Ананас для схуднення

Ананас - це смачний і надзвичайно корисний тропічний фрукт, який кілька років тому привернув до себе пильну увагу дієтологів. Сьогодні вже ні для кого не секрет, що заморський ананас є фруктом номер 1 для схуднення. Адже до його складу входить «фермент стрункості» бромелайн, здатний активізувати розщеплення складних ліпідів і сприяти схудненню. 

Властивості і користь ананаса 

Вживання ананаса корисно не тільки для фігури, але і для здоров'я в цілому. Адже соковита і ніжна м'якоть цього фрукта багата цінними вітамінами і мінералами. До складу ананаса входить вітамін А, С, РР, вітаміни групи В, а також залізо, мідь, кальцій, йод, магній, калій та інші корисні речовини, які роблять цей фрукт цієї коморою здоров'я. Ананас служить відмінною профілактикою і лікуванням для багатьох захворювань, він знижує рівень холестерину в крові, покращує травлення і знижує тиск.

Завдяки своїм складом ананас просто незамінний для схуднення. По-перше, незважаючи на те, що це досить солодкий фрукт, в ньому міститься всього 48 калорій. А по-друге, він містить унікальний «фермент стрункості» бромелайн, який активізує розщеплення білків і жирів, покращує травлення і підсилює дію шлункового соку. Кажуть, що один грам бромелайну здатний позбавити вас від 1 кілограма зайвої ваги. Але не варто сподіватися, що, просто поїдаючи ананас, ви почнете стрімко танути на очах. Чудес не буває, ананас лише може посприяти процесу схуднення. Ще не доведено, чи може ананас спалювати накопичені жири, але точно відомо, що він покращує травлення і засвоєння їжі, особливо м'яса, риби, бобових і молочних продуктів. Тому після їжі корисно з'їдати шматочок ананаса або випивати стакан соку. Крім того, ананас відмінно справляється з почуттям голоду, тому має сенс вживати цей фрукт і до їжі. Це допоможе погасити голод і вам не захочеться з'їсти зайвого.

Як схуднути за допомогою ананаса? 

Сьогодні на основі ананаса виготовляється багато різних харчових добавок, препаратів, чаїв для схуднення і т.д. Звичайно, можна приймати і їх, але набагато корисніше вживати свіжий ананас.

Дієтологи радять влаштовувати собі ананасові розвантажувальні дні раз на тиждень. Для цього вам знадобиться одна ананас, який потрібно розділити на 4 частини і з'їсти їх протягом дня. Також під час «ананасового» дня необхідно пити дуже багато рідини: воду, трав'яні та фруктові чаї. Такий «смачний» розвантажувальний день дозволить вам позбавитися від 0,7-1 кілограми зайвої ваги за добу. Але варто відзначити, що він протипоказаний людям з підвищеною кислотністю шлункового соку і виразковою хворобою. А після вживання ананаса не забувайте прополоскати рот водою, так як його сік може роз'їдати емаль зубів.

Якщо вам недостатньо одного розвантажувального дня спробуйте ананасову дієту, розраховану на 2-3 дні. Вам знадобиться 1 літр ананасового соку і 2 кілограми свіжих ананасів. Розріжте ананаси на часточки і розділіть на чотири частини, по 1 на сніданок, обід, полуденок і вечерю. Також протягом дня випийте літр соку. Дієта хоч і смачна, але слідувати їй довше 2-3 днів не можна.

Не хочете сидіти на дієті, тоді приготуйте ананасову настойку для схуднення. Вимийте ананас і зріжте з нього зелень. Перепустіть її через м'ясорубку, залийте пляшкою горілки і приберіть в холодильник на один тиждень. Готову настоянку приймайте по столовій ложці за 15 хвилин до їжі або перед сном. Якщо ви не будете об'їдатися тістечками, то за місяць зможете позбутися від пари-трійки кілограмів.

Також для схуднення та профілактики простуди можна щодня приймати вітамінний напій. Для цього подрібніть в міксері 100 г ананаса і додайте трохи лимонного соку.

Таким чином, регулярне вживання ананасів допоможе вам позбутися від зайвих кілограмів, поліпшить травлення і наситить організм вітамінами.

Коментарі