Дієта із сухофруктів для схуднення



Сухофрукти - це смачні, корисні, але, на жаль, досить калорійні ласощі. Багатьом напевно доводилося чути, що існує спеціальна дієта з сухофруктів. Так невже, насолоджуючись цим популярним продуктом можна схуднути? Давайте спробуємо з'ясувати це. 



Коротко про користь сухофруктів 

Сухофрукти практично повною мірою зберігають всі корисні властивості вихідного продукту - до їх складу входять вітаміни, мінерали, корисні цукру і велика кількість клітковини. За старих часів цілителі зі задоволенням «експлуатували» корисні якості сухофруктів, використовуючи їх у боротьбі з різними захворюваннями і з фізичної виснаженістю. Сьогодні їх популярність анітрохи не зменшилася - висушені фрукти часто включають в меню оздоровчих дієт, а також використовують для повернення краси шкірі, волоссю і нігтям. Калорійність сухофруктів справді висока. Для порівняння: енергетична цінність абрикоса - 49 ккал, а кураги - 215 ккал у 100 г продукту. Проте давно помічено - з'їсти багато сухофруктів просто неможливо, адже вони добре насичують, не завантажуючи при цьому шлунок. Разом з тим цей продукт нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту і сприяє поліпшенню перистальтики кишечника.

Як правильно вибрати сухофрукти для дієти? 

Для дієти підходять тільки натуральні сухофрукти (не цукати). На якості сухофруктів економити не можна ні в якому разі - найбільш виправданим вважається придбання цього продукту в спеціальній упаковці. Якщо ви вирішите зробити закупівлю на ринку, пам'ятайте:

• Курага світлого кольору, швидше за все, оброблена діоксидом сірки - краще пошукати більш натуральний продукт
• Красива блискуча шкірка на чорносливі може бути наслідком обробки гліцерином
• Через те, що продукт не упакований, його можуть «облюбувати» шкідники, тому не заважає розтерти м'якоть в руці (личинки стануть помітні)
• Винні нотки в запаху і смаку сухофруктів говорять про порушення процесу сушіння - такий продукт не придатний до вживання

І пам'ятайте - перед вживанням будь-які сухофрукти варто ретельно промити в теплій воді.

Раціон харчування 

Дієта триває 3-5 днів. Протягом цього часу доведеться забути про будь їжі, крім сухофруктів і горішків. Щоденна порція ласощів, що складається з 3-х видів основного продукту і 2-х видів горіхів, не повинна перевищувати 100 г. Цей обсяг варто рівномірно розподілити на весь день. Рідкий раціон включає:

• Несолодкий чай (кава)
• Воду
• Сухе вино - 100 мл або пиво - 250 мл на день (при бажанні)

Один день дієти допоможе схуднути на 0.7-1 кг зайвої ваги. Однак при неправильному її завершенні результат протримається недовго. Щоб цього не сталося, перші дні після дієти варто уникати солодощів, копченостей, солінь і будь-яких калорійних продуктів (приблизно через тиждень їх вводити можна, але дуже поступово і в обмеженій кількості).

Дієта із сухофруктів - ще один спосіб «смачно» схуднути, проте не забувайте про шкідливий вплив незбалансованого харчування на організм людини. Якщо ви все ж зважитеся на експеримент, просто влаштуйте собі розвантажувальний день на сухофруктах і не більше того.


Успіхів вам у схудненні!

Коментарі