Схуднення для новачків: вправи для швидкого схуднення


Як часто ми починаємо виконувати «якісь вправи для талії, грудей і попи», потім продовжуємо на «супертренажері» для схуднення, а закінчується все розчаруванням у фітнесі як способі схуднути. І, тим не менш, фітнес - практично єдиний засіб, який допоможе не тільки скинути кілограми, але і відкоригувати фігуру. Всі скарги на неефективність вправ, як правило, пов'язані з неправильною стратегією роботи над собою. Отже, поговоримо про «схудненні зі спортом» для новачків.



Перший місяць тренувань

Як зазвичай роблять: Купують якийсь обруч для схуднення або скачують вправи для однієї проблемної зони.

Чому не працює: Схуднення вимагає істотних енергетичних витрат, які «виходять» тільки якщо ви будете комплексно опрацьовувати все тіло, задіяти всі великі групи м'язів і безліч дрібних.

Як треба робити: Навіть якщо у вас є лише півгодини тричі на тиждень, і немає грошей на клуб або обладнання, схуднути зі спортом можна. Почніть з простих комплексних тренувань - Пілатес або Фітнес-йога для початківців. Доповніть це півгодинними пішими прогулянками в швидкому темпі (спалюють до 200 ккал на день).

Другий місяць тренувань для похудання

Як зазвичай роблять: Купують абонемент в будь довколишній клуб і ходять там на всі тренування підряд, або скачують і пробують всі відомі відео для схуднення.

Чому не працює: Ви занадто багато працюєте з тілом, а значить - перевтомлюєтеся. Організм витрачає величезні ресурси на відновлення, і уповільнює обмін речовин, а значить, ви худнете повільніше, ніж з розумним розкладом тренувань. Надовго, звичайно, не вистачає, і людина кидає тренування зовсім.

Як треба робити: Хочете піти в клуб - шукайте те, що ближче особисто вам. Припустимо, хтось обожнює плавання, і може відмінно худнути в басейні з плаванням і аквааеробікою. При цьому, знайшовши свій клуб, відвідують три силові тренування в тиждень, доповнивши їх двома-трьома кардиотренировки. Перевищувати цю межу не варто. А новачкам взагалі краще дотримуватися режиму «2 силові, 2 аеробні тренування на тиждень».

Третій місяць тренувань для схуднення

Як завжди роблять: Починають пробувати взаємовиключні методи схуднення. Наприклад, сидіти на суворій вегетаріанській низькокалорійної дієти, і ходити в тренажерний зал, або, навпаки, практикувати досить калорійне п'ятиразове харчування з великою кількістю білка, і займатися тільки хатха-йогою.

Чому не працює: Якщо ви тренуєтеся, робите вправи для схуднення, варто виконувати рекомендації по харчуванню саме того виду спорту або фітнесу, якою ви займаєтеся. Усі види фізкультури по-різному впливають на обмін речовин і швидкість спалювання калорій.

Як треба робити: Строгі низькокалорійні і вегетаріанські дієти поєднуються тільки з низькоінтенсивними або статичними тренуваннями. Якщо ви харчуєтеся саме так, найбільше користі принесе йога, пілатес, повільне плавання, піша ходьба, обруч. Якщо ж ви дотримуєтеся дієти на 1500-1800 ккал, організованої за принципом дрібного харчування - відвідуйте інтенсивні аеробні та силові уроки або шейпінг.

У кожному разі, прислухайтеся до свого організму, підбирайте активність індивідуально. Це дійсно творить чудеса з фігурами будь-якого типу!



Успіхів вам у схудненні!

Коментарі