Т-Таппе - ефективна гімнастика для схуднення Терези Таппе

Метод Терези Таппе або Т-Таппе - нескладна технічно гімнастика для схуднення. Її можна виконувати за описами в книзі, а краще знайти відео для новачків. Тереза Таппе примітна тим, що має диплом фізіолога, займалася науковими дослідженнями і на їх основі розробила гімнастику для схуднення. 
Т-Таппе спочатку придуманий спеціально для жінок і націлений на спалювання жиру в проблемних зонах. Більш того, Т-Таппе формує красиву поставу, «ліпить» форми і не вимагає ні дорогих абонементів, ні складного обладнання, ні жорсткої дієти

Переваги гімнастики Т-Таппе 

Багато жінок бояться, що силове навантаження травмує їх зв'язки і суглоби і зробить м'язи дуже об'ємними. Т-Таппе має легку техніку: вам не доведеться ні стрибати, ні піднімати щось важче власної руки або ноги. Вправи дозволяють задіяти не тільки великі м'язи, але й глибокі шари мускулатури, а також дрібні м'язи тіла.

Практично в кожному русі Т-Таппе працює прес, спина і сідниці. Це дозволяє досягти ефекту зменшення проблемних зон у кілька разів швидше, ніж при заняттях шейпінгом або аеробікою.

Т-Таппе використовує потенціал глибокого діафрагмового дихання. Гімнастика дозволяє збагатити кров киснем, прискорити метаболізм жирів і їх спалювання в організмі. Якщо робити вправи правильно ваш пульс буде постійно знаходиться в зоні жиросжигания, незалежно від того, наскільки ви підготовлені. Тому т-Таппе рекомендується не тільки новачкам, але і тим, хто з якихось причин перестав ходити у фітнес-клуб, але перебуває в хорошій формі.

T-Tapp має варіанти виконання вправ для людей з довгим і коротким торсом, техніка заснована на біомеханіці, а значить, дозволяє налагодити правильну роботу всіх органів. Так, відзначають позитивний вплив занять на людей з синдромом «ледачого кишечника», захворюваннями печінки і нирок. Наукові дослідження підтверджують і те, що ментальна концентрація на русі дозволяє боротися зі стресом. Більш того, т-Таппе благотворно впливає на гормональний фон жінки і дозволяє уповільнити процеси старіння.

Як займатися гімнастикою т-Таппе правильно? 

Вам будуть потрібні відеопрограми і книги Терези Таппе, килимок і зручний одяг. Займатися краще в кросівках. Почати варто з комплексу Total Body Workout для новачків.

Ну а перш ніж зайнятися гімнастикою для схуднення, вам доведеться вивчити базову стійку KLT. Встаньте прямо, лопатки притисніть до хребта, стопи на ширині стегон. Підтягніть сідниці і «перекиньте» таз так, щоб ваші сідниці одночасно напружилися. Поперек при цьому повинна стати абсолютно плоскою, а постава - залишитися рівною. А ось коліна напружувати не варто. Вони повинні бути трохи зігнутими і розведеними під кутом 45 град., але не виходити за шкарпетки. Як тільки ви зможете виконувати цей рух «автоматично», приступайте до тренування під відео.

Краще всього провести 2-3 тижні тренувань через день, вивчити техніку, і тільки потім переходити до так званого Boot Camp. Це щоденні заняття за програмою для всього тіла. Причому довжина «буткампа» розрізняється залежно то того, наскільки ви хочете схуднути. Якщо потрібно схуднути на 6 розмірів - займайтеся 14 днів поспіль, на 4 - 10, а для досягнення меншого результату достатньо всього 4 дні безперервних тренувань. «Табір новобранця» потрібен, щоб розігнати метаболізм і ущільнити м'язову тканину. Після нього слід займатися через день, а як тільки досягнете результату - 2 рази на тиждень. Якщо програма для всього тіла стала для вас занадто легкою - спробуйте T-tapp Tempo. А тим, хто хоче додатково опрацювати прес підійде програма Hit the Floor.

Пам'ятайте, що основний принцип T-Tapp - поступовість. Не переходьте на нові рівні тренувань, не прозаймавшись за програмами для початківців хоча б місяць. Це відноситься і до тих, хто раніше займався звичайним фітнесом.

Як харчуватися при заняттях гімнастикою Т-Таппе? 

Тереза Таппе розробила спеціальний план харчування для схуднення. Вона вважає, що жир в нашому тілі накопичується не тільки від простого переїдання, але і внаслідок зловживання «штучними» вуглеводами. Вона ділить вуглеводи на «створені богом» - злаки, фрукти, овочі, і «людські» - випічку, солодощі. Ось від останніх-то і варто відмовитися в дні тренувань Т-Таппе. Ну а якщо достатньо сили волі - намагайтеся їсти їх тільки у свята, не пропускати заняття і худнути на здоров'я!

Коментарі