки). Під час розвантаження можна пити будь-який трав'яний чай без цукру.

Дієта для схуднення флегматиків 

Флегматики характеризуються повільністю і незворушністю. Такі люди мають стійкі устремління і стабільне настрій. Флегматики рідко висловлюють свої почуття і не відрізняються високою вразливістю.

Людям, які належать до даного типу, рідко вдається до кінця дотримуватися будь-який з дієт, тому їм краще замислитися лише про зниження калорійності продуктів (при цьому не повинні постраждати ні смак їжі, ні обсяг порцій). Ідеальним рішенням в цьому випадку можна вважати вольюметріку - про цю методику ви могли прочитати в нашій статті «Вольюметрика - їмо стільки ж і худнемо». Флегматикам дієтологи рекомендують повністю відмовитися від фаст-фуду і приділити більше уваги фруктових салатів і овочевих супів.

Дієта для схуднення холериків 

Холериків відрізняє поривчастість. Вони повністю віддаються улюбленій справі, однак при цьому піддаються різким змінам настрою і бурхливим емоційним спалахів.

Холерики часто заїдають чимось смачним нудьгу, поганий настрій і будь-які невдачі, що призводить до появи зайвих кілограмів. Таким людям більше всього підходять дієти, що відносяться до розряду білкових і овочевих. Холерикам варто відмовитися від жирних сортів м'яса, випічки, горіхів та вершкового масла. Людям, які належать до даного типу не можна забувати про спорт - ідеальним варіантами фізичного навантаження для холериків можна вважати гімнастичні вправи зі скакалкою, плавання та біг.

Дієта для схуднення меланхоліків 

Меланхоліки - це ранимі люди, що глибоко переживають навіть самі незначні невдачі. Зовні ж вони дуже слабо реагують на навколишню дійсність.

Для меланхоліків кращим способом зниження ваги є фізичні вправи, а особливо біг (він, на думку психологів, допомагає позбавитися від депресій, часто властивих даному типу). Найбільш виправданим варіантом дієти для меланхоліків дієтологи вважають овочеву. Проте вони підкреслюють, що цього типажу не варто повністю відмовлятися від солодощів - це може внести певний дискомфорт в їхній психічний стан. Саме тому меланхолікам можна щодня вживати напій, що складається з води, меду і лимонного соку.

Можливо, саме дієта за темпераментом дозволить вам без особливих зусиль позбутися від зайвих кілограмів. Ну а ми вам цього щиро бажаємо!

Коментарі