Вибір засобу для схуднення: секрети і поради

Як багато часу ви проводите в спробах схуднути? А скільки разів ви купували чудодійні засоби з серії «схуднення швидко і без зусиль»? Неможливо порахувати. Як би нам не хотілося повірити в чудове схуднення, всі подібні засоби та харчові добавки практично не допомагають. 


Насправді, «чарівні» препарати містять величезну кількість незнайомих компонентів. І не завжди вони допомагають організму. Навпаки - іноді можуть завдати непоправної шкоди. 


Так чому ж ці пігулки повинні допомогти нам у швидкому схудненні? І який засіб для схуднення краще купити? Насправді подібні добавки можуть прибрати зайві кілограми, якщо застосовувати їх з розумом і консультуватися з фахівцями. Однак найкраще вони допомагають при активних фізичних навантаженнях - про це навіть попереджають деякі етикетки. 



Ось вам три види засобів для схуднення: БАДи (біологічно активні добавки), чаї та білкові коктейлі. Давайте розглянемо їх детальніше.

Білкові коктейлі 

Білкові коктейлі - це протеїнові суміші, створені для професійних спортсменів. У складі цих порошків містяться перероблені натуральні продукти начебто молока або яєць. У деякому роді протеїнові суміші навіть корисні для організму. Але допомагають схуднути тільки у разі активних фізичних навантажень. Так що не намагайтеся накупити подібних напоїв, просто вивчивши етикетки. Підберіть відповідні вам коктейлі разом з фахівцем, проконсультуйтеся з дієтологом і не купуйте коктейль для професійних спортсменів, якщо ваша фізичне навантаження обмежується гімнастикою пару раз на тиждень. І, найголовніше, замінювати обід або сніданок коктейлем протипоказано. Такі кошти розраховані на регулярне збалансоване харчування.

Чаї для схуднення 

Чаї для схуднення ніколи не допомагали спалювати жир. Вони сприяють очищенню організму за рахунок проносного або сечогінного ефекту.

Якщо вас турбує зайву вагу, то подібний засіб допоможе позбутися тільки від закрепів або набряків. Але замінювати їм дієту не потрібно. Чаї послужать лише хорошим доповненням до програми схуднення. І, як і всі лікувальні засоби, можуть бути шкідливими у великих кількостях, тому що можуть вимивати калій з організму.

Якщо ваш дієтолог схвалив прийом чаю для схуднення, то вибирати варто сертифіковане засіб з належними ліцензіями. І не забудьте про етикетку - зазвичай хороший чай для схуднення постачається з докладними інструкціями прийому і повним списком компонентів.

БАДи та жироспалювачі


Біологічно активні добавки - найбільш спірні із засобів для схуднення. Дівчата і жінки навперебій твердять, що БАДи шкідливі в будь-якому випадку. Реклама стверджує, що це практично «панацея» від зайвої ваги.

Насправді, БАДи бувають різними і чинять на організм різний ефект. 


БАДи першої групи створені з метою придушити апетит людини. Як правило, в їх складі можна знайти висівки, мікроцелюлозу або клітковину. Це потрібно запивати великою кількістю води, після чого ваш шлунок виявиться заповнений «шахрайською» їжею. Тому краще замість такого незвичайного засобу «харчування» пообідати продуктами, багатими клітковиною - крупами, овочами або фруктами.

БАДи другої групи відносяться до термоджетики. З їх допомогою організм отримує енергію з жирових тканин. Але ефект від них помітний тільки при фізичних навантаженнях. А все тому, що розщеплені такими БАДами жири, утворюють енергію для фізичних тренувань. Для спокійного організму вони практично марні.


БАДи третьої групи просто виводять з організму з їжею речовини, що надійшли. І навіть корисним елементам не дають засвоюватися. Тому БАДи з подібною функцією навряд чи корисні для організму в цілому і шлунка зокрема.

Добавки, що містяться в БАДах 

Що б ви не лякалися, читаючи етикетки при покупці БАДів, ми розповімо вам про найпоширеніші компонентах в біологічно активні добавки. 

Іноді, читаючи етикетку, ви можете натрапити на екстракт квасолі (сої). Цей екстракт допомагає знизити рівень цукру в організмі і перешкоджає активному виробленню розщеплює вуглеводи ферменту.

Якщо вам попався L-карнітин, то знайте, що він злегка збільшує швидкість метаболізму і розщеплення жирних кислот. Але не забувайте, що у цих компонентів (як і в багатьох інших) можуть бути деякі протипоказання.

Витяжка з кайенского перцю допомагає організму виводити зайву рідину. А ще він пришвидшує розпад відкладень жиру. Але невеликий нюанс - якщо в Баде вас зацікавив лише один цей компонент, то набагато простіше купити трохи кайенского перцю і періодично посипати їм їжу. Ефект буде той же, але все таки набагато корисніше для організму.

Гуарана (екстракт зеленого чаю, кофеїн, горіх кола) у спалюванні надлишкового жиру особливо не допоможе. Вона всього лише посилює роботу інших компонентів обраного БАДа. Однак може ще зміцнити імунну систему і стимулювати ЦНС. Але не варто забувати, що кофеїн у великих дозах виводить з організму кальцій і значно підвищує тиск.

Добавка, названа хітозан, допомагає (як стверджують виробники) у зв'язці жирів ще до того, як вони надходять у систему травлення, не даючи їм засвоюватися. Але дослідження цього не підтверджують. Навпаки, відомо, що хітозан ускладнює роботу травної системи.

Отже, засобів для схуднення багато, є з чого вибрати. Але пам'ятайте, що здоров'я у вас одне, і тільки вам вирішувати, що важливіше.

Худніть на здоров'я!

Коментарі