Як прибрати постуральний жир?

Багато хто не з чуток знають, як складно скинути зайві жирові відкладення в області попереку. Часто навіть найефективніші дієти не приводять до зменшення обсягу цієї проблемної зони - кілограми йдуть, але чомусь вибірково, тим самим роблячи фігуру абсолютно непропорційною. 
Виною цієї цікавої особливості організму лікарі вважають так званий постуральний жир. Наша стаття розповість вам, у чому полягає проблема і пояснить, як прибрати постуральний жир. 



Що таке постуральний жир? 

Існує два різних види жирової тканини. Жирова тканина метаболічного характеру з'являється внаслідок порушення обміну речовин в організмі. Позбутися від неї можна за допомогою дієтичного харчування, спорту і масажу. Також допомагають впоратися із проблемою всілякі трав'яні збори і БАДи, що сприяють очищенню організму і позбавлення від шлаків.


Постуральний жир (posture - постава) має більш жорстку структуру, і позбутися від нього набагато складніше. Поява даного виду жирової тканини є наслідком неправильної постави. Якщо м'язи спини не можуть утримати хребет в нормальному положенні, організм задіює додаткові резерви у вигляді щільної жирової тканини, яка доповнює дію м'язів і допомагає їм підтримувати хребет.

Спосіб вирішення проблеми 

Поки м'язи не почнуть виконувати покладену на них функцію, позбутися від постурального жиру практично неможливо - його втрати організм буде заповнювати із завидною впертістю. Дієти в цьому випадку не тільки безсилі, а й небезпечні - обмежене надходження поживних елементів провокує ще більше ослаблення м'язів, а отже, і сприяє утворенню нових жирових відкладень.

Єдиним способом позбавлення від постурального жиру є відновлення нормальної діяльності опорно-рухового апарату. Для цього, перш за все, необхідно домогтися правильного положення хребта - у цьому допомагають вправи на витягування хребта, а також йога. Ще один важливий етап роботи щодо поліпшення постави - зміцнення м'язів спини (цьому сприяють вправи в тренажерному залі, заняття фітнесом і т.д.). Варто зауважити, що працювати в цьому напрямку доведеться довго і наполегливо.

Тільки доклавши максимум зусиль до виправлення власної постави, ви зможете позбутися від зайвих кілограмів в області талії. Бажаємо вам у цьому удачі!

Коментарі