Як схуднути в басейні: тренування

Багато дівчат скаржаться, що схуднути у басейні практично неможливо. Дійсно, навіть плавання низької інтенсивності істотно збільшує апетит, тому на шляху зниження ваги стоїть значна перешкода. Крім того, для деяких людей «водні процедури» занадто великий стрес, і вони банально схильні його «заїдати». 


Однак варто сказати, що тренування в басейні насправді можуть зробити вас стрункіше і сильніше, тільки для цього необхідно підтримувати достатню інтенсивність і періодичність плавання. «Висіння» на борту і так улюблені багатьма дамами повільні запливи з високо піднятою, щоб не зіпсувати зачіску, головою - хороший варіант для розслаблення у вихідні. А ось спалити жир такі «тренування» зовсім не допомагають. 


Перш за все, для схуднення слід плавати як мінімум три рази на тиждень по 45-60 хвилин. В ідеалі слід проводити п'ять тренувань, чергую плавання, наприклад, з аквааеробікою або будь-яким «сухопутним» фітнес-уроком на зміцнення м'язів (силова аеробіка, калланетика, пілатес, фітнес-йога). Так ви збільшите спалювання калорій за рахунок прискорення обміну речовин. У цьому випадку не варто різко огранивать калорійність раціону. Ви повинні «наїдатися» приблизно 1400-1600 ккал на добу, щоб підтримувати швидкість обмінних процесів на рівні.



Як схуднути в басейні? 

«Водні» тренування для схуднення будується за такими ж принципами, як і сухопутні. Простіше кажучи, ви повинні розім'ятися, вийти на ЧСС вище 55% від максимального, пропрацювати в такому ритмі як мінімум півгодини і «зупинятися», не забувши при цьому потягнути м'язи після виходу з басейну. Для опрацювання всього тіла вам буде потрібно пояс для аквааеробіки або дошка для плавання, яка дозволяє плисти, працюючи тільки ногами.

Протягом 5 хвилин плавайте з низькою інтенсивністю кролем. Намагайтеся дихати повільно, і здійснювати досить розмірені гребки. Потім на 5 хвилин збільште темп, поліпшіть дихання і перейдіть на брас. Наступний етап - інтервальний тренінг. Пропливаючи доріжку, утримуючи в руках дошку для плавання, при цьому намагайтеся здійснювати інтенсивні гребки ногами. Залиште дошку в кінці «траси» і пропливаючи доріжку туди і назад «батерфляєм». Повторіть інтервал 4-6 разів, завершіть тренування у розміреному темпі протягом 10-15 хвилин тим стилем, який комфортний для вас.

Щоб домогтися результату швидше, один-два рази на тиждень поєднуйте сухопутний і водний тренінг. Для цього, п'ятнадцять хвилин плавайте комфортним для вас стилем в середньому темпі, потім відразу виходите на сушу і робіть 20 швидких приседом, 20 швидких скручувань на прес, 20 класичних віджимань від підлоги, і 20 віджимань на трицепс. Повторіть цей цикл 3-4 рази, в кінці тренування трохи потягніть м'язи «на суші».

Отже, схуднути в басейні можна, якщо поєднувати інтенсивне плавання з правильним харчуванням. Візьміть кілька уроків техніки плавання і вперед!



Успіхів вам у схудненні!

Коментарі