Схуднення і вік: коли краще худнути?




Чи доводилося вам замислюватися над тим, що інтерес до питання схуднення відсутній хіба що в дитячому віці? Тільки тоді люблячі батьки з розчуленням дивляться на вагу, що відзначає нове «досягнення» улюбленого чада. Але вже в шкільному віці повний малюк стає предметом жартів і знущань, а підліток починає комплектувати через відсутність уваги з боку протилежної статі. 


Вступаючи в зрілий вік, нам вже доводиться думати не тільки про красу тіла, але і про самопочуття, на яке неабиякий вплив мають зайві жирові відкладення. Так все ж, коли краще худнути? Відповідь на це питання ми постараємося дати в нашій статті. 



Схуднення і вік: 

Ніжний дитячий вік 

Якщо малюк стрімко набирає вагу, батькам варто серйозно задуматися. Не можна забувати, що повнота може стати наслідком будь-яких порушень у розвитку організму. Таким чином, без відвідування лікаря і без проведення обстеження тут не обійтися.

Якщо надлишок ваги не так вже й великий, то досить просто збільшити фізичну активність малюка (добре для цього підходять тривалі прогулянки на свіжому повітрі, басейн тощо). Крім цього необхідно замінити деяку частину раціону рослинною їжею (можна готувати смачні салати, запікати або готувати на пару овочі і фрукти). Малюка варто строго обмежити у споживанні солодощів, а також борошняних і кондитерських виробів. Таким нехитрим способом вдається трохи знизити калорійність раціону, насичуючи при цьому зростаючий організм всіма корисними елементами.

Більш складні випадки краще довірити професіоналам (існують спеціальні центри з лікування дитячого ожиріння). У кожному разі, пускати справу на самоплив не можна ні в якому разі - це загрожує серйозними фізичними і психічними проблемами.

Підлітковий вік і схуднення

Часто повноту в цьому віці провокує буйство гормонів, викликане стрімким ростом і розвитком організму. На жаль, поки гормональний фон не налагодиться, підліткам залишається лише мріяти про доскональних формах.

У такому віці діти схильні до максималізму і можуть «прописати» собі жорстку дієту. Зрозуміло, що організм, не отримуючи всі необхідні йому елементи, може відреагувати найнесподіванішим чином. Саме такі нерозумні дії часто провокують серйозні проблеми зі здоров'ям.

Батькам необхідно уважно стежити за своєю дитиною, не залишаючи його наодинці з проблемою. Доведеться пояснити підліткові, в чому криється причина появи зайвих кілограмів і розповісти, як можна впоратися з проблемою, не завдаючи собі непоправної шкоди (у цьому допоможе спорт і відмова від деяких калорійних продуктів).

Вікова категорія від 20 років 

У цьому віці організм вже повністю сформований і можна сміливо замислюватися над коригуванням своєї фігури. Однак не варто при цьому надмірно захоплюватися модними дієтами - необхідно підбирати методику схуднення з урахуванням особливостей свого організму (і краще це робити під керівництвом професійного дієтолога, якщо є така можливість). Вибирати потрібно більш-менш збалансовані дієти, розраховані на тривалий термін. Експрес-дієти часто приносять лише тимчасовий результат, а крім того вони сприяють появі в'ялості тіла.

Після 30 років варто задуматися не тільки про схуднення, а й про очищення організму. До цього часу зазвичай встигають накопичитися шлаки і токсини, які негативно впливають на організм. Звільнитися від таких накопичень дозволяють різноманітні детокс дієти.

Вказаної вікової категорії в жодному разі не можна забувати про фізичні навантаження - тільки в комплексі з ними дієти здатні забезпечити потрібний результат.

Вікова категорія після 50 років 

Після певного вікового рубежу до питання схуднення варто знову підходити з великою обережністю. Вкрай небажано різко худнути або використовувати надмірно жорсткі методики схуднення. З плином часу організм слабшає, поступово втрачаючи корисні елементи і не встигаючи заповнювати втрати в повній мірі. Спорт в цьому віці не протипоказаний, але від екстремальних його видів краще відмовитися.

Наша порада 

Можна з упевненістю сказати - позбавлятися від зайвих кілограмів краще, перебуваючи у віковій категорії від 20 до 50 років. До і після цього своєрідного кордону безконтрольне схуднення може спровокувати серйозні проблеми.



Успіхів вам у схудненні!

Коментарі