Фітнес в спеку: роби вірно

Фітнес в спеку для багатьох стає непосильним завданням. Всі люди по-різному реагують на підвищення температури повітря. Існує думка, що на літо варто забути дорогу у фітнес-клуб. Мовляв, тренування в теплу пору року здатні перевантажити серце і нашкодити здоров'ю. Та й взагалі, влітку вистачає звичайної активності, начебто плавання у відкритих водоймах і піших прогулянок.


Але, поклавши руку на серце, чи багато часу у працюючої людини, щоб бути схожим пішки або поплавати в морі або річці? Всі ці речі, скоріше, є проведення часу школяра на канікулах. Ну а більш зайнятим людям варто не закидати фітнес, тільки розумно розподіляти навантаження.



Фітнес в спеку: вдома і на вулиці

Головна проблема домашніх занять якраз полягає в некомфортною обстановці. Якщо у вас в квартирі жарко, постарайтеся перенести тренування на ранкові години. Не виконуйте вправи «прямо під вентилятором», навіть влітку застудитися не так вже й складно. Найкраще хоча б частково перенести роботу над собою під відкрите небо. Кисень творить справжні дива. Свіже повітря здатний збільшити спалювання жиру під час аеробних занять на 30-40%.

Однак тренування на вулиці в самий пік сонячної активності - дійсно погана ідея. Займатися, наприклад, пробіжками або стрибками зі скакалкою варто тільки, якщо температура не перевищує 28 градусів Цельсія. Найкраще бігайте вранці, у відповідній одязі і не забувайте пити воду під час тренування, щоб не допустити дуже сильної втрати рідини.

Якщо «за бортом» більше зазначених значень, варто замінити пробіжку прогулянкою або годиною йоги або стейчінга. Активно піднімати пульс в таких умовах дійсно небезпечно, а заняття низької інтенсивності тільки підвищать адаптацію до спеки.

Фітнес в спеку: у клубі

Влітку не варто економити на клубній карті і відвідувати маленькі недорогі зали без системи клімат-контролю. Вибирайте фітнес зал із системою подачі та розподілу охолодженого повітря. Адже немає нічого більш шкідливого для здоров'я, ніж «безпосередній обдув» сухим і холодним кондиціонованим повітрям. Правда, сьогодні відсутність якісного клімат-контролю - не виправдання. Більшість клубів високого класу пропонують істотні знижки на літні місяці, так що саме влітку можна спробувати елітний фітнес «на смак».

Вибір тренувань залежить від вашого рівня. Якщо ви займаєтеся тільки перший рік або кілька місяців, не варто відвідувати інтенсивні класи. У спеку змінюється атмосферний тиск і ви дійсно можете випробувати проблеми з серцем і судинами, якщо будете тренуватися надто активно, навіть в прохолоді фітнес-клубу.

Ідеальний варіант для новачка - йога, пілатес, аква-аеробіка. А ось ті, хто займається давно і стабільно, у літню спеку повинні дотримуватися свого плану. Ну а в самі «Гарячі» деньки варто знизити трохи робочі ваги і інтенсивність кардиотренинга. Займайтеся в міру і з задоволенням, і це літо обов'язково стане для вас щасливим



Успіхів вам у схудненні!

Коментарі