Дієта для стійких



Будь-яка дієта, призначена для схуднення, є серйозним стресом для організму. Не стане винятком і дієта для стійких. Давайте дізнаємося, що вона собою представляє.



Основні рекомендації

Дана дієта передбачає вживання білково-рослинної їжі. Її тривалість не повинна перевищувати тижня. Повторити її можна не раніше, ніж через 6 місяців. Між прийомами їжі рекомендується пити багато рідини (несолодкого чаю, води, трав'яних відварів). Сіллю краще не зловживати. Цукор і алкоголь знаходяться під повною забороною.

Раціон дієти

• Сніданок: свіжі фрукти (невелика кількість), знежирений сир і зелений чай
• Обід: риба, пісне м'ясо або птах у відварному вигляді - 200 г, а також овочевий салат і фрукт на десерт
• Вечеря: підсушений чорний хліб - 2 скибочки і нежирний кефір - 250 мл

Плюси дієти для стійких

Дана дієта надає можливість отримувати білки (будівельний матеріал для м'язової маси), корисні вуглеводи і клітковину. Порівняно невелика тривалість цієї методики дозволяє уникнути збоїв у роботі організму, викликаних мізерним раціоном.

Недоліки дієти для стійких

Головним недоліком даної дієти можна вважати практично повна відмова від жирів. Мала частка жирних кислот в раціоні може привести до порушення діяльності нервової системи, ослаблення імунітету, а також до появи дегенеративних змін шкірних покривів і тканин різних органів людського тіла (зокрема, нирок).

Результати дієти для швидкого схуднення

Дієта для стійких дозволяє оперативно позбавитися від 4-х кг зайвої ваги. На жаль, результат зазвичай не вдається зберегти надовго.

Вихід з дієти

Ця дієта строго обмежує раціон, тому після її завершення не можна відразу ж повертатися до звичайного меню. Перші дні рекомендується присвятити приготованим на пару, відвареними або тушкованим стравам. Від алкоголю, борошняних та кондитерських виробів доведеться утриматися.

Дана методика схуднення не може бути визнана абсолютно безпечною, тому час перебування на такому раціоні краще трохи скоротити, використовуючи меню для розвантаження після святкових днів.


Успіхів вам у схудненні!

Коментарі