Знежирені продукти для швидкого схуднення


 Будь-яка дієта пропонує нам вживати мінімум жирів і наша стаття спочатку повинна була ознайомити вас зі списком продуктів, створених спеціально для худне братії. Проте в процесі вивчення інформації вдалося з'ясувати - знежирені продукти часто не приносять жодної користі. Давайте ж дізнаємося всю правду про них.



Міф і реальність

Сьогодні на полицях магазинів можна знайти продукти з нульовою жирністю (якщо задуматися над цим питанням, то можна зрозуміти - 0% жиру містить хіба що вода). Американці на власному прикладі довели - чим більше знежирених продуктів людина вживає, тим товстішою стає. Пояснюється все досить просто - жир добре насичує і надовго відсуває почуття голоду. Ну а популярні нині продукти з мінімальною жирністю не насичують зовсім - буквально через годину виникає відчуття голоду і змушує знову звертатися до коханої знежиреної їжі. Завдяки цьому калорійність раціону збільшується в середньому на 250 ккал.

Про користь жирів

У продуктах з нормальним відсотком жирності знаходяться кислоти, що регулюють обмін речовин. Вживаючи одні лише нежирні продукти можна внести дисбаланс в обмінні процеси, що в кінцевому підсумку практично неминуче призведе до появи зайвої маси тіла.

Жирні кислоти забезпечують еластичність і міцність кровоносних судин.

Лецитин (жироподібна речовина) бере участь в утворенні клітинних мембран.

Жировий прошарок у жінок, що знаходиться в області стегон і живота, сприяє виробленню певних гормонів, які відповідають за сексуальність.

Як вибирати знежирені продукти?

Реклама просто зобов'язана піднести продукт в найкращому світлі, тому їй не варто довіряти. Єдиний спосіб уникнути помилки - уважне вивчення етикетки на продукті. Найчастіше мінімальна кількість жиру сусідить з ароматизаторами, замінниками цукру, барвниками та іншими небезпечними добавками. Чим менше їх там міститься, тим краще.

Дієтичні хлібці насправді не так вже корисні - в них дійсно мало жирів, зате часто міститься сухе молоко і, а також досить велику кількість вуглеводів і солі. Для дієтичного харчування більше підходить хліб з борошна грубого помелу.

Пластівці швидкого приготування також складно назвати по-справжньому дієтичними - звичайних жирів в них дійсно немає, зате ароматизатори, вуглеводи, а іноді і небезпечні транс-жири присутні. Бажаючи схуднути, варто їсти звичайні пісні каші (гречку, неочищений рис, вівсянку та ін.)

Вибираючи сир з мінімальною кількістю жиру, обов'язково порівняйте його калорійність з більш жирним продуктом - часто вона ніяк не менше, а іноді й більше. Пояснюється це наявністю певних добавок, покликаних поліпшити смакові якості нежирного продукту.

Молочні продукти варто купувати лише ті, які мають мінімальний термін зберігання. Також не заважає перевірити цінність - знежирені продукти дуже мало відрізняються по енергетичній цінності від аналогів із середнім рівнем жирності. Йогурти краще вибирати несолодкі і без фруктових добавок - менше шансів наситити організм усілякими «Е».

Пісні м'ясні напівфабрикати найчастіше містять транс-жири, які сприяють збільшенню рівня холестерину в крові. Те ж саме відноситься до маргарину та іншим масляним сумішей (так званим, спредах).

Корисні нежирні продукти

Нежирні продукти можуть мати і цілком натуральне походження - це в першу чергу відноситься до нежирних сортів м'яса, риби та птиці. Для дієтичного харчування варто використовувати біле м'ясо птиці, телятину, яловичину, кролятину, тріску, мерлузи і пр.

Чи варто вживати продукти з мінімальною жирністю? Звичайно ж, так, але в розумних кількостях. Вони прекрасно підходять для розвантажувальних днів, але от тривале їх присутність в раціоні харчування може спровокувати серйозні проблеми.




Успіхів вам у схудненні!

Коментарі