Шоколадна дієта

 У ході численних досліджень ученим вдалося встановити той факт, що за допомогою однієї плитки шоколаду в тиждень можна продовжити собі молодість. Така дія даного продукту пояснюється наявністю в ньому катехінів, тобто природних антиоксидантів. Шоколаду властиво також оберігати організм людини від вільних радикалів. Цей же солодкий продукт є прекрасним засобом профілактики як пухлинних захворювань, так і патологій серцево-судинної системи. Вас не повинен дивувати той факт, що на сьогоднішній день існує, на перший погляд, досить дивна шоколадна дієта. 



Сучасні фахівці виділяють два види такої дієти, а саме монодієту на шоколаді, а також італійську шоколадну дієту. Якщо говорити безпосередньо про монодієти на шоколаді, то в даному випадку відразу ж варто відзначити, що її прийнято вважати дуже жорсткою.

Дотримуватися такої дієти можна не довше семи днів. Після семиденного перерви до неї можна буде повернутися. За допомогою такої дієти вдається позбутися від шести зайвих кілограм, проте ніхто не може дати Вам гарантії того, що після цього у Вас не виникне жодних проблем зі шлунком, печінкою або підшлунковою залозою. З усього цього можна зробити тільки один висновок - дієта смачна, але дуже небезпечна.

Тут же звернемо увагу читачів на той факт, що ці відомості не знижують її популярності. Щодня рекомендується з'їдати по дві шоколадки або за два шоколадні батончики, вага яких не повинна перевищувати ста грамів. Крім цього можна випити ще одну чашку кави з молоком, але тільки через сто вісімдесят хвилин, після того як шоколад буде з'їдений. І ще, молоко повинно бути нежирним.

Що стосується італійської шоколадної дієти, то в даному випадку дієтологи рекомендують вживати в їжу як шоколад, так і деякі інші продукти харчування. Дана дієта є безпечною, так що за допомогою до неї можуть схуднути багато людей. Дотримуючись такої дієти, людям вдається схуднути від трьох зайвих кілограмів за тиждень. Повторне її використання можливе тільки після семиденного перерви.

Меню італійською шоколадної дієти для схуднення: 
Вода в кількості двох літрів;
Свіжі овочі, а також салати, приготовані на їх основі;
Несолодкі ягоди, а також фрукти;
Дієтичні соуси, до складу яких може входити і невелика кількість білого м'яса птиці;
Чорний шоколад - тридцять грам ;
Макарони, виготовлені з пшениці твердих сортів;

Попкорн, однак, у нього не потрібно додавати масло і сіль.

Шоколад в даному випадку рекомендується вживати в проміжках між прийомами їжі.

Відразу ж відзначимо, що такій дієті притаманні і деякі протипоказання до застосування. Так, наприклад, якщо у людини цукровий діабет або алергія на шоколад, тоді використовувати цю дієту йому в жодному разі не можна. До числа протипоказань до її застосування можна віднести і серцеві патології, недуги підшлункової залози і печінки, жовчокам'яна хвороба, а також високий тиск.


Успіхів вам у схудненні!

Коментарі