Трекінг для схуднення



Трекінг - нове захоплення тих, хто не любить проводити вихідні вдома. Мова йде про заміський та міському туризмі з мінімумом обладнання. Сенс трекінга в тому, щоб пройти певну дистанцію в строго відведений час. Природно, темп і ритм допомагають досягти і інших цілей, наприклад - схуднути без особливих додаткових витрат. Чи підійдуть піші походи всім, і чи варто замінювати ними регулярний фітнес?

Трекінг для схуднення: розклад

Перш за все, не варто думати, що якщо ви один раз на місяць на 2 дні вибираєтеся походити на природу, ви зможете знизити вагу швидко і легко без додаткових заходів у вигляді правильного харчування та регулярних вправ. Для ефективного зменшення жирових відкладень слід набирати як мінімум 200 хвилин активності різної інтенсивності на тиждень. І для вашого організму зовсім не ідеально, якщо всю «норму» за місяць ви виконаєте за один уїк-енд. Це зовсім не означає, що слід відмовитися від походів. Ні, просто краще доповнити їх іншими тренуваннями. Займіться, наприклад, скандинавською ходьбою або тренуваннями в тренажерному залі. Так ви зміцните організм і підготуєте його до трекінгу.

Для зниження ваги буде ідеально, якщо ви будете вибиратися в походи як мінімум 2 рази на місяць на 1-2 дні. Більш часті вилазки здатні створити стрес непідготовленому новачкові. Це збільшує ймовірність травм і не дуже добре відображається на харчовому поводженні. Дотримуйтеся помірності, і результат буде по-справжньому швидким.

Трекінг для схуднення: роби вірно

Не варто інтенсивно тренуватися перед походом. Перевтома призводить до травм. Краще буде, якщо ви відпочинете добу від будь-яких навантажень. Винятком можна вважати лише вправи на розтягування м'язів.

Обов'язково перевірте взуття і спорядження для трекінга. Придбавши спеціальні черевики, випробуйте їх хоча б н прогулянці в парку. Нога не повинна втомлюватися. Занадто важка взуття не допоможе схуднути, а тільки підвищить ризик травми гомілковостопного суглоба. Ви повинні легко йти приблизно зі швидкістю 5,5 км/г.

Для тих, хто займається трекінг з метою знизити вагу, слід рекомендувати обережне ставлення до харчування в поході. Дуже багато туристичні групи активно використовують прості вуглеводи - чай ​​з цукром, печиво, згущене молоко. Природно, всі ці продукти можуть звести нанівець корисний ефект вашого походу. Так що постарайтеся зробити власні запаси - висівки, трохи сухофруктів, мюслі без цукру і чиста вода будуть дуже до речі. Відпочивайте активно і худніть із задоволенням!

Успіхів вам у схудненні!

Коментарі