5 способів схуднути без дієт

Скоротіть споживання жирів. Адже саме жир веде до збільшення вашої ваги. Кожна жирова клітина може вирости майже в десять разів, а разом з нею ваше тіло. Їжте продукти, багаті клітковиною: сирі овочі, фрукти, бобові, кукурудзу ... Потрапляючи в організм, вона буквально вбирає в себе жир, не даючи йому відкладатися. Сама ж клітковина не перетравлюється і швидко виводиться з організму разом з жиром. Якщо ви звикли їсти багато, значить, ваш шлунок сильно розтягнутий. Ніякі дієти не допоможуть вам схуднути. Постарайтеся зменшити обсяг шлунка, перейшовши на половинні порції. Половину їжі з'їдайте, а другу половину залишайте на потім. Ідеальний об'єм їжі, який не розтягує шлунок, - 300 - 350 мл.



Відмінним способом спалити зайві калорії після ситного обіду є фізичне навантаження. Якщо протягом п'яти хвилин ви походіть задом наперед, то спалите вдвічі більше енергії.

Схуднути, займаючись спортом, неможливо. Після виснажливих тренувань ви всього лише позбавляєтеся від зайвої рідини, яка так само швидко повертається в організм. Жирові запаси починають згорати не раніше ніж через годину після початку тренування. Зате ваші шкіра і м'язи стануть пружними, а тіло гнучким.

Найбільше вашій фігурі шкодять солодощі. Частина вуглеводів, що містяться в них, відразу потрапляє в кров, викликаючи почуття радості. Останнє відкладається на талії і стегнах, перетворюючись в жир. Якщо не можете відмовитися від солодкого, замініть цукор і шоколад медом.

Геть міфи!
Вважається, що є після 18 годин шкідливо. Однак останні дослідження довели, що ніякої різниці, у скільки вечеряти, немає. Навпаки, якщо ви їсте пізно, то рідше страждаєте голодним безсонням і неврозами. Головне - не налягати вечорами на жирне і солодке. А щоб підтримувати фігуру в тонусі, пийте відвар кукурудзяних рилець. Замочіть 10 г рилець в склянці води, а потім прокип'ятіть на повільному вогні півгодини. Пийте по 2 ст. ложки через кожні 3 години.

Секрет фен-шуй
Китайські вчені радять не їсти там, де готується їжа. Вибирати для трапези круглий стіл і керамічний посуд. Спочатку поглинати холодні закуски (рибу, овочі, зелень), а потім гарячі (рисову локшину, супи, пироги). Кожна страву красиво оформляти зеленню, солодким перцем або помідором. Це створює психологічне відчуття ситості. А щоб забезпечити собі здоров'я і довголіття, заведіть будинку черепаху - живу чи штучну, повісьте на стіну картину з зображенням

Худнемо з телевізором
Під час перегляду улюблених телепередач ти не можеш обійтися без їжі? А потім дивуєшся, звідки беруться зайві кілограми? Вчені з'ясували, що під час перегляду телепрограм додається близько двохсот калорій на годину. Тобто при щоденних сеансах за півроку можна набрати близько семи кілограмів. Справа в тому, що під час перегляду програм наш мозок не контролює процес насичення і ми продовжуємо їсти, навіть якщо зовсім не хочеться. Тому, щоб схуднути, не дотримуючись дієт, в першу чергу відмовся від вечері перед телевізором.

Зробити це, звісно, ​​досить складно. Вчені стверджують, що, спостерігаючи за героями улюбленого серіалу під час їх обіду або вечері, ми самі відчуваємо почуття голоду, навіть якщо п'ятнадцять хвилин тому ситно пообідали. Але відмовитися від їжі перед телевізором все-таки можна. Для цього в першу чергу необхідно замінити звичні бутерброди з ковбасою на низькокалорійні продукти. Наприклад, рекомендується їсти фрукти у всіх видах. Найкраще їсти ананаси, які мають здатність розщеплювати жири. Якщо свіжі ананаси купувати щодня проблематично, то консервовані - цілком прийнятно. Якщо бюджет не дозволяє і цього, підійдуть яблука, груші, сливи. Одним словом, всі ті фрукти, які ростуть у вашому саду. Почуття голоду під час перегляду телевізійних програм допоможе вгамувати і овочева нарізка. Дрібно настругати капусту, моркву, поріж кубиками редиску, огірки, помідори, заправ все оливковою олією і насолоджуйся. І ні в якому разі не пий чай або каву. Краще заміни їх звичайною питною водою або свіжовичавленим соком. Строго забороняється вживати під час перегляду телевізійних програм чіпси, горіхи, газовані напої, оскільки останні містять фруктозу.

Ще один спосіб не набрати зайву вагу перед телевізором - полюбити рекламу. Точніше, під час рекламних пауз краще не клацати пультом, а зробити невелику гімнастику. Зроби декілька вправ на зміцнення преса, нахилів, енергійних помахів руками. Спочатку це робити буде важко, проте вже через тиждень це переросте у звичку, яка допоможе тобі не тільки не набрати зайву вагу, але і зберегти своє здоров'я. Адже, за висновками вчених, при щоденному тригодинному перегляді телепрограм атрофуються м'язи спини. Через це з'являються сутулість, болі в хребті, нездужання та швидка стомлюваність. Все це веде не тільки до ожиріння, але і до виникнення інших неприємних болячок, наприклад діабету. Впоратися з цим допоможе тільки зменшення кількості проведених перед телевізором годин.



Успіхів вам у схудненні!

Коментарі