Швидко схуднути


Чому нам не подобається слово "дієта"? Тому що дієта, як система, є обмеженням. Нехай в харчуванні, але це зовнішнє обмеження, а значить, обмеження нашої внутрішньої свободи, до якої кожен з нас прагне. 
І це природно. Не секрет, що непомірний прийом їжі, або простіше обжерливість викликається психологічними причинами, в основі яких - компенсація задоволенням (а їжа - це найдоступніший фізіологічне задоволення). 
І як бути? Людина розумна розуміє, що надмірність шкідливо, що дієта корисна у своїй суті - і чому йому доводиться себе примушувати? 



Наші маленькі хитрощі саме про це:

- Як обдурити організм і горезвісне почуття голоду;
- Як корисне зробити приємним;
- І як швидко схуднути без дієт.

Здоровий організм не відчуває себе. Це аксіома, відома і медикам взагалі, і дієтологам зокрема. Дає про себе знати, різними неприємними симптомами, тільки НЕздоровий організм. Тому треба знати свої болячки. Це аксіома. Схуднення повинне бути розумним процесом.

Печінка, серце, вагітність - всі ці "тимчасові відхилення" диктують особливості Вашої - так, прямо скажемо - ДІЄТИ. Тобто єдина допустима дієта - це прийом реально необхідних харчових компонентів, які життєво необхідні Вашому організму і які Ви приймаєте з їжею. Це перший крок, і це - перша маленька хитрість.

- Трави, які допоможуть схуднути 
- Швидкий спосіб схуднення 


Справа в тому, що ми не любимо порад. Пам'ятаєте, у Пушкіна "пітьми низьких істин нам дорожче нас обман ...". Так от, самостійний експеримент - це і є той самообман, який дасть нам досвід, за досвідом прийде навик, а вже звичка призведе до звички. Все! Виробили звичку - посіяли  "Характер", і це буде нашим головним досягненням.

Так що за "маленькі хитрощі", до яких ми вдаємося для схуднення (термінологічно "схуднення", як позначає ПРОЦЕС, більш правильно в застосуванні, ніж "схуднути", що означає дію або його результат):

- Не жерти. в ідеалі - не є зовсім, до 3 тижнів, але це вже лікувальне голодування, і у нього зовсім інші методики (причому настійно рекомендується перший курс повного голодування проходитиме в стаціонарі). Але день на тиждень обов'язково. Причому виберіть не вихідний день (ну навіщо нам боротися зі спокусами, це забирає так багато сил і доводиться їх компенсувати ... зрозуміло, тими ж калоріями). Нехай це буде якщо й не робочий, то пов'язаним з переміщеннями і багатьма зустрічами день. 2 простих умови - випивати рідини (бажано не алкогольного характеру) не менше 3 літрів; зробити не менш ніж 4-кілометрову пішу прогулянку.

- Перед обідом (вечерею, сніданком) випивати склянку холодної води (кефіру, молока, соку без м'якоті). Так ви обдурите свій шлунок, привчений до прийому певного обсягу їжі в певний час.

- Обчислити (доведеться прохронометрувати свої день-два, щоб знайти сплески-спади активності шлунку) "годину пік", щоб саме в цей час з'їдати (будь-які, бажано улюблені) овочі. Та хоч би й качан капусти. Мінімальна норма - 200 грам митого продукту.

- Перед сном, після вечері (краще, звичайно, замість нього) - помити ступні ніг самої холодною водою і енергійно розтерти махровим рушником. Це замінить акупунктурні впливи на точки, що регулюють обмін речовин. На жаль, активація цього процесу відбувається саме перед сном, тому більш часті процедури не дадуть кращого ефекту.

- Краса - страшна сила. Слова Раневської, безумовно, стосовно і до застільним процесам. Спробуйте їсти перед дзеркалом: отримуйте задоволення від своїх манер, вмійте отримувати задоволення від смачної і правильної їжі (хоча б тому, що Несмачна і Неправильна їжа не може дати задоволення, і ось щоб зрозуміти це - вам потрібно поїсти перед собою коханою(им)!

Успіхів вам у схудненні!

Коментарі