Кремлівська дієта для схуднення

 Кремлівська дієта
Дієта існує величезна кількість, так що кожен з нас може вибрати для себе те, що підходить саме йому. Але найзнаменитішою, і як показує практика, найбільш ефективною на сьогодні є - кремлівська дієта.

Основа кремлівської дієти викладена в американській системі під назвою "Умови ефективності харчування, які застосовуються при розробці раціону військових і астронавтів США", тому вона іноді зустрічається і під назвою "Дієта американських астронавтів". Фахівці відносять кремлівську дієту до низьковуглеводних дієт, які дуже популярні в даний, час на Заході.

Головний принцип кремлівської дієти - мінімальне споживання вуглеводів, що надходять у наш організм. Якщо сильно обмежити їх кількість, будуть витрачатися запаси енергії, що знаходяться в наших жирових відкладеннях. Тому головним у такій дієті є не кількість з'їдених продуктів, а підрахунок вуглеводів, які в них містяться.

Всі продукти харчування в кремлівській дієті вказуються в умовних одиницях (у.о.), підраховувати які рекомендується при складанні щоденного раціону. При цьому одна умовна одиниця дієти прирівнюється до 1 гр вуглеводів, які є головним показником при дотриманні цієї дієти.

За своїм складом кремлівська дієта є білково-рослинною. Тому людині, яка дотримується такої дієти, можна в необмежених кількостях вживати білкову їжу, але слід зовсім відмовитися від усього, що містить цукор.

Для ефективного схуднення в перші два тижні потрібно обмежитися всього лише 15-20 умовними одиницями (у.о.), потім можна перейти на більш великий раціон, довівши кількість у.о. до 30-35, а через 1-2 місяці - до 40 у.о. в день. Більш точну інформацію про зміст вуглеводів в різних продуктах ви можете отримати з таблиці калорійності.

У кремлівській дієті відсутні заборони на споживання м'яса, риби, яєць, сиру. Допускається помірне споживання овочів, якщо в них міститься трохи вуглеводів. Дозволено споживати алкоголь, але також за умови, якщо в ньому мало вуглеводів і, відповідно, мінімальне число у.о.

При цьому споживання хліба, рису, а також борошняних і картопляних страв слід звести до мінімуму, зовсім відмовитися від цукру, оскільки саме він є лідером по складу вуглеводів - 99 умовних одиниць на 100 г. Таким чином, 1 шматок цукру за кількістю вуглеводів буде рівний вашому денному раціону. Саме тому основне правило кремлівської дієти - їжа повинна бути без вмісту цукру.

Перевагами кремлівської дієти можна вважати те, що ми втрачаємо зайву вагу за рахунок відновлення обміну речовин, порушеного через вживання вуглеводів у великій кількості. При цьому їх добова норма споживання різко скорочується лише в перші 2 тижні, а потім можна коригувати її залежно від потреб свого організму.

У результаті ми худнемо в рекордно швидкі терміни і відносно безпечно, так як не позбавляємо організм високого рівня білків, вітамінів і корисних мінералів. Проте, лікарі не радять сильно захоплюватися правилами КД і зводити кількість у.о. до нуля і відмовитися від овочів і фруктів. У цьому випадку людині не хватає необхідних вітамінів.

Також плюсом кремлівської дієти є те, що людина може постійно контролювати і регулювати свою вагу. Адже у кожного індивідуума своя норма споживання калорій. Щоб зберігати стабільну вагу, потрібно просто не перевищувати цю норму. Щоб зменшити вагу, потрібно, відповідно, знизити її. Якщо підходити до свого харчування розумно, можна буде помітити й інші приємні результати: від збільшення вживання білкової їжі шкіра, як правило, стає більш гладкою і пружною.

Також кремлівська дієта здатна позбавити людину від вуглеводної залежності, сонливості і постійного відчуття голоду, пристрасті до солодкого та інших неприємностей, пов'язаних з вживанням їжі. Людина звертає увагу на кількість і якість продуктів, змінює свій раціон і в підсумку правильне харчування ставати досить корисною звичкою.


Успіхів вам у схудненні!

Коментарі