Схуднути до літа: фітбокс для схуднення

Скоро літо - пляжний сезон... А ви ще не схудли, не підготувались до нього?
Тоді вперед з фітбоксом!
Багато хто чув, що фітбокс - найкраще клубне тренування для схуднення. Дійсно, цей урок дозволяє спалити приблизно 900-1000 ккал на годину і зміцнити ноги, руки, сідниці, прес і спину. Однак деякі дівчата скаржаться на сильне підвищення апетиту і відсутність ефекту від тренувань. Що ж робити? 


Фітбокс для схуднення: правильна техніка 

Більше половини успіху залежить від того, як саме ви б'єте по груші. Забудьте про наступні «боксерські звички» і фітбокс допоможе вам схуднути швидко:

1. Не округляйте спину під час руху. Здається, що так удари стають сильнішими, але насправді ж ви знімаєте навантаження з м'язів і витрачаєте менше калорій, а ще ризикуєте отримати травму хребта
2. Не розслабляйте прес ні на секунду. Всі удари виконуються не тільки за рахунок махів руками і ногами, але і за допомогою м'язів преса. Живіт повинен бути втягнутий. Мета цього руху - посилити удар і захистити поперек.
3. Не «тягніться» руками до груші. Деякі люди стоять занадто далеко від снаряда і під час ударів руками нахиляються вперед. Це занадто «ощадлива» щодо енерговитрат техніка, вона дозволяє спалювати на 30% калорій менше.
4. Не ізолюйте нижню частину корпусу під час ударів руками. Ви повинні посилювати удар, виконуючи розвороти п'ят, пружинисті підстрибування і боксерські стійки, а не стояти прямо перед грушею і мляво бити по ній руками.
5. Бийте по груші, не «позначайте удари». Професіонали можуть заперечити, що бити сильно в такому темпі неможливо. Але від вас і не потрібно сила справжнього боксера. Однак концентруватися стоїть саме на тому, щоб удар був досить сильним. Додатково напружуйте м'язи рук, ніг і спини в середині «ударного» руху, намагайтеся прискорити кидок руки або ноги приблизно з центру траєкторії, так ви збільшите витрату калорій більше, ніж в половину.

Новачкам категорично не рекомендується йти відразу на груповий клас. Візьміть 1-2 персональні тренування, нехай вам «поставлять» техніку. Це - не порожня витрата часу й грошей, тільки так ви будете працювати ефективно, а не просто тинятися по залу і іноді мляво бити грушу.

Фітбокс: тренувальний план для схуднення 

Стосовно до високоінтенсивним тренувань правило «довше означає краще» не працює. Спортсмен-любитель в принципі не здатний підтримувати надвисокий темп більше, ніж 45 хвилин. Тому, якщо ви займаєтеся самостійно, не влаштовуйте фітбокс-сесії довше, ніж 40-45 хвилин. Думайте про силу удару і інтенсивності, а не про те, наскільки більше калорій ви витратите, якщо подовжити тренування.

Правило «частіше означає краще» не працює теж. Після якісного уроку фітбокса тіло повинно відновлюватися як мінімум 36 годин. Якщо ви ходите в клуб кожен день, чергуйте фітбокс з повільними тренуваннями Пілатес, Майнд Боді, Йога. Це допоможе вам розтягнути м'язи, зміцнити їх глибокі шари, і стати сильніше, а значить витрачати більше енергії на боксі. Дозволити собі комбінацію «бокс плюс силове тренування в тренажерному залі» можуть тільки підготовлені клієнти клубів, ті, хто займається понад півроку без перерв.

Фітбокс вдома

Для власної квартири краще вибрати «стоячу» грушу, а не підвісний варіант. Так буде безпечніше. Домашні заняття на стаціонарній груші рекомендується проводити під відеопрограми. При цьому ви можете взяти будь-який урок тай-бо. Комбінації і удари в цих двох видах аеробіки абсолютно ідентичні. Обов'язково розімніться на підлозі, перш ніж бити по груші. Виконайте 50-100 присідань у швидкому темпі, повороти і нахили корпусу протягом 2-3 хвилин, відіжміться від підлоги з прямими ногами 10-35 разів і лише після цього приступайте до ударних серій. Удари відпрацьовують «зверху вниз», спочатку руками, потім ногами. І тільки в завершальній частині уроку ви можете відпрацьовувати комбінації.

А ще фітбокс вимагає спеціального харчування. Ви не повинні знижувати калорійність раціону більше, ніж на 300 ккал від добової норми. Мета цього тренування - «розкрутити» метаболізм, а надто низькокалорійна дієта цьому тільки зашкодить. Ідеальна дієта для боксера - білково-вуглеводне чергування, причому вуглеводні дні повинні припадати на час відпочинку від боксу. Взагалі, фітбокс - найкраща тренування для тих, кому треба не тільки скинути вагу, але і позбавитися від стресу. Боксуйте з задоволенням і ви обов'язково станете сильною і стрункою.

Худніть на здоров'я!

Коментарі