Дієта на манній каші



Тому, хто з жахом згадує свої дитячі страждання над тарілкою манної каші, дана дієта абсолютно протипоказана (так само як і тим, хто страждає алергією на будь-який з компонентів раціону). Решта ж категорії людей вона підходить беззастережно. Дієта на манній каші не завдасть шкоди примхливому шлунку і не змусить непритомніти від найменших зусиль. Давайте дізнаємося, що вона собою представляє.



Коротко про користь манної крупи

Багато хто вважає, що манна крупа обов'язково призводить до появи зайвої ваги через свою високу калорійність. Між тим енергетична цінність цієї крупи (326 ккал на 100 г) мало чим відрізняється від аналогічного показника гречки і рису (349 і 344 ккал відповідно). Крім крохмалю манка включає до свого складу велику кількість білків, мінеральних речовин (тут можна виділити калій, кальцій, магній, марганець, мідь і фтор) і вітамінів (гр. В, а також Е і РР). Вона дійсно містить мінімальну кількість клітковини, але це якість йде на користь людям з «ніжним» шлунком і хворими нирками.

Раціон дієти для швидкого схуднення

Дана дієта триває 5-7 днів, повторити її можна вже через місяць. Втрата ваги становить 4-5 кг. Манну кашу варто варити з наступних інгредієнтів:

• Молоко 2.5% жирності - 2 склянки
• Манна крупа - 2 десертні ложки

Додавати цукор і сіль не рекомендується.

Меню дієти на манній каші (варіант № 1):

• Сніданок: манна каша і кисло-солодкий фрукт - 1 шт. (Вагою до 100 г)
• Обід: манна каша і сухофрукти - 4 шт.
• Вечеря: манна каша з додаванням 1 ст.л. згущеного молока

Меню дієти на манній каші (варіант № 2):

• Сніданок, обід і вечерю (однаковий раціон): манна каша і 2 ч.л. джему (варення або натурального меду)

Змінювати меню або включати будь-які додаткові продукти не можна. Рідкий раціон складається з негазованої води (її можна пити в необмеженій кількості), а також з несолодких напоїв (не забороняється пити чай, кава, відвар шипшини). Максимальна норма останніх - 2-3 склянки на день.

Довільний варіант дієти

Дієта на манній каші може й кілька видозмінитися - для цього достатньо готувати кашу на злегка підсоленій воді з додаванням невеликої кількості рослинного масла. У цьому випадку смак страви залишає бажати кращого, однак результативність цієї методики зростає.

Збільшити кількість клітковини і разом з цим активізувати кишечник дозволять овочі, багаті харчовими волокнами, такі як капуста, листовий салат, огірки, брокколі, бруква тощо (можна запропонований вечерю замінити тарілкою салату, заправленого лимонним соком). У цьому випадку дана методика схуднення відійде від канонів монодієт, однак ефективності своєї не втратить, а заодно і позбавить від проблем з кишечником. Рідкий раціон має сенс підкріпити трав'яними чаями, що забезпечують очищення організму від шлаків та зайвої рідини.

Дієта на манній каші - реальний спосіб схуднути. При бажанні можете спробувати цю методику схуднення на собі і переконатися в її ефективності. Однак не забувайте - існують хвороби, які наказують повністю відмовитися від круп, тому вам варто з цього питання проконсультуватися з лікарем.


Успіхів вам у схудненні!

Коментарі