Схуднути восени: дієти для схуднення


Багато хто помічає, що восени дуже швидко набирають зайві кілограми. І не дивно: у літню спеку ми майже не думаємо про їжу, а за вікном похмуро, сиро і прохолодно, так і хочеться залізти в холодильник і з'їсти щось смачненьке. Але осінь не час розслаблятися: завдяки безлічі овочів і фруктів можна почати догляд за шкірою після літа або скинути вагу. Як схуднути восени? 


Для цього виберіть режим харчування за своїм смаком. Достаток свіжих овочів і фруктів дає таку можливість, тим паче, що восени вони містять концентрацію вітамінів і мінералів. Але не забувайте, що в цей період наш організм потребує в білках і жирах. Повністю переходити на фрукти і овочі не варто. Попереду довга зима і нам необхідний хоча б невеликий запас поживних речовин. Як же поєднати те й інше? Спробуйте влаштовувати розвантажувальні дні, використовуючи дієти з осінніх овочів і фруктів. 



Кавунова дієта 
До вересня ця ягода стає стиглою і смачною, і треба буквально ловити цей момент. Кавунова дієта дуже ефективна. Скільки треба з'їдати в день? Розрахунок простий: на ваші 10 кг - 1 кг кавуна, тобто при вазі в 60 кг з'їдають 6 кг м'якоті кавуна, розділивши її на декілька прийомів. Кавун виводить шлаки, солі, зайву воду, а разом з чорним хлібом добре очищає нирки.

Яблучна дієта 
Яблучну дієту можна дотримуватися від 1 до 5 днів. Яблука можна їсти, скільки захочеш, але при цьому пити багато рідини. Це можуть бути трав'яні чаї, відвар шипшини, зелений чай і ін Різновид цієї дієти - яблучно-кефірна, коли на половину склянки кефіру (у день треба випити літр) припадає одне яблуко. Яблука містять вітаміни С, А, залізо, фолієву кислоту, пектин, який виводить з організму все сміття.

Капустяна дієта 
Капустяна дієта розрахована на кілька днів і в кожен день можна з'їдати необмежену кількість капусти. Можна робити суп або тушити її. Дозволяються овочі, фрукти, нежирний йогурт, а також картоплю в мундирі в один із днів, в інший день - кілька бананів. Капуста - джерело вітаміну С, мінералів, в ній мало калорій і міститься холін, який регулює обмін речовин.

Виноградна дієта 
Виноградна дієта розрахована на три дні. У перший день - 0,5 кг темного винограду, 2 день - 1,5 кг, потім - 2 кг. Поділити на порції і їсти протягом дня через дві години. Пити рідину: воду, мінералку без газів, трав'яні чаї. Дієта знижує вагу і забезпечує хороший догляд за шкірою.

Такі розвантажувальні дні можна влаштовувати з гарбузом, буряком та ін корисними овочами. Постарайтеся не вживати хлібо-булочні вироби, макарони. Вибирайте м'ясо нежирних сортів, варите або тушкуйте його з овочами. Якщо ви смажите або тушкуйте, то використовуйте рослинне масло і кладіть побільше приправ - часнику, цибулі, перцю. Вони розігрівають організм і виводять слиз з кишечника. Риба, яйця, сир, морепродукти обов'язково повинні входити в ваш раціон. Дієтологи радять включати в осіннє меню картоплю. Запечений у духовці або відварений в мундирі, він містить велику кількість вітаміну С і калію. З кропом або нежирним сиром картопля є прекрасним дієтичним стравою. Восени дуже хочеться солодкого. Тому частіше їжте фрукти, відмінний замінник цукру, вони допоможуть впоратися з осінньою депресією.

Осінь - дійсно прекрасна пора зайнятися собою! Прогулянки на свіжому повітрі бадьорить, заняття спортом, щедрий урожай овочів і фруктів допомагають худнути, не шкодячи своєму організму. Все це готує нас до наближається холодів і зміцнює імунітет. 




Успіхів вам у схудненні!

Коментарі