Схуднути під час посту (за 40 днів)

Багато жінок, дівчата розцінюють наближення посту як не тільки релігійну подію, але і відмінну можливість схуднути. Проте факт залишається фактом, що ретельніше збалансована і продумана дієта набагато ефективніша і якісніша від дотримання посту, який суттєво обмежує людину в харчуванні і корисних вітамінах і не сприятливо позначається на обміні речовин. Адже основний зміст посту - це наблизитися духовно до Бога, удосконалитися на духовному рівні, дієти все-таки спрямовані конкретно на боротьбу із зайвими кілограмами, так що потрібно бути уважним з схудненням під час посту.



Якщо ви все-таки серйозно налаштувалися постити, то читайте далі як схуднути і які продукти не можна вживати під час посту.

Список заборонених продуктів під час посту:
Не можна їсти їжу тваринного походження, тобто повністю виключається птах, м'ясо, молоко, риба, вся молочна продукція, яйця, тваринні жири. Не дивно, що якщо виключити зі свого раціону ці поживні продукти, то схуднення під час посту не здається чимось дивним, хоча після посту значне число людей набирають набагато більше, ніж втратили під час посту. А справа полягає в тому, що недостатньо просто обмежити себе на деякий час у певної шкідливої жирної їжі. Здоровий спосіб харчування потрібно ввести в звичку: не їсти смаженого, не поєднувати одночасно в їжі білки і вуглеводи, обмежити споживання цукру і солі, харчуватися маленькими порціями і тд.

Але, не будемо відходити від теми схуднення під час посту. Дотримання цих правил під час посту може допомогти вам звикнути і харчуватися так і далі, наприклад, їсти меншими порціями. Пост ні в якому разі не можна розглядати як тільки проблему зайвих кілограмів, так як велика кількість заборон може викликати депресію, погіршення настрій, що в свою чергу призведе до зниження вашого тонусу і організм перейде в режим накопичення енергії, ви почнете одужувати замість того, щоб худнути .

Під час посту для найкращого схуднення дотримуйтесь наступних правил:
1. крім овочів і фруктів, щоб не відчувати гострий голод, особливо на початку, додайте в своє меню різні крупи, супи, трохи картоплі чи хліба, але сильно не захоплюйтеся цими продуктами.
2. жирність продуктів завжди повинна знаходитися під вашим контролем, не можна вживати багато рослинної олії, а краще за все замінити його більш корисним оливковою, хоча воно і на порядок дорожче, це коштує того.
3. білки просто необхідні організму, тому їжте більше білків рослинного походження: горіхи, сою і бобові.
4. під час посту потрібно більше висипатися, гуляти на свіжому повітрі, пити полівітаміни, пийте заспокійливі настої з лікувальних трав.

Коментарі