Канадська дієта для швидкого схуднення


Канадська дієта в нашій статті представлена ​​у двох варіантах. Звідки з'явилася назва цієї методики схуднення сказати складно, зате в її ефективності сумніватися не доводиться. До переваг даної дієти можна віднести її легку переносимість - почуття голоду протягом усього процесу схуднення відсутня. 



Основні положення дієти для швидкого схуднення

Який би варіант дієти для швидкого схуднення  ви не вибрали, доведеться дотримуватися наведених нижче рекомендацій:


1. Дієту варто підкріпити фізичним навантаженням - займатися удома або відвідувати зал необхідно 3 рази на тиждень (тривалість тренування - не менше 30-40 хвилин). 
2. Вечеряти коштує в період з 17.00 до 18.00 і не пізніше. 
3. Для підтримки балансу рідини в організмі, а також для очищення від шлаків і продуктів розпаду, необхідно випивати 1.5-2 л рідини (цей обсяг може включати чаї, соки без цукру і негазовану воду). 
4. Щоб уберегтися від втрати мінералів і вітамінів рекомендується приймати вітамінно-мінеральний комплекс. 
5. Запас жирних кислот допоможе відновити оливкова олія - ​​його варто вживати для приготування їжі і для заправки салатів (1 ст.л. на день). 

Раціон канадської дієти для швидкого схуднення. Варіант № 1 

Тривалість цього варіанту дієти складає 3 тижні. За цей час можна схуднути на 8-10 кг. Харчуватися доведеться досить одноманітно, однак голодування вам не загрожує (якщо кількість продукту не регламентується, то їсти можна до насичення).

Сніданок: нежирний сир (твердий сир, відварені яйця), а також підсушений скибочка чорного хліба (зерновий хлібець, булочка з борошна грубого помелу) і несолодкий трав'яний чай
Другий сніданок: будь-що з фруктів - 2 шт.
Обід (при бажанні частина обіду можна включити в меню полуденка): куряче філе (риба, пісне м'ясо) у відварному вигляді або у вигляді парових котлет, а також печена картопля (каша з бурого рису, темні макарони) без масла і салат зі свіжих овочів
Полудень: натуральний сік (фруктовий, овочевий) або зелений чай
Вечеря: салат зі свіжих овочів (як варіант, тушковані овочі), а також варена або запечена риба і негазована мінеральна вода

Раціон канадської дієти, варіант № 2 

Триває цей варіант дієти всього 7 днів. Основою раціону є овочевий суп, приготований за довільним рецептом (можна включати до складу будь-які овочі за винятком картоплі). Вітається зелень, не забороняється додавати невелику кількість рослинного масла або нежирної сметани. Цілком припустимо готувати супи-пюре і міняти рецепт приготування хоч кожен день. Схуднути можна на 3-5 кг.

Понеділок: будь-які фрукти й овочевий суп
Вівторок: будь-які овочі (свіжі, приготовані на пару або відварені) за винятком кукурудзи, гороху, квасолі і картоплі, а також овочевий суп
Середа: овочі (окрім картоплі), фрукти (за винятком бананів) і легкий овочевий суп-пюре
Четвер: будь-які свіжі овочі, нежирний сир і овочевий суп
П'ятниця: відварне пісне м'ясо або парові котлети - 300 г і овочевий суп-пюре
Субота: нежирна риба, приготовлена ​​на парі або запечена у фользі - 300 г, а також свіжі овочі і овочевий суп
Неділя: бурий рис, а також овочевий суп-пюре і свіжі овочі

Вихід з дієти 

Після дієти потрібно дотримуватися білково-рослинного раціону, обмежуючи споживання жирних продуктів, цукру, кондитерських та хлібобулочних виробів. Продукти доведеться піддавати легкій тепловій обробці, уникаючи обсмажування (їх можна відварювати, тушкувати, готувати на пару і запікати).

Канадська дієта не така складна, як багато жорстких методик для схуднення. У той же час її раціон не відрізняється ідеальним балансом елементів (жири істотно обмежуються), тому перевищувати рекомендовані терміни дієти не можна - це може завдати шкоди організму.




Успіхів вам у схудненні!

Коментарі