Як схуднути після свят!?

Як схуднути після свят!?

І з чим ми переберемось в 2012 рік? Порожні кишені і переповнені шлунки - картина, м'яко сказати, невтішна. Потрібно з цим терміново щось робити. Але що? Гроші - справа досить проста: зароби і все в порядку. А от як бути зі шлунком, точніше з жировими складочками на талії? Пора братися за справу і худнути після новорічних свят! 


Дівчата! І всі ті, хто пристрасно жадає схуднути після новорічних свят! Пам'ятайте, що на вулиці - зима! Саме взимку з дієтами треба звертатися обережно. Справа в тому, що в холодну пору року ми відчуваємо нестачу вітамінів та поживних речовин. Тому навіть незначне зменшення щоденного раціону може негативно позначитися на фізичному і психічному самопочутті.
Крім того, не слід забувати, що сама жирова тканина виробляє гормон лептин, який бере участь у регуляції апетиту, маси тіла, репродуктивних функцій і навіть психічного здоров'я. Різка втрата ваги призведе до гормонального дисбалансу з непередбачуваними наслідками.

На що налягати!? 

Після свят "обжерливості" їжте що-небудь легке, що містить жиру: мюслі із знежиреним молоком, овочі, фрукти. І пийте більше мінеральної води (без газів!) - Це допоможе травленню, виведе з організму токсини і прискорить обмін речовин, так потрібний для спалювання жирів.

Сіль - біла отрута (і інші заборонені продукти)

По можливості, слід істотно обмежити споживання солі. Адже сіль, як відомо, стимулює апетит.

Вірна ознака того, що напередодні ви зловжили «солененьким» - це ранкова набряклість, сухість у роті і відчуття спраги. У цьому випадку з самого ранку треба випити що-небудь сечогінне: найкраще ромашковий або зелений чай, і в досить великих кількостях, 2-3 склянки. Це допоможе вивести з організму накопичилася рідина. Їжте в цей день рис. Відмовтеся від супів, ковбаси, газованої води і, зрозуміло, солоних і маринованих продуктів.

Про смажені страви слід забути до наступних свят, а їжу найкраще відварювати або готувати на пару. Також список «заборонених продуктів» поповнюють алкоголь і майонез. Алкоголь не тільки підігріє апетит, але й навантажить організм зайвими калоріями. А майонез це просто жирно і шкідливо, тому схуднути після новорічних свят буде дуже складно.

Ех, вже це шампанське!
Алкоголь, як відомо, крім усього іншого ще й зневоднює організм. Крім того, пригнічуючи центральну нервову систему, алкоголь значно уповільнює ваш метаболізм. Дослідження британських учених довели, що при прийомі алкоголю разом з висококалорійною їжею організм спалює менше жиру і більше його відкладає.

Тому в післясвятковий день краще дотримуватися легкої білкової дієти: їжте більше молочних продуктів, пісного м'яса, а також овочів. Пийте більше рідини (без вуглеводів і кофеїну), найкраще трав'яний чай або мінеральну воду, можна також розведений навпіл з водою овочевий сік. Не пийте фруктових соків, чорного чаю, кави та газованої води.

Вибирайте з двох зол наіситейшую! 
 Важливий аспект будь-якої дієти - це правильний вибір. Припустимо, стакан апельсинового соку і два повноцінних апельсина несуть в собі рівнозначну енергетичну цінність. Однак двома апельсинами можна наїстися, а склянкою соку не вийде навіть напитися.

Чому японки не товстіють (навіть після новорічних свят!?)
Японці називають такі «золоті правила» свого традиційного стилю харчування:
  • маленькі порції різноманітних продуктів для кожного прийому їжі. 
  • слабка термічна обробка = високе збереження вітамінів. 
  • рис замість хліба. 
  • основні продукти - риба, рис, соя, овочі, зелений чай, фрукти, цитрусові. 
  • акцент на рибу і морепродукти. 
  • яйця - не більше 1 шт. в день, молоко - близько півсклянки. 
  • «чарівний» зелений чай, багатий антиоксидантами і вітамінами C і Е, що дарує молодість і бадьорість. 
  • мініатюрні десерти (частіше з фруктів), випічка - з рисової муки. ритуальність, гармонія і краса сервірування.
Отже: якщо хоча б на час змінити рідним пельмені, оладки, булочкам і Оселедчик під шубою з «раціоном гейші», то ті ж 5-7 кілограмів підуть і без знущань над власним організмом і ви схуднете після новорічних свят!

Успіхів Вам у схудненні!

Коментарі